Ο Schuler αναλαμβάνει την ιταλική Sovema Group

Ο γερμανικός κατασκευαστής Τύπου Schuler Group ανέλαβε την ιταλική Sovema και θέλει να παρέχει συστήματα παραγωγής κυψελών μπαταρίας για την αυτοκινητοβιομηχανία και άλλους τομείς. Στόχος είναι η ανάπτυξη μηχανών και γραμμών παραγωγής για τη μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η γερμανική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει την τιμή αγοράς ή περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας εξαγοράς. Η Schuler προσφέρει ήδη γραμμές παραγωγής για την οικονομική μαζική παραγωγή πρισματικών αλλά και κυλινδρικών περιβλημάτων κυψελών μπαταριών. Σύμφωνα με τον Schuler, η Sovema έχει κάνει όνομα «με την κατασκευή αντίστοιχων μηχανημάτων για πιλοτικά και εργαστηριακά έργα» στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς και σε άλλες βιομηχανίες και συγκαταλέγει μεταξύ των πελατών της μερικούς από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές μπαταριών στον κόσμο.

«Με τη Schuler ως ιδιοκτήτη, μπορούμε τώρα να συνδυάσουμε την τεχνολογική τεχνογνωσία της Sovema με την τεχνογνωσία μας στην παραγωγή πολύπλοκων γραμμών για τη – μαζική κατασκευή εξαρτημάτων και εξαρτημάτων», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Schuler, Domenico Iacovelli. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τη Schuler σε προμηθευτή τεχνολογίας με το κλειδί στο χέρι για τα βασικά στάδια της διαδικασίας συναρμολόγησης και σχηματισμού κυψελών για υπάρχοντα ή προγραμματισμένα γιγαεργοστάσια που είναι αφιερωμένα στην κατασκευή κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου».

Ο Schuler πρόκειται να γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Sovema στο μέλλον. Η Sovema έχει την έδρα της στη Villafranca di Verona, Ιταλία, και θυγατρικές στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 170 άτομα και πρόσφατα ανέφερε πωλήσεις περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

schulergroup.com