Ο Mini φημολογείται ότι σκέφτεται να συνεργαστεί με την Canoo

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, η Canoo θα μπορούσε να παράγει το ηλεκτρικό Mini Urbanaut concept σε σειρά στις ΗΠΑ από το 2025. Η Mini αναζητά τεχνική βάση και χώρο παραγωγής. Εάν βρεθεί, η σειρά Urbanaut θα μπορούσε να συμπληρώσει τη σειρά Mini ως ηλεκτρικό βαν. Όμως τα ερωτηματικά παραμένουν.

Η Mini παρουσίασε το Vision Urbanaut το 2020 ως ένα αστικό ηλεκτρικό βαν. Το όχημα θα πρέπει να εκμεταλλεύεται με συνέπεια πλήρως την επίπεδη ηλεκτρική πλατφόρμα και τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης. Μόνο: Η BMW δεν διαθέτει κατάλληλη πλατφόρμα κίνησης στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί ένα τέτοιο ηλεκτρικό φορτηγό χωρίς τεράστιο πρόσθετο κόστος και συμβιβασμούς.

Οπως και Automobilwoche γράφει τώρα χωρίς να κατονομάζει πηγές, μια συνεργασία με την Canoo θα μπορούσε να λύσει τόσο το πρόβλημα της τεχνικής βάσης όσο και της παραγωγής. Η πλατφόρμα skateboard της start-up των ΗΠΑ έχει σχεδιαστεί ακριβώς για τέτοια οχήματα. Επιπλέον, η Canoo έχει φυτά στις πολιτείες των ΗΠΑ του Αρκάνσας και της Οκλαχόμα, τα οποία θα ήταν κατάλληλα, σύμφωνα με την έκθεση. Η Canoo θέλει να κατασκευάζει έως και 80.000 οχήματα ετησίως εκεί στο μέλλον.

Η Canoo είχε λάβει πρόσφατα μεγαλύτερες παραγγελίες, για παράδειγμα, από τη Walmart. Ωστόσο, η Canoo χρειάστηκε να καταπιεί λίγα δολάρια για την παραγγελία έως και 4.500 ηλεκτρικών βαν: Η Walmart μπορεί να αναλάβει περίπου το ένα τέταρτο της εταιρείας μέσω δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών. Η Canoo έπρεπε επίσης να συμφωνήσει να μην πουλήσει κανένα όχημα στην Amazon κατά τη διάρκεια της συμφωνίας παράδοσης και να μην εξαγοραστεί από τον διαδικτυακό γίγαντα. Η Canoo είχε ήδη αμφισβητήσει ανοιχτά το μέλλον της τον Μάιο: Στην έκθεσή της για το πρώτο τρίμηνο, ανέφερε, «ότι υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει ως δρώσα εταιρεία».

Έτσι, μια άλλη μεγάλη παραγγελία – αν και για συμβατική κατασκευή και όχι για μοντέλα της ίδιας της εταιρείας – θα μπορούσε να έρθει την κατάλληλη στιγμή. Οπως και Automobilwoche γράφει, υπήρχαν ήδη επαφές μεταξύ της Canoo και της BMW στο παρελθόν – άλλωστε, ο πρώην διευθυντής της BMW-i Ulrich Kranz ήταν ένας από τους κορυφαίους επικεφαλής της Evelozcity, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Canoo. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση του Kranz από την start-up και την αλλαγή της διαχείρισης της επωνυμίας στη Mini αυτή την άνοιξη, «το έργο έχει σταματήσει». Αλλά: «Εάν οι αριθμοί είναι σωστοί, τα λειτουργικά συστήματα είναι συμβατά και η ποιότητα δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, το πρώτο αμερικανικής κατασκευής Mini θα πρέπει σίγουρα να έχει μια ευκαιρία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μονάχου».

Στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων Mini, ένα ηλεκτρικό βαν με βάση το Canoo θα μπορούσε να είναι απολύτως λογικό. Με μεταξόνιο 2,85 μέτρα και μήκος 4,65 μέτρα, το Canoo Lifestyle Vehicle είναι σημαντικά μακρύτερο από το πρωτότυπο Urbanaut (4,46 μέτρα), αλλά με αυτόν τον τρόπο, το van θα μπορούσε να κρατήσει επαρκή απόσταση από το μεγαλύτερο μοντέλο Mini μέχρι σήμερα, το Countryman . Η επόμενη γενιά του Countryman θα λανσαριστεί στη Λειψία με την τεχνολογία του BMW iX1, για πρώτη φορά επίσης πλήρως ηλεκτρική. Η πλατφόρμα του νέου Mini Cooper ως τρίθυρο μοντέλο προέρχεται από την Κίνα και είναι σχεδιασμένη για μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

automobilwoche.de (στα γερμανικά)