Πώς η κρίση των ημιαγωγών επηρεάζει πραγματικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

+ Premium

Μεγάλη αναμονή, μη προγραμματισμένες ημερομηνίες παράδοσης – οι διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού ημιαγωγών βλάπτουν σημαντικά την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μπαταρία. Η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης P3 ανέλυσε τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας – και εντόπισε το πρόβλημα ως επαναλαμβανόμενα λάθη, παρόμοια με εκείνα που γίνονται στις κυψέλες της μπαταρίας.

* * *

Το φαινόμενο της έλλειψης ημιαγωγών επηρεάζει και τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αυτό είναι το βασικό αποτέλεσμα της ανάλυσης του Ομίλου P3. «Πριν από τέσσερα χρόνια, συνειδητοποιήσαμε ότι ο ημιαγωγός θα γινόταν το νέο στοιχείο μπαταρίας», λέει ο Markus Hackmann, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων. Προσθέτει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που είχαν προετοιμαστεί για πιθανά σημεία συμφόρησης θα αντιμετωπίσουν την τρέχουσα πρόκληση πολύ καλύτερα. Το P3 διεξάγει τη ρίζα του προβλήματος: Τι έχει προκαλέσει την τρέχουσα κρίση ημιαγωγών;

Ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV) έχει εύκολα διπλάσιο αριθμό ημιαγωγών από ένα αυτοκίνητο ICE. Συγκεκριμένα το P3 κάνει λόγο για διαφορά 1.300 με 600 ανά αυτοκίνητο. Και είναι κυρίως στο σύστημα μετάδοσης κίνησης (600 έως 300). Ο μετατροπέας είναι ιδιαίτερα εξαρτημένος και βαρύς στους ημιαγωγούς.

“Επαναλάβετε το λάθος όπως με τα κύτταρα μπαταρίας”.

Όσον αφορά τη δημιουργία αξίας, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει γίνει εξαρτημένη από ασιάτες προμηθευτές – κάτι που ο Όμιλος P3 αποκαλεί «επαναλαμβανόμενο λάθος» που είχε γίνει με τις μπαταρίες στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το μεγάλο έναυσμα ήταν η πανδημία του Covid: υπό το φόβο πτώσης της ζήτησης, αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες ακύρωσαν παραγγελίες το 2020. Ωστόσο, η καταναλωτική πτώση στην αγορά αυτοκινήτων παρέμεινε μικρή και ταυτόχρονα η ζήτηση για ημιαγωγούς στη βιομηχανία του θεάματος αναπτύχθηκε τεράστια.

Η επακόλουθη εναλλαγή των lockdown και των ανοιγμάτων σε συνδυασμό με άλλους αρνητικούς παράγοντες – θυμηθείτε, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που διασχίστηκε στη Διώρυγα του Σουέζ – οδήγησε σε κανονικό στάσιμο. Ένα πρόβλημα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, το lockdown στη Σαγκάη μειώνεται μόνο σταδιακά, επομένως η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου απέχει πολύ από το να επιλυθεί.

Αν κοιτάξετε τους θαλάσσιους λιμένες με τη μεγαλύτερη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, σχεδόν όλοι βρίσκονται στην Ασία: τη Σαγκάη ακολουθούν η Σιγκαπούρη, το Ningbo-Zhoushan, το Shenzhen και το Guangzhou-Nansha. Επί του παρόντος, τα πλοία πλέουν με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κατανάλωση βαρέως πετρελαίου για να αντισταθμιστεί το έλλειμμα. Οι τιμές που πληρώνονται για τους ημιαγωγούς έχουν πολλαπλασιαστεί, καθιστώντας οικονομικά εφικτή αυτή την έκρηξη. Το επόμενο σημείο συμφόρησης εμφανίζεται μετά την άφιξη στην Ευρώπη, δηλαδή στο Ρότερνταμ, την Αμβέρσα και το Αμβούργο, επειδή τα λιμάνια πρέπει να χειρίζονται με κόπο τον τεράστιο όγκο των εμπορευμάτων.

Οκτώ τοις εκατό της παραγωγής τσιπ για αυτοκίνητα

Ταυτόχρονα, η ισχύς στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο συνήθως: Μόνο το οκτώ τοις εκατό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ομίλου P3, όλων των ημιαγωγών αγοράζεται εδώ. Αντίθετα, το 80 τοις εκατό χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Για ένα σχετικά απλό επιβατικό αυτοκίνητο ICE το 2017, περίπου το δύο τοις εκατό του συνολικού κόστους οφειλόταν στους ημιαγωγούς. Ένα BEV του 2030 θα απαιτήσει έξι τοις εκατό, τρεις φορές περισσότερο. Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, ο αυτοματισμός κίνησης είναι απαραίτητος για αυτήν την εξέλιξη.

Ας αναφέρουμε μόνο μερικά εξαρτήματα που απαιτούν ημιαγωγούς: Στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ενός BEV, για παράδειγμα, αυτά είναι ο φορτιστής, ο μετατροπέας, ο μετατροπέας DC/DC, η μπαταρία υψηλής τάσης, ο κεντρικός επεξεργαστής και ο ίδιος ο κινητήρας. Για την αυτόνομη οδήγηση, διάφορες κάμερες, πολλαπλά ραντάρ, αισθητήρες υπερήχων και το τιμόνι και το φρενάρισμα με καλώδιο θα είναι απαραίτητα στο μέλλον (επίπεδα αυτοματισμού 4 και 5). Προσθέστε σε αυτό την ψηφιακή μονάδα ελέγχου και το σύστημα infotainment.

Οι ημιαγωγοί παράγονται επίσης σε διαφορετικά μεγέθη για διαφορετικούς σκοπούς. για παράδειγμα, η ζήτηση για ημιαγωγούς με μικρά μεγέθη δομής κάτω από 150 νανόμετρα θα αυξηθεί κατά 10, σύμφωνα με το P3.

Διαφάνεια εφοδιαστικής αλυσίδας

Και τώρα?

«Στην οξεία κατάσταση, οικοδομούμε διαφάνεια σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού στον Όμιλο P3», λέει ο Mauritz Schwartz, ειδικός σε ημιαγωγούς. Πολλά μέρη που εμπλέκονται στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ξεκάθαρα, για παράδειγμα, ποιος θα μπορούσε να είναι παραγωγός και ποιος είναι απλώς ένας πράκτορας. Από αυτή την ανάλυση, θα μπορούσαν να γίνουν βελτιώσεις και ακριβέστερες προβλέψεις παράδοσης. Προς το παρόν, μπορεί να χρειαστούν έως και 72 εβδομάδες από τη στιγμή που θα υποβληθεί μια παραγγελία για την άφιξη ημιαγωγών.

Μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, η συνολική κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί με νέες τοποθεσίες στη Γερμανία. Για παράδειγμα, η Intel ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου στο Μαγδεμβούργο και την επένδυση 17 δισ. ευρώ. Η Intel δεν είναι τυπικός προμηθευτής αυτοκινήτων, αλλά θα βρει τον δρόμο της σε αυτόν τον ρόλο. Οι μικρές αποστάσεις – προς τη VW στο Βόλφσμπουργκ, για παράδειγμα – αφαιρούν επίσης τα ενδιάμεσα στάδια στις παραγγελίες. Αλλά πραγματικά μεγάλοι όγκοι δεν αναμένονται εδώ μέχρι το 2027. Πολύ νωρίτερα, πιθανότατα το 2023, η Bosch από τη Δρέσδη θα μπορούσε να συμβάλει στην άμβλυνση της κρίσης των ημιαγωγών.

συμπέρασμα

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να αναδιοργανωθεί. Η αυτονόητη τάση να υποβιβαστούν οι ημιαγωγοί και οι κυψέλες μπαταριών στην κατάσταση των αυθαίρετων εξαρτημάτων προμηθευτή έχει τελειώσει. Ωστόσο, θα περάσουν πιθανώς χρόνια πριν οι αλυσίδες εφοδιασμού μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά ομαλά και να (επανα)τοποθετήσουν ορισμένες στην Ευρώπη. Η καταστροφή που υπάρχει λόγω της έλλειψης ημιαγωγών δεν πρέπει να μείνει χωρίς συνέπειες: Πρέπει να περιφερειοποιηθεί. Επειδή η σημασία των ημιαγωγών θα αυξηθεί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση εδώ. Για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν και να δουν. Κάποια στιγμή, το σύστημα θα επανέλθει σε ισορροπία.

p3-group.com (στα γερμανικά)