Ο Sakuu προσλαμβάνει την Porsche για να σχεδιάσει γιγαντοεργοστάσια μπαταριών

Ο Sakuu, ένας Καλιφορνέζος προγραμματιστής μπαταριών στερεάς κατάστασης που εκτυπώνονται με 3D, ανέθεσε στη συμβουλευτική θυγατρική της Porsche, Porsche Consulting, να σχεδιάσει τα στοχευμένα gigafactories της σε όλο τον κόσμο. Η Sakuu λειτουργεί επί του παρόντος δύο εγκαταστάσεις στη Silicon Valley.

Η Sakuu λέει ότι σχεδιάζει ετήσια παραγωγική ικανότητα 200 GWh για μπαταρίες λιθίου και στερεάς κατάστασης έως το 2030. Η Porsche Consulting πρόκειται να αναλάβει το σχεδιασμό ενός εργοστασίου αναφοράς μεγάλης κλίμακας για την αμερικανική εταιρεία με βιώσιμη εγκατάσταση και μέγιστη απόδοση παραγωγής, το οποίο « μπορεί να αναπαραχθεί αποτελεσματικά σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο», όπως το θέτει ο Sakuu.

Ενώ το πρώτο εργοστάσιο θα υποστηρίξει την παραγωγή μπαταριών μετάλλου λιθίου, η Sakuu σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη λύση πλατφόρμας «Kavian» για την παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης εκτυπωμένων σε 3D σε επόμενες εγκαταστάσεις παραγωγής. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, η διαδικασία εκτύπωσης που έχει αναπτυχθεί μόνος του είναι καταρχήν κατάλληλη και για άλλες βιομηχανίες, αλλά η εταιρεία βλέπει τη μεγαλύτερη μόχλευση στην παραγωγή μπαταριών. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα συνδυαστούν διάφορες διαδικασίες παραγωγής πρόσθετων. Για παράδειγμα, «εντελώς διαφορετικά υλικά» μπορούν να ψεκαστούν στο στρώμα πούδρας σε ένα μόνο στρώμα. Εκτός από τα κεραμικά και τα μέταλλα, η διαδικασία χρησιμοποιεί επίσης ένα υλικό φορέα που αναπτύχθηκε από τον Sakuu που ονομάζεται PoraLyte. Αυτό το φέρον υλικό υποτίθεται ότι επιτρέπει την «απλή και γρήγορη» τρισδιάστατη εκτύπωση εξαρτημάτων με κοιλότητες χωρίς εύθραυστα κεραμικά στρώματα.

Επί του παρόντος, η Sakuu λειτουργεί δύο εγκαταστάσεις στη Silicon Valley: μια πιλοτική γραμμή για μπαταρίες στερεάς κατάστασης και ένα κέντρο μηχανικής. Ο Sakuu λέει ότι το τελευταίο κέντρο θα του επιτρέψει να κλιμακώσει την πλατφόρμα μπαταριών τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει πώς σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την επίθεση του Gigafactory. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο Sakuu συγκέντρωσε 62 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης στις αρχές του 2022.

Ο Gregor Harman, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Consulting North America, είναι «ενθουσιασμένος που γίνεται αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού του Sakuu καθώς ξεκινά να χτίζει γιγα-εργοστάσια που σπάνε όλα τα πρότυπα στην παραγωγή ενέργειας εμπορικής κλίμακας». «Η θεμελιώδης και επεκτάσιμη προσέγγισή τους στην κατασκευή προσθέτων μπορεί να φέρει απίστευτη καινοτομία σε μεγάλες βιομηχανίες που μεταβαίνουν σε νέες ενεργειακές λύσεις – την αυτοκινητοβιομηχανία και όχι μόνο», πρόσθεσε.

Η Porsche Consulting ιδρύθηκε το 1994 από την εσωτερική συμβουλευτική μονάδα του κατασκευαστή αυτοκινήτων. Σήμερα, η εταιρεία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς της παραγωγής και της εφοδιαστικής, των προμηθειών και της ποιότητας, της έρευνας και ανάπτυξης, της εταιρικής ανάπτυξης, των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, του ανθρώπινου δυναμικού και του πολιτισμού και των οικονομικών. Η θυγατρική της Porsche έχει 840 υπαλλήλους σε δώδεκα τοποθεσίες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Κίνα. Το 2021, η Porsche Consulting πραγματοποίησε πωλήσεις 212 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία.

sakuu.com