Ο Oliver Blume διαδέχεται τον Herbert Diess ως CEO της Volkswagen

porsche-taycan-oliver-blume-min

Από σήμερα, ο Oliver Blume ενεργεί ως διευθύνων σύμβουλος τόσο της Porsche όσο και του Ομίλου Volkswagen. Διαδέχεται τον Herbert Diess όπως ανακοινώθηκε και χαράζει την πορεία από την αρχή. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έμαθαν ότι η Blume θα μειώσει το διοικητικό συμβούλιο για να λαμβάνει αποφάσεις πιο γρήγορα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Hildegard Wortmann (πωλήσεις) και Murat Aksel (προμήθειες), οι οποίοι πρέπει να παραιτηθούν από το ανώτατο διοικητικό όργανο του VW Group. Ενώ ένας εκπρόσωπος δεν σχολίασε όταν ρωτήθηκε από Handelsblatt στην αρχή, η Volkswagen επιβεβαίωσε έκτοτε την είδηση.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Blume θα επικεντρωθεί στη στρατηγική, την ποιότητα, το σχεδιασμό και τη θυγατρική Cariad λογισμικού. Οι τεχνικές διατομεακές λειτουργίες όπως προμήθεια, έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή καθώς και πωλήσεις θα ομαδοποιηθούν σε επίπεδο Ομίλου σε μια διευρυμένη διαχείριση. Ο Murat Aksel θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για τις Προμήθειες σε επίπεδο Ομίλου, εκτός από τον ρόλο του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου για αγορές στη μάρκα Volkswagen. Η Hildegard Wortmann θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις σε επίπεδο Ομίλου, εκτός από τον ρόλο της ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ της Audi AG. Ο Michael Steiner, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την έρευνα και την ανάπτυξη της Porsche, θα είναι επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ομίλου, ενώ ο Christian Vollmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την παραγωγή στη μάρκα VW, θα είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του Ομίλου.

Ο Blume μείωσε έτσι τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου από δώδεκα σε εννέα και είχε αντιταχθεί στην προηγούμενη διεύρυνση που ξεκίνησε από νωρίς ο Diess.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στην ανάπτυξη λογισμικού, γεγονός που έχει καθυστερήσει τελικά τα σχεδιαζόμενα ηλεκτρικά οχήματα σε ολόκληρο τον Όμιλο. Η διαμάχη για τη διεύθυνση της θυγατρικής εταιρείας λογισμικού Cariad ήταν ένας από τους λόγους της αλλαγής στην κορυφή του Ομίλου.

Η Volkswagen έκοψε τώρα (εξ ανάγκης) τον στόχο που είχε θέσει ο ίδιος ο προκάτοχος της Blume, Herbert Diess, να αναπτύξει από μόνη της τουλάχιστον το 60 τοις εκατό του λογισμικού για το λειτουργικό σύστημα του αυτοκινήτου της.

Η Continental μπορεί πλέον να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο μαζί με τη Bosch για την επιτάχυνση της ανάπτυξης λογισμικού. Ο εισηγμένος όμιλος DAX θα αναπτύξει το λεγόμενο ενδιάμεσο λογισμικό για το λειτουργικό σύστημα της VW, γράφει Handelsblatt, παραθέτοντας πηγές του κλάδου. Το ενδιάμεσο λογισμικό επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του λογισμικού και του υλικού ενός αυτοκινήτου. Ούτε η Continental ούτε η Cariad σχολίασαν.

Κοιτάζοντας πίσω στην εποχή του Diess

Ο Όμιλος Volkswagen είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του Diess σε μια αιφνιδιαστική κίνηση στις 23 Ιουλίου. Ενώ ο Όμιλος το αποκάλεσε «αμοιβαία συμφωνία», οι γνώστες είπαν ότι ήταν «μια καθαρή απόλυση» καθώς το προκλητικό στυλ ηγεσίας του Diess είχε θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή εντός του Ομίλου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο εμπιστεύεται τον Blume και τον θεωρεί εξαιρετικό παίκτη της ομάδας. Τουλάχιστον εξωτερικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν είναι γνωστός ότι έδρασε μόνος του στο Zuffenhausen. το Διοικητικό Συμβούλιο ενεργεί πάντα ως ένα. «Η Blume θα συνεχίσει να οδηγεί τον μετασχηματισμό με ολόκληρο το εκτελεστικό συμβούλιο – με μια κουλτούρα ηγεσίας που τοποθετεί την ιδέα της ομάδας στο επίκεντρο», δήλωσε τότε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Diess, από την άλλη πλευρά, είχε μετακομίσει κάποτε από τη BMW στη Volkswagen όταν έχασε από τον πρώην συνάδελφό του στο διοικητικό συμβούλιο Harald Krüger στη μονομαχία για να διαδεχθεί τον Norbert Reithofer. Ο Diess έγινε αρχικά brand manager της Volkswagen την άνοιξη του 2015, με τον Martin Winterkorn ως πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με το ντίζελ, στο οποίο εν τω μεταξύ ενοχοποιήθηκε και ο Diess, ο Winterkorn έπρεπε να φύγει και το τότε αφεντικό της Porsche Matthias Müller ανέλαβε – αλλά ο Diess κατάφερε να παραμείνει αφεντικό της μάρκας. Το 2018, ο Müller έβγαλε το καπέλο του και ο Diess έγινε μάρκας VW και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου στο Wolfsburg.

Στη συνέχεια – επίσης υπό τις συνέπειες του σκανδάλου του ντίζελ – η Diess αναδιάρθωσε τη Volkswagen. Όπως κανένας άλλος κατασκευαστής όγκου εκείνη την εποχή, η VW επικεντρώθηκε στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Αντί για ένα e-Golf με εκ των υστέρων ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ο Diess επέλεξε από νωρίς τη δική του ηλεκτρική πλατφόρμα, το MEB. Οι άλλες μάρκες του ομίλου ακολούθησαν επίσης την ηλεκτρική στρατηγική. Ο Diess έθεσε επίσης τα θεμέλια για το VW Group να κατασκευάσει τις δικές του κυψέλες μπαταριών στο μέλλον – ο προκάτοχός του Müller το είχε αποκαλέσει ακόμα «μαλακίες». Όπως δήλωσε ο Chief Supervisor Hans Dieter Pötsch τον Ιούλιο, «Όχι μόνο οδήγησε την εταιρεία σε εξαιρετικά ταραγμένα νερά, αλλά εφάρμοσε επίσης μια θεμελιωδώς νέα στρατηγική».

handelsblatt.com (αναδιάρθρωση διοικητικού συμβουλίου), handelsblatt.com (Λογισμικό)