Ο Mullen αναλαμβάνει την Electric Last Mile Solutions

Μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Bollinger Motors, η αμερικανική start-up ηλεκτρικών αυτοκινήτων Mullen ολοκλήρωσε τώρα και την εξαγορά της εταιρείας παροχής ηλεκτρικών οχημάτων κοινής ωφελείας Electric Last Mile Solutions (ELMS). Ωστόσο, η εξαγορά δεν ήταν ευνοϊκή, αλλά θα πρέπει να επιταχύνει σημαντικά τα σχέδια παραγωγής.

Η ELMS είχε καταθέσει αίτηση αφερεγγυότητας τον Ιούνιο. Τον Σεπτέμβριο έγινε γνωστό ότι ο Mullen ήταν ο κύριος πλειοδότης για το ELMS. Τώρα είναι επίσημο: ο Mullen έχει λάβει έγκριση από το πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ για να αναλάβει την ELMS έναντι 240 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση παραγωγής ELMS στη Mishawaka στην πολιτεία της Ιντιάνα των ΗΠΑ, η οποία θα επιτρέψει στον Mullen να παράγει έως και 50.000 οχήματα ετησίως στο μέλλον. Συγκεκριμένα, ο Mullen σχεδιάζει να κατασκευάσει εκεί το Five ηλεκτρικό SUV του, καθώς και το ηλεκτρικό SUV B1 και την παραλλαγή του pickup B2 από την Bollinger. Χάρη στην εξαγορά, τα σχέδια θα επιταχυνθούν περισσότερο από δώδεκα μήνες, είπε ο Mullen στη δήλωση. Το εργοστάσιο στη Mishawaka κατασκεύαζε το Hummer H2, για παράδειγμα, και την R-Class της Mercedes ως συμβατική παραγωγή.

Το υπάρχον εργοστάσιο της Mullen στην Tunica του Μισισιπή, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την παραγωγή όλων των επαγγελματικών οχημάτων Mullen και Bollinger. Η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Five είχε αρχικά προγραμματιστεί εκεί, αλλά τώρα έχει μεταφερθεί στην Ιντιάνα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο Mullen αναμένει ότι οι νέες δυναμικότητες θα υπερβούν τις προηγούμενες προβλέψεις της εταιρείας για τον συνολικό όγκο παραγωγής. Αλλά: τα προϊόντα λέγεται ότι είναι μόνο οχήματα Mullen και Bollinger. Οι ηλεκτρονικοί μεταφορείς της ELMS δεν πρόκειται να κατασκευαστούν. Ο Mullen είχε ανακοινώσει προηγουμένως δύο μοντέλα ηλεκτρικών βαν, αν και πιθανώς δεν επρόκειτο για εσωτερικές εξελίξεις αλλά άλλα μοντέλα της Κίνας.

Το επεισόδιο του China van ήταν μέρος μιας επίθεσης από την εταιρεία short-seller Hindenburg Research εναντίον της Mullen Automotive. Τον Απρίλιο, η Hindenburg κατηγόρησε την εκκίνηση για ανάρμοστη συμπεριφορά, για παράδειγμα σχετικά με τις αναφορές παραγγελιών που έλαβε για τα οχήματά της, αλλά και σχετικά με την υποτιθέμενη κατάσταση ανάπτυξης των μπαταριών στερεάς κατάστασης, οι οποίες, σύμφωνα με τον Hindenburg, δεν είχαν σχέση με ελάχιστες αναπτυξιακές δαπάνες. Πράγματι, ο Mullen είχε μια καρό ιστορία και είχε αλλάξει τα σχέδιά του αρκετές φορές. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι επιβίωσε από την επίθεση short-seller, όπως υποδηλώνουν οι δύο εξαγορές των τελευταίων μηνών.

mullenusa.com