Συνέντευξη: Ο Δρ. Alberto Ayala για τη μυστική σάλτσα της Καλιφόρνια

Το Κέντρο Κινητικότητας της Καλιφόρνια βοηθά τις εταιρείες να συνεισφέρουν στον μετασχηματισμό των μεταφορών των κρατών

Περπατώντας στην πρώτη επετειακή συνάντηση του Κέντρου Κινητικότητας της Καλιφόρνια, μπορεί να εντυπωσιαστείτε από την ενέργεια των ανδρών και των γυναικών πολλών ηλικιών με λαμπερά μάτια και με θαμνώδη ουρά και τον μολυσματικό ενθουσιασμό τους για αυτό που παρουσίαζαν. Αλλά αν οπισθοχωρούσατε και πηγαίνατε βαθύτερα, θα ακούσατε για το μονοπάτι που τους οδήγησε στο Κέντρο Κινητικότητας της Καλιφόρνια.

California Mobility Center, Zeus Truck
Τα πράγματα κυλούν στο CMC

Το California Mobility Center (CMC) είναι μια θερμοκοιτίδα, που προσφέρει σε όσους έχουν μια ιδέα βοήθεια όπου τη χρειάζονται. Μερικοί μπορεί να αναζητήσουν βοήθεια για να κατανοήσουν πώς να πάρουν την ιδέα τους για μια βιώσιμη λύση κινητικότητας σε ένα σημαντικό πρόβλημα και να την υλοποιήσουν. Για άλλους, μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση κρίσιμης αρχικής χρηματοδότησης ή καθοδήγησης από έμπειρα χέρια που μπορούν να επισημάνουν πιθανές παγίδες, ειδικούς σε μια ποικιλία παλαιών και νέων τεχνολογιών και δασκάλους που μπορούν να παρέχουν βοήθεια στην επιλογή υλικού για λογισμικό ή υλικό.

Ο κόσμος έχει πολλές θερμοκοιτίδες. Τι διαφοροποιεί το CMC; Το CMC είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο. Για να βουτήξουμε βαθύτερα, μιλήσαμε με έναν από τους υποστηρικτές της CMC, τον Δρ. Alberto Alberto Ayala, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Περιφέρειας Διαχείρισης Ποιότητας Αέρα του Σακραμέντο Μητροπολιτικό. Είναι BS/MS/PhD μηχανικός που είχε έναν βασικό ρόλο που απομόνωσε τα κρίσιμα στοιχεία που απέδωσαν τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία της εξαπάτησης της Volkswagen στο σκάνδαλο Dieselgate. Αποσπάσματα είναι από την αποκλειστική μας συνέντευξη μαζί του.

Η μυστική σάλτσα της Καλιφόρνια

Αυτή η διαδικασία σκέψης, που εφαρμόστηκε σε ζητήματα μεταφοράς, του περιβάλλοντος και του μέλλοντος των μεταφορών, επέτρεψε στον Ayala να κατανοήσει και να αναγνωρίσει αυτό που αποκαλεί τη «μυστική σάλτσα» που κάνει το ιδανικό έργο της Καλιφόρνια και τη θεαματική επιτυχία της Silicon Valley.

Σε περισσότερο από το ήμισυ των Η.Π.Α., η Καλιφόρνια είναι η χώρα των φρούτων και των ξηρών καρπών. Για το άτομο με μια ιδέα, που ζει στην Κίνα και εργάζεται για τον δισεκατομμυριούχο Jack Ma στο πρόγραμμα 996 της εταιρείας (εργασία 9 π.μ. έως 9 μ.μ., 6 ημέρες την εβδομάδα), η Καλιφόρνια θα ήταν ένα όνειρο. Για τον μηχανικό επικοινωνιών στην Ουκρανία που συνδέει ανθρώπους στο πεδίο στέλνοντας υλικοτεχνικές πληροφορίες σχετικά με την εισβολή σε πρώην χομπίστες λέσχες drone club, το Starlink του Tesla ήταν μια σανίδα σωτηρίας που δημιουργήθηκε και εφαρμόστηκε από ονειροπόλους της Καλιφόρνια.

Η δημοκρατία είναι ακατάστατη. Μερικές φορές δεν μπορούμε να δούμε τα πλεονεκτήματα. Η συνεργασία, η ενθάρρυνση των άλλων να μοιραστούν τις ιδέες και τις ανάγκες τους, η οικοδόμηση συναίνεσης γύρω από τις έννοιες, τίποτα από αυτά δεν είναι εύκολο. Όταν παίρνετε αυτή τη μέθοδο και προσθέτετε τον αμερικανικό ιδεαλισμό, μια έλλειψη αναστολής και ορμής στη Silicon Valley, έχετε πολλά για εσάς.

Αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεστε τη «μυστική σάλτσα» του Dr. Ayala.

California Mobility Center, Zeus Truck
Χρειάζεται ένα χωριό – για να αλλάξεις μεταφορικό μέσο

«Η Καλιφόρνια έκανε το πρώτο βήμα πριν από 32 χρόνια το 1990», είπε η Ayala. Δεν ήταν εύκολο και μας πήρε πολύ καιρό, αλλά αν σκεφτείτε το είδος της ανάπτυξης που έχετε δει στην Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ και στον κόσμο, μπορείτε να το εντοπίσετε πίσω σε αυτήν την πολύ αρχική απαίτηση πολιτικής (η εντολή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν οχήματα μηδενικών εκπομπών). Αυτό ουσιαστικά απαιτεί από τους κατασκευαστές να φέρουν αυτές τις τεχνολογίες στην αγορά, σωστά; Οπότε, φανταστείτε εάν μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πλαισιώσουμε την πολιτική με τρόπο που να υποστηρίζει όχι μόνο τα EV, αλλά και όλες τις άλλες καινοτομίες τεχνολογίας και κινητικότητας που βλέπετε εδώ στο CMC. Και το άλλο σημείο είναι –και υποστηρίζω ότι οι κατασκευαστές αυτής της τεχνολογίας πρέπει να δουν– εάν είστε κατασκευαστής που είναι εγκατεστημένος στην CMC και εάν είστε καινοτόμος που έχει μια νέα λύση. εναπόκειται σε εσάς να κατανοήσετε τον ρόλο της πολιτικής και τι μπορούν να κάνουν τα μέσα πολιτικής για να υποστηρίξουν την τεχνολογία σας».

Ayala: «Επειδή ένα πράγμα που καταλάβαμε, το να εργαζόμαστε για τη δημόσια πολιτική εδώ στην Καλιφόρνια για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ξεκάθαρο: η δημόσια υποστήριξη, τα δημόσια δολάρια, η δημόσια πολιτική έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην έγκαιρη υιοθέτηση της αγοράς. Δίνοντας κίνητρα και δελεάζοντας τους ανθρώπους να γίνουν από νωρίς υιοθετητές της τεχνολογίας.

«Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι τελικά είναι ο ιδιωτικός τομέας, η αγορά είναι που πρέπει να υποστηρίξει και να δημιουργήσει τη ζήτηση για αυτές τις τεχνολογίες. Γιατί ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να δημιουργεί και να υποστηρίζει αυτές τις αγορές, όχι να τις χρηματοδοτεί για πάντα.

«Πρέπει να γίνουν βιώσιμες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κοιτάξτε την Tesla, δεν χρειάζονται πια δημόσια υποστήριξη. Επειδή δημιούργησαν τον ενθουσιασμό και τη ζήτηση στην αγορά – οι άνθρωποι ανυπομονούν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους. Φανταστείτε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε τον συνδυασμό καινοτομίας, τεχνολογίας και πολιτικής για πολλές από τις λύσεις μηδενικών εκπομπών και ηλεκτρικής κινητικότητας που έχουμε εδώ».

Το μονοπάτι του Τέσλα

Κατάστημα Tesla
Η επιτυχία της Tesla βασίζεται στις πολιτικές της CA

Ο Δρ. Ayala και οι συνάδελφοί του για τη χάραξη πολιτικής στο νομοθετικό σώμα, τις ρυθμιστικές υπηρεσίες και το γραφείο του κυβερνήτη οραματίστηκαν ένα σύστημα όπου οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσαν να πουλήσουν τις πιστώσεις εκπομπών τους σε εκείνους τους κατασκευαστές μεταφορών που δεν μπορούσαν ή δεν θα κατασκευάσουν οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Η Tesla εκμεταλλεύτηκε πλήρως αυτό που δημιούργησαν αυτοί οι προνοητικοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και, μέσω της πώλησης των πιστώσεων εκπομπών ρύπων της εταιρείας, δημιούργησε εισόδημα που τους οδήγησε σε πιο αδύνατους καιρούς και επέτρεψε στην Tesla να οδηγήσει επικερδώς την τεράστια αλλαγή στην κατασκευή αυτοκινήτων μακριά από οχήματα που ρυπαίνουν το περιβάλλον μας. τα καυσαέρια τους.

Ayala: «Η Καλιφόρνια θέσπισε την πρώτη απαίτηση οπουδήποτε στον κόσμο που απαιτούσε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν και να φέρουν στην αγορά ηλεκτρικά οχήματα. Η πολιτική ανταποκρίνεται πάντα στην τεχνολογία», αλλά είπε ότι η Καλιφόρνια συνεργάστηκε για να «συνενωθεί πίσω από έναν μόνο στόχο».

Ο ρόλος του CMC

Το CMC αντιπροσωπεύει έναν από τους τρόπους με τους οποίους η Καλιφόρνια συνεχίζει να παρέχει κίνητρα για να ενθαρρύνει τη δημιουργία λύσεων που είναι όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένες από τη ρύπανση.

«Δεν είναι τυχαίο ότι το Σακραμέντο είναι η έδρα της κυβέρνησης και η πολιτεία της Καλιφόρνια ηγείται του περιβαλλοντικού αγώνα για πολλά χρόνια. Οι πολιτικές που βοήθησαν στη δημιουργία αγορών γεννήθηκαν εδώ.

«Έχετε ανθρώπους που έχουν αυτές τις νέες ιδέες και οι υπόλοιποι είμαστε εδώ για να κατανοήσουμε τις ιδέες και να σχεδιάσουμε καλύτερα τις πολιτικές ή να υποστηρίξουμε τις πολιτικές που υποστηρίζουν καλύτερα αυτές τις καινοτομίες. Και τώρα, όταν αναλογιστείτε τι συμβαίνει σε ομοσπονδιακό επίπεδο, η πιθανότητα επιρροής από το CMC είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Ο κυβερνητικός ρόλος

Το California Mobility Center (CMC) είναι μια θερμοκοιτίδα, που προσφέρει σε όσους έχουν μια ιδέα βοήθεια όπου τη χρειάζονται. Μερικοί μπορεί να αναζητήσουν βοήθεια για να κατανοήσουν πώς να πάρουν την ιδέα τους για μια βιώσιμη λύση κινητικότητας σε ένα σημαντικό πρόβλημα και να την υλοποιήσουν.
Δρ. Alberto Ayala (l) & Jon Rosner

Οι αυτοκρατορίες μπορούν να διατάξουν τους ανθρώπους τους να κάνουν ό,τι κρίνουν κατάλληλο. στο κοινό δεν δίνεται επιλογή ή ευκαιρία. Δυστυχώς, οι πολίτες πολλών εθνών δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν. Κανουμε. Η ιδέα της CMC είναι όπως πολλές άλλες θερμοκοιτίδες, εκτός από το ότι προσφέρει επίσης την ευκαιρία σε όσους έχουν όραμα να παρουσιάσουν τις έννοιές τους στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας την καλύτερη εκδοχή της Καλιφόρνια του αμερικανικού καπιταλιστικού συστήματος. «Επειδή η κυβέρνηση –ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να δημιουργεί και να υποστηρίζει αυτές τις αγορές– όχι να τις χρηματοδοτεί για πάντα», πρόσθεσε ο Ayala.

Τα κίνητρα που επιτρέπουν τα κέρδη μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας που επιτρέπουν την ανταγωνιστική τιμή των προϊόντων. Μπορούμε να επιλέξουμε μια επιλογή χαμηλότερου κόστους που είναι περιβαλλοντικά βιώσιμη και η εταιρεία μπορεί να παραμείνει κερδοφόρα για πολύ καιρό αφού δεν απαιτηθούν κίνητρα. Το τι κάνουμε με τα χρήματά μας είναι επιλογή μας. Εμείς διαλέγουμε. Μέσω της συνεργασίας η CMC θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αυτές τις επιλογές.

Μια τελευταία φράση από τον Δρ. Alberto Ayala φαίνεται κατάλληλη: «Η υποστήριξη των καινοτόμων στο CMC είναι δημόσια πολιτική στα καλύτερά της».

Ιστορία του Jon Rosner. Φωτογραφίες από τον Sam Rosner.