Ο Thomas Ulbrich θα αναλάβει το τμήμα «New Mobility» της VW

Η βασική μάρκα VW Passenger Cars αναδιοργανώνει τα τμήματα του διοικητικού συμβουλίου της. Οι μελλοντικοί τομείς της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης πρόκειται να συνδυαστούν στο τμήμα «New Mobility» – υπό την ηγεσία του τρέχοντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου για την ανάπτυξη, Thomas Ulbrich.

Στη νέα του λειτουργία, ο Ulbrich είναι να φροντίζει και για το ID. μοντέλα και το έργο Trinity, το οποίο είναι σημαντικό για τη VW ως τεχνική ναυαρχίδα. Επιπλέον, ως νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «New Mobility», η Ulbrich θα εξασφαλίσει στενή συνεργασία μεταξύ του τμήματος λογισμικού Cariad και του τμήματος ανάπτυξης της επωνυμίας επιβατικών αυτοκινήτων VW, σύμφωνα με την έκθεση. Η «Τεχνική Ανάπτυξη», ή «TE» για συντομία στο Βόλφσμπουργκ, θα είναι επικεφαλής του Kai Grünitz ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου μετά την αλλαγή του Thomas Ulbrich.

Η γερμανική έκδοση Handelsblatt Πρώτα έκανε την είδηση, με αναφορά σε πληροφορίες από κύκλους της εταιρείας. Η ίδια η Volkswagen δεν θέλησε αρχικά να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες λίγο αργότερα. Εκτός από τον ανασχηματισμό προσωπικού στο διοικητικό συμβούλιο της VW από την 1η Οκτωβρίου, η Ulbrich θα ενταχθεί επίσης στο εποπτικό συμβούλιο της Cariad.

Με άλλα λόγια, η Ulbrich θα παραιτηθεί από την ευθύνη για τη συνολική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των υβριδικών μοντέλων, και θα επικεντρωθεί – για άλλη μια φορά – στα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Ο Ulbrich ήταν προηγουμένως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW για την ηλεκτρική κινητικότητα, το οποίο εκείνη την εποχή αναφερόταν στην ανάπτυξη του πρώτου ID. μοντέλα και την παραγωγή τους στο Zwickau. Όταν το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ηλεκτροκίνηση ήταν το «νέο κανονικό», το ειδικό τμήμα του πίνακα καταργήθηκε και ενσωματώθηκε στις υπάρχουσες δομές ανάπτυξης και παραγωγής.

Η Ulbrich, ως αναγνωρισμένος ειδικός στο eMobility, επρόκειτο να μετακομίσει στην Κίνα για να ηγηθεί της Volkswagen Anhui, της κοινοπραξίας με την JAC, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές. Καθώς θα ήταν ένα βήμα προς τα πίσω στην ιεραρχία του ομίλου, ο Ulbrich φέρεται να αρνήθηκε και η αποχώρησή του από τον όμιλο είχε ήδη ανακοινωθεί από τη VW. Στη συνέχεια, όμως, το διοικητικό συμβούλιο και το εποπτικό συμβούλιο προφανώς κατέληξαν σε συμφωνία: Τον Ιανουάριο του 2021, η VW ανακοίνωσε ότι η Ulbrich θα παραμείνει – και θα γίνει ο επικεφαλής ανάπτυξης της μάρκας. Το «New Mobility» θα είναι το τέταρτο τμήμα του διοικητικού συμβουλίου του οποίου η Ulbrich είναι επικεφαλής της VW από το 2014.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Ulbrich παραιτείται από την ευθύνη για τη συνολική ανάπτυξη δεν θεωρείται ως ένα βήμα προς τα πίσω, αλλά ως ψήφος εμπιστοσύνης: ο Ulbrich, ο οποίος ήδη έσωσε την κάτι παραπάνω από ανώμαλη έναρξη της παραγωγής του ID.3, έχει εμπιστοσύνη ότι θα κατευθύνει την μελλοντικά έργα, που είναι τόσο σημαντικά για τον όμιλο, προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ulbrich έχει κερδίσει τη «φήμη του τεχνικού αντιμετώπισης προβλημάτων» στη Volkswagen, αναφέρει η επιχειρηματική εφημερίδα. «Όπου υπάρχουν προβλήματα, οπουδήποτε κολλάει η παραγωγή, όπου το λογισμικό δεν είναι και πάλι έτοιμο στην ώρα του – εκεί παρεμβαίνει ο 56χρονος διευθυντής αυτοκινήτων», λέει το άρθρο.

Φαίνεται ότι υπάρχει αρκετή δουλειά. Για παράδειγμα, τα προβλήματα με τη μονάδα λογισμικού Cariad έχουν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό – ακόμη και οι εκδόσεις μοντέλων όπως η ηλεκτρική Porsche Macan λέγεται ότι έχουν αναβληθεί λόγω έλλειψης ολοκληρωμένου λογισμικού. Με την ανάπτυξη της μονάδας κυψέλης, την ολοκληρωμένη ηλεκτρική πλατφόρμα SSP και την ψηφιοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών αυτόνομης οδήγησης, περαιτέρω πολύπλοκα έργα βρίσκονται στα σκαριά.

Αυτά τα καθήκοντα δεν είναι μόνο ευθύνη του Ulbrich, εμπλέκονται και οι μηχανικοί του τμήματος κλασικής ανάπτυξης – επομένως ο Ulbrich και ο διάδοχός του Grünitz θα συνεργαστούν. Οι δύο διευθυντές θα μετακομίσουν επίσης σε γειτονικά γραφεία στην ΤΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Grünitz γνωρίζει καλά το MEB: ήταν επικεφαλής ανάπτυξης στη VW Commercial Vehicles και ήταν υπεύθυνος εκεί, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη του ID. Βόμβος.

Η έκθεση δεν αναφέρει πόσο μεγάλο θα είναι το τμήμα «New Mobility». Είναι πιθανό να περιλαμβάνει όχι μόνο μηχανικούς ανάπτυξης, αλλά μια διεπιστημονική ομάδα που συγκεντρώνει τομείς όπως η μπαταρία και το λογισμικό, αλλά και η ανάπτυξη, η παραγωγή, η αγορά και ο έλεγχος.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

handelsblatt.com (στα γερμανικά), volkswagen-newsroom.com