Πού θα βρείτε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι

 

Τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) φαίνεται να κάνουν μια σημαντική ανακάλυψη στα ΗΑΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να εισαγάγει βιώσιμες πρωτοβουλίες. Ένα ευπρόσδεκτο πλεονέκτημα των εν λόγω οχημάτων είναι η παρουσία πολλών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι. Από τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι τις τοποθεσίες των προορισμών φόρτισης σε όλο το εμιράτο, ο οδηγός μας έχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Υπάρχουν πολλά μέρη για να φορτίσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Ντουμπάι
Υπάρχουν πολλά μέρη για να φορτίσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Ντουμπάι

 

Τι δεν αρέσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ας δούμε μερικά από τα βασικά οφέλη.

Φθηνότερο στη συντήρηση: Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους λειτουργίας.

Λιγότερη μόλυνση: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν παράγουν εκπομπές άνθρακα και η ποιότητα του αέρα είναι καλύτερη για αυτό. Λειτουργούν επίσης πιο αθόρυβα σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με βενζίνη ή βενζίνη.

Εξαλείψτε την κατανάλωση καυσίμου: Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου ή της βενζίνης με την ηλεκτρική ενέργεια.

Κυβερνητικά κίνητρα: Για να ενθαρρύνει τη χρήση ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, η κυβέρνηση έχει προσφέρει ορισμένα οφέλη.

DEWA GREEN CHARGERS – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Η Αρχή Ηλεκτρισμού και Ύδρευσης του Ντουμπάι εισήγαγε την πρωτοβουλία EV Green Charger Initiative. Η κίνηση υποστηρίζει το όραμα του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ για βιώσιμες μεταφορές στο Ντουμπάι. Η κύρια οδηγία της κίνησης είναι η επίτευξη του στόχου του εμιράτου για μείωση των εκπομπών άνθρακα. Τέτοιες άμεσες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη φιλικών προς το περιβάλλον ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι έχουν ήδη αρχίσει να έχουν θετικό αντίκτυπο.

Η πράσινη πρωτοβουλία στο Ντουμπάι έχει δει την έναρξη πολλών σταθμών φόρτισης EV στο εμιράτο.

Αυτά περιλαμβάνουν αεροδρόμια, κυβερνητικά νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, βενζινάδικα, εμπορικά γραφεία, κλινικές, συγκροτήματα κατοικιών και άλλους δημόσιους χώρους.

 

ΤΥΠΟΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΦΟΡΤΙΣΗΣ DEWA

Η Αρχή Ηλεκτρισμού και Νερού του Ντουμπάι έχει ξεκινήσει τέσσερις τύπους σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη την πόλη.

Γρήγοροι Φορτιστές: Αυτοί οι φορτιστές παρέχουν φόρτιση 80% μέσα σε 20 έως 45 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας και του αυτοκινήτου. Αυτά εγκαθίστανται κυρίως σε πρατήρια καυσίμων σε όλο το Ντουμπάι.

Εξαιρετικά γρήγορος φορτιστής: Ο πρώτος Ultra-Fast EV Green Charger της DEWA παρουσιάστηκε στην Expo 2020, συγκεκριμένα στον σταθμό ENOC.

Δημόσιοι Φορτιστές: Οι δημόσιοι φορτιστές παρέχουν πλήρη φόρτιση εντός 2 έως 4 ωρών, ανάλογα με την μπαταρία και τον τύπο του αυτοκινήτου.

Φορτιστές Wall Box: Ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας και τον τύπο του ηλεκτρικού οχήματος, η πλήρης φόρτιση σε έναν φορτιστή Wall Box διαρκεί περίπου δύο έως τέσσερις ώρες.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία DEWA Green Charger Card για να πληρώσουν για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι. Πώς λαμβάνετε την EV Green Charger Card σας; Απλώς εγγραφείτε για αυτήν την υπηρεσία στον ιστότοπο ή την εφαρμογή DEWA. Μετά την επιτυχή εγγραφή, θα λάβετε την κάρτα σας εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Ως κάτοχος EV, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινους φορτιστές ή άλλους τύπους τρόπων πληρωμής σε μέρη για να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας στο Ντουμπάι
Ως κάτοχος EV, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινους φορτιστές ή άλλους τύπους τρόπων πληρωμής σε μέρη για να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας στο Ντουμπάι

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ DEWA

Σε αυτή τη σημείωση, εδώ είναι οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων EV στο Ντουμπάι, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της DEWA.

o:p>

Τοποθεσία Σταθμού

Χρονισμοί

DIFC, Gate Avenue- 02

10:00 π.μ. – 08:00 μ.μ

Κέντρο Υγείας Zabeel

07:30 π.μ. – 09:00 μ.μ

Εμπορικό κέντρο Mercato

10:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ. (Σάββατο έως Παρασκευή)

Περίπατος στην πόλη 1

Ανοιχτά 24 ώρες

Wasl Kifaf Development, Tower 2

Ανοιχτά 24 ώρες

Αρχηγείο της αστυνομίας του Ντουμπάι

Ανοιχτά 24 ώρες

Ναυτική Πόλη του Ντουμπάι

Ανοιχτά 24 ώρες

Dubai Silicon Oasis Seven Towers

Ανοιχτά 24 ώρες

Ψηφιακό πάρκο του Ντουμπάι

07:00 π.μ. έως 02:00 π.μ

Πάρκο Nad Al Sheba

Ανοιχτά 24 ώρες

Οι γρήγοροι φορτιστές DEWA βρίσκονται κυρίως σε πρατήρια καυσίμων σε όλο το εμιράτο. Ακολουθεί μια λίστα με τους σταθμούς φόρτισης EV στο Ντουμπάι, μαζί με στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερη βοήθεια.

Σταθμός

Επικοινωνία

Πρατήριο βενζίνης ENOC – Warqa 4

+971-4-333-6140

Πρατήριο ENOC – Jebel Ali

+971-50-553-1903

Πρατήριο βενζίνης ENOC – Wadi Al Safa

+971-4-327-1026

Πρατήριο βενζίνης ENOC – Dubai Internet City

+971-4-394-0551

Πρατήριο βενζίνης ENOC – Dubai Investments Park

+971-4-885-6329

Πρατήριο βενζίνης EPPCO – Jebel Ali

+971-50-451-9836

Πρατήριο ENOC – Zabeekl

+971-4-885-6329

Το ChargeMap παραθέτει τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι σε αυτές τις τοποθεσίες.

·
Κέντρο της πόλης Deira

·
Element Meisam (Πόλη Παραγωγής του Ντουμπάι)

·
Μπουρτζ Αλ Αραμπ

·
Crown Plaza Dubai Deira

·
Το Oberoi Dubai

·
Ξενοδοχείο Shangri-La, Ντουμπάι

·
Emirates Towers

Για μια λίστα με τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης για να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας στο Ντουμπάι (όπως οι πράσινοι σταθμοί φόρτισης στο Ντουμπάι) και πληροφορίες σχετικά με τις κάρτες φόρτισης, επισκεφτείτε τον ιστότοπο ChargeMap και DEWA.

 

FAQS

ΠΟΥ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ;

Περίπου 300 σημεία φόρτισης έχουν εγκατασταθεί σε όλη την πόλη από την Αρχή Ηλεκτρισμού και Ύδρευσης του Ντουμπάι. Οι τοποθεσίες των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι τεκμηριώνονται σε διαφορετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής DEWA, ​​του επίσημου ιστότοπου DEWA και των Χαρτών Google.

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;

Μπορεί να χρειαστούν από δύο έως τέσσερις ώρες για να φορτιστεί μια μπαταρία EV. Η διάρκεια εξαρτάται από τη μάρκα του οχήματος και τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ EV GREEN;

Μπορείτε να πληρώσετε σε πρατήρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι μέσω μιας πράσινης κάρτας φόρτισης DEWA EV. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα στον επίσημο ιστότοπο της Αρχής Ηλεκτρισμού και Ύδρευσης του Ντουμπάι.

Οι αιτούντες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο για να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα.

·
Αντικαταστήστε μια κατεστραμμένη ή χαμένη πράσινη κάρτα φορτιστή EV.

·
Απενεργοποιήστε μια παρούσα κάρτα.

·
Ζητήστε πληροφορίες για διαφορετικές υπηρεσίες EV Green Charger Card.

·
Παρακολουθήστε την κατάσταση της αίτησής τους.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για την κάρτα μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών στο +971-4-601-9999.

Θυμήσου; ότι πρέπει να είστε εγγεγραμμένος χρήστης στο DEWA για να υποβάλετε αίτηση για αυτήν την υπηρεσία. Μπορείς ανοίξτε έναν λογαριασμό DEWA στο Ντουμπάι online εάν πληροίτε τις απαιτήσεις και υποβάλετε ορισμένα έγγραφα.

ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ;

Εξαρτάται από την μπαταρία του οχήματός σας και τη συνολική χρήση. Στην περίπτωση οικιακών σταθμών φόρτισης, η δαπάνη ηλεκτρικής ενέργειας προστίθεται ως η τυπική τιμή κατοικίας στον λογαριασμό DEWA.

Οι χρεώσεις ποικίλλουν για εμπορικούς εγγεγραμμένους χρήστες όπως ημικρατικούς, κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς.

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν λειτουργεί με ηλεκτρισμό, μπορείτε να επωφεληθείτε μαθαίνοντας για το πρατήρια καυσίμων στο Ντουμπάι.

ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΑ ΗΑΕ;

Σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα ηλεκτρικό όχημα στη χώρα; Διαβάστε τον αναλυτικό μας οδηγό για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα ΗΑΕ.

Αυτό είναι το μόνο που έχουμε για εσάς στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ντουμπάι. Μείνετε συντονισμένοι στο Electric Wheelco για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες καινοτομίες στα ΗΑΕ!