Πρώτες ενδείξεις τιμών και προδιαγραφών για το Kia EV9

Λίγο πριν την πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής του Kia EV9, προκύπτουν συγκεκριμένες υποδείξεις για τις εκδόσεις κίνησης και τις τιμές. Σύμφωνα με αυτά, οι τιμές των ΗΠΑ για το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV είναι πιθανό να κυμαίνονται μεταξύ 56.000 και 73.000 δολαρίων.

Αυτό θα ισοδυναμούσε μεταξύ 51.500 και 67.150 ευρώ. Η πύλη eMobility Electrek αναφέρθηκε στις υποτιθέμενες τιμές στις ΗΠΑ – αναφερόμενος σε τρέχουσα έρευνα πελατών της Kia στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, ονομάστηκαν πέντε επιλογές εξοπλισμού για το EV9 με εμβέλεια από 220 μίλια έως 290 μίλια (354 έως 467 χιλιόμετρα) και οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν ποιο από αυτά θα διάλεγαν. Επομένως, δεν είναι γνωστό εάν αυτές είναι πράγματι οι τελικές τιμές, συμπεριλαμβανομένων των ακριβών διαμορφώσεων του δίσκου ή εάν το τμήμα πωλήσεων έχει χρησιμοποιήσει ελαφρώς τροποποιημένες τιμές.

Στην έρευνα, οι αμερικανοί πελάτες δεν παρουσιάστηκαν μόνο με τετρακίνητες παραλλαγές του EV9, αλλά και με κίνηση στους πίσω τροχούς με περίπου 150 kW ισχύος. Το αν μια τέτοια παραλλαγή θα κυκλοφορήσει πραγματικά στην αγορά ή αν το EV9 θα κατασκευαστεί μόνο ως τετρακίνητο όχημα λόγω του μεγέθους του και του εύρους τιμών είναι ένα ανοιχτό ερώτημα – τουλάχιστον το ενδιαφέρον για ένα φθηνότερο και μεγαλύτερο- Η παραλλαγή με κίνηση στους πίσω τροχούς εμβέλειας έχει τώρα δημοσκοπηθεί.

Σύμφωνα με αυτό, οι εκδόσεις τετρακίνησης θα έχουν ισχύ εξόδου έως και 300 kW περίπου. Μέχρι στιγμής, οι τετρακίνητες εκδόσεις με 239 kW ή 430 kW στο Kia EV6 GT είναι γνωστές για οχήματα που βασίζονται στο E-GMP – εφόσον λαμβάνονται υπόψη μόνο εκείνες οι τετρακίνητες εκδόσεις με μπαταρία 77,4 kWh. Το αν το EV9 θα αποκτήσει πρόσθετη επιλογή μπαταρίας με υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο δεν επιβεβαιώνεται. Οι πληροφορίες από την έρευνα πελατών στις ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την εξαγωγή σαφών συμπερασμάτων εδώ: αν και είναι πιθανό να υπάρχουν δύο επιλογές μπαταρίας, καθώς η έρευνα ζήτησε παραλλαγές με την ίδια ισχύ αλλά διαφορετικά εύρη.

Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για υποθετικές παραλλαγές των οποίων τα δεδομένα δεν μπορούν να μεταφερθούν απευθείας σε μοντέλα μεταγενέστερων σειρών, θα πρέπει να περιμένουμε την πραγματική πρεμιέρα. Αλλά αυτό δεν θα αργήσει τώρα, καθώς η Kia θέλει να παρουσιάσει το EV9 το πρώτο τρίμηνο του 2023.

electrek.co