Ο Tesla κάνει παύση στη Γερμανία ενώ επεκτείνεται στο Τέξας

Η Tesla θα σταματήσει την παραγωγή στη Giga Berlin από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου. Οι διαδικασίες παραγωγής πρόκειται να βελτιστοποιηθούν έως τις 22 Ιουλίου – σύμφωνα με αναφορές, ο χρόνος κύκλου θα μειωθεί στο μισό στο μέλλον. Η Tesla έχει επίσης υποβάλει αίτηση στην πόλη του Austin για να επεκτείνει το Texas Gigafactory.

Το διάλειμμα δύο εβδομάδων στην παραγωγή είχε ήδη προγραμματιστεί, αλλά η χρονική περίοδος δεν είχε ακόμη καθοριστεί. Τώρα, σύμφωνα με συνεχή δημοσιεύματα των ΜΜΕ, φαίνεται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 11 Ιουλίου.

Στόχος της ανασυγκρότησης είναι μια σημαντικά ταχύτερη παραγωγή: όπως έμαθε η πύλη «TeslaMag» από κατοίκους (που είναι επίσης μία από τις πηγές για την έναρξη των μέτρων στις 11 Ιουλίου), ο χρόνος του κύκλου πρόκειται να μειωθεί σημαντικά με βελτιστοποιημένα συστήματα και διαδικασίες. Επί του παρόντος, είναι 90 δευτερόλεπτα ανά κύκλο, αλλά από τον Αύγουστο θα είναι μόνο 45 δευτερόλεπτα.

Οι σημερινές νέες προσλήψεις, από την άλλη, δεν αποσκοπούν στην εισαγωγή τρίτης βάρδιας. Αντί για νυχτερινή βάρδια, οι νέοι υπάλληλοι θα αναπτυχθούν στις διήμερες βάρδιες – για τον μειωμένο στο μισό χρόνο του κύκλου, απαιτείται περισσότερο προσωπικό σε πολλούς τομείς παραγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιπλέον, θα υπάρξουν περισσότερες αμοιβές για τους εργαζόμενους στο Grünheide από τον Αύγουστο: Οι νέοι και οι παλιοί εργαζόμενοι θα λαμβάνουν έξι τοις εκατό περισσότερες αμοιβές από τότε. από το μέτρο αυτό.

Εν τω μεταξύ, στο δεύτερο νέο εργοστάσιο της Tesla στο Ώστιν, συνεχίζονται τα σχέδια για τις πρώτες επεκτάσεις της Giga Texas, που άνοιξε τον Απρίλιο. Η εταιρεία έχει κάνει αίτηση στην πόλη του Ώστιν για να χτίσει ένα άλλο κτίριο στην τοποθεσία. Σύμφωνα με το Electrek, το νέο κτίριο θα είναι 500.000 τετραγωνικά πόδια.

Η εφαρμογή το αποκαλεί “επέκταση GA 2 και 3”. Η Γενική Συνέλευση αναφέρεται στην τελική συνέλευση, που σημαίνει ότι πρόκειται να εγκατασταθούν δύο νέες γραμμές συναρμολόγησης στο κτίριο. Δεν είναι γνωστό εάν η Tesla σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις νέες γραμμές συναρμολόγησης για να επεκτείνει την παραγωγή του Model Y ή να δημιουργήσει χωρητικότητες για άλλα μοντέλα (όπως το Semi, το Cybertruck ή το Roadster 2).

electrek.co (Όστιν), teslamag.de, rbb24.de (και στα δύο γερμανικά, Grünheide)