Ο Thierry Bolloré θα αποχωρήσει από την JLR στο τέλος του τρέχοντος έτους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, Thierry Bolloré, παραιτείται από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους και θα αποχωρήσει από την JLR στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Ο διάδοχός του θα αναλάβει από σήμερα και είναι βετεράνος της Jaguar Land Rover.

Ο Adrian Mardell θα ενεργήσει ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος αμέσως ενώ ο Thierry Bolloré είναι έτοιμος για την αποχώρησή του. Ο Mardell είναι μέλος της Jaguar Land Rover για 32 χρόνια και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τρία χρόνια.

«Είμαι πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί στην Jaguar Land Rover τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο Bolloré. «Ο μετασχηματισμός και η επιτάχυνση της εταιρείας προς ένα βιώσιμο, κερδοφόρο μέλλον ως μια σύγχρονη επιχείρηση πολυτελείας βρίσκεται σε εξέλιξη με μεγάλους ρυθμούς».

Ο Bolloré, τον Φεβρουάριο του 2021, οδήγησε την Jaguar Land Rover προς το μέλλον, καθώς ανακοίνωσε ότι η Jaguar θα γίνει μάρκα αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών από το 2025 και μετά ως μέρος της στρατηγικής «Reimagine». Σχεδίαζε επίσης η Land Rover να επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των ηλεκτρικών μοντέλων εισάγοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική πλατφόρμας.

Βοηθά στη μετάβαση ο Thomas Müller, τον οποίο η JLR διόρισε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Ο πρώην διευθυντής της Volkswagen υπέγραψε έκτοτε υπεύθυνος για την τεχνική ανάπτυξη όλων των νέων μοντέλων Jaguar και Land Rover και λέει ότι θέλει «να εγκαινιάσει μια νέα εποχή ηλεκτροκίνησης και ψηφιοποίησης».

Όσον αφορά τον αποχωρούντα CEO, ο Thierry Bolloré διαδέχθηκε τον Ralph Speth τον Σεπτέμβριο του 2020. Αν και η Jaguar I-Pace αναπτύχθηκε υπό την ηγεσία του Speth, η βρετανική εταιρεία, που ανήκει στον Indian Tata Group, έφερε στη συνέχεια μόνο plug-in υβριδικά παρακλάδια μοντέλων ICE. η αγορά. Η έναρξη παραγωγής ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου διαδόχου του πολυτελούς σεντάν XJ της Jaguar που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2021 δεν μπορούσε να διατηρηθεί – λόγω έλλειψης συνεργειών, επομένως η Bolloré, που θα έκανε το αυτόνομο EV πολύ ακριβό.

Η Land Rover σκοπεύει να λανσάρει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2024.

jaguarlandrover.com