Ο Mathew Qui γίνεται νέος διευθύνων σύμβουλος της Aiways

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Aiways προχώρησε σε αλλαγές σε βασικές διοικητικές θέσεις. Ο Matthew Qiu, ο σημερινός Chief Production Officer, θα γίνει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Aiways, αντικαθιστώντας τον Charlie (Yang) Zhang σε αυτόν τον ρόλο.

Με τη σειρά του, ο Τσάρλι Ζανγκ θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου. Αυτή τη θέση κατείχε προηγουμένως ο William Chen, ο οποίος παραμένει τακτικό μέλος του εποπτικού συμβουλίου.

Η Aiways λέει ότι το νέο καθήκον του Charlie Zhang ως προέδρου του εποπτικού συμβουλίου είναι να προωθήσει την τρέχουσα στρατηγική και να προωθήσει την παγκοσμιοποίηση της μάρκας. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, ο Zhang θα «συντονίσει τις προσπάθειές του με τον διάδοχό του Matthew Qiu, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στενά και επιτυχώς στο διοικητικό συμβούλιο της Aiways». Η εταιρεία θεωρεί την απόφαση της Qiu να διορίσει έναν «έμπειρο μηχανικό» και τον πρώην διευθυντή παραγωγής ως Διευθύνοντα Σύμβουλο ως «σαφές μήνυμα» για την κατεύθυνση της μάρκας: Η Aiways αντιπροσωπεύει «όχι μόνο για την προηγμένη τεχνολογία, αλλά και για την υψηλότερη ποιότητα προϊόντων». .

«Ο Γουίλιαμ Τσεν μπόρεσε να εργαστεί σε ένα πολύ απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον και κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οδήγησε την εταιρεία σε φουρτουνιασμένες θάλασσες», δήλωσε ο Alexander Klose, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Overseas Operations της Aiways, στη γερμανική δήλωση της εταιρείας. «Τώρα παραδίδει, και είμαι χαρούμενος, στον Charlie Zhang, ο οποίος είναι ο ιδανικός στρατηγός για τα περαιτέρω βήματα της παγκόσμιας επέκτασης και διατηρεί τα κανάλια συντονισμού σύντομα και αποτελεσματικά μέσω μιας στενής σχέσης εμπιστοσύνης με τον νέο CEO Matthew Qiu. ”

Η στρατηγική της εταιρείας είδε μια αξιοσημείωτη αλλαγή τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν ο πρώην στέλεχος της Nio Charlie (Yang) Zhang έγινε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η Aiways ιδρύθηκε το 2017 από τον Fu Qiang και προοριζόταν να γίνει ένας διεθνώς εδραιωμένος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Κατά συνέπεια, σε αντίθεση με το Nio, το Xpeng ή το Li Auto, η Aiways επικεντρώθηκε γρήγορα στην επέκταση και όχι στις πωλήσεις στην κινεζική αγορά. Με την είσοδο της στην αγορά της Σουηδίας που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Aiways δραστηριοποιείται ήδη σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες.

presseportal.de (στα γερμανικά)