Παραγωγή μπαταριών Tesla στο Τέξας πριν από το Grünheide

Στη Γερμανία, η Tesla συνεχίζει να εστιάζει στην παραγωγή μπαταριών, αλλά θέλει να δώσει προτεραιότητα στις ΗΠΑ πρώτα λόγω της προοπτικής εκτεταμένων κρατικών επιδοτήσεων των ΗΠΑ. Η παραγωγή μπαταριών στο Τέξας πρόκειται να αυξηθεί νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αλλά στο Giga Berlin στο Grünheide αργότερα από το προγραμματισμένο.

Η εταιρεία το κατέστησε σαφές στους εταίρους στην περιοχή Grünheide κοντά στο Βερολίνο την Παρασκευή, απαντώντας σε φήμες σχετικά με αυτό. Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA-AFX ανέφερε ότι η Tesla θα ήθελε ιδανικά να ενισχύσει και τα δύο εργοστάσια μπαταριών το συντομότερο δυνατό.

Η σύντομη έκθεση αναφέρει επίσης ότι η ταχεία αύξηση της παραγωγής μπαταριών στο Ώστιν θα μπορούσε επίσης να υποστηριχθεί «με την προμήθεια ανταλλακτικών και με μηχανικούς» από τη Γερμανία. Νωρίτερα, το Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι η Tesla σχεδίαζε να μεταφέρει παραγγελθείσες μηχανές παραγωγής κυψελών στις ΗΠΑ που προορίζονταν αρχικά για χρήση στο γερμανικό εργοστάσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στην έκθεση, το έργο για τη Γερμανία πρόκειται να σταματήσει προς το παρόν.

Δεν είναι ακόμα σαφές πόσο ακριβώς θα καθυστερήσει ο τελευταίος επαναπρογραμματισμός την έναρξη της παραγωγής μπαταριών στη Giga Berlin. Πιο πρόσφατα, μετά από μια εκδήλωση ενημέρωσης της Tesla σχετικά με την επέκταση του εργοστασίου στο Grünheide, ειπώθηκε εικαστικά ότι η παραγωγή μπαταριών εκεί θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το κτίριο για την παραγωγή μπαταριών έχει ήδη ανεγερθεί και οι εργασίες στο εσωτερικό του το κτίριο βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί μηχανές παραγωγής στο εργοστάσιο.

finanznachrichten.de (στα γερμανικά)