Ο Faraday αναβάλλει για άλλη μια φορά την έναρξη της παραγωγής του FF 91

Η καλιφορνέζικη start-up ηλεκτρικών αυτοκινήτων Faraday Future δεν έχει ακόμη καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να ξεκινήσει την παραγωγή του ντεμπούτου μοντέλου FF 91, η οποία είχε ήδη αναβληθεί τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με Reuters, η εταιρεία, της οποίας η αξία της μετοχής έχει βυθιστεί κατά 94 τοις εκατό φέτος, έχει ακόμη και «σημαντικές αμφιβολίες» σχετικά με τη δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία της. Οι παραδόσεις ήταν ακόμη προγραμματισμένο να ξεκινήσουν φέτος, ακόμη και μετά τις προηγούμενες αναβολές. Καθώς η παραγωγή εξακολουθεί να μην τρέχει στα τέλη Νοεμβρίου λόγω έλλειψης κεφαλαίων, καθίσταται λιγότερο πιθανό κάθε μέρα που περνά η FF να μπορεί να τηρήσει αυτήν την προθεσμία.

Στην πρόσφατα δημοσιευμένη επίσημη έκθεση του Faraday Future σχετικά με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της επιχείρησης, αυτό ακούγεται λιγότερο δραματικό: αυτή τη στιγμή αναπτύσσουν «αναθεωρημένους προϋπολογισμούς και σχέδια παραγωγής» και ελπίζουν να είναι σε θέση να «ανακοινώσουν την ημερομηνία παράδοσης του FF 91 στους πελάτες λίγο μετά τη χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί».

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, ο αριθμός των προπαραγγελιών για το FF 91 ήταν μόλις 369 στις 17 Νοεμβρίου – άλλες 30 λιγότερες από ό,τι στα τέλη Ιουνίου. Τουλάχιστον η καθαρή ζημία της Faraday Future μειώθηκε στα 103,4 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022, από 303,9 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, τα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών ήταν μόνο 31,76 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2022.

Το Faraday Future δεν παλεύει μόνο με τις ήδη τεράστιες προκλήσεις της αύξησης της παραγωγής, αλλά και με εσωτερικές διαμάχες (εν τω μεταξύ, ένας επενδυτής είχε μηνύσει την εταιρεία για να απολύσει δύο ανώτερα στελέχη) και, φυσικά, το αυξανόμενο κόστος πρώτων υλών και ασταθείς αλυσίδες εφοδιασμού. Είναι ακριβώς το υψηλότερο κόστος και ταυτόχρονα η μείωση των αποθεμάτων ρευστότητας που οδήγησαν τους επενδυτές να αμφισβητήσουν τους ισολογισμούς της start-up – κάτι που με τη σειρά του είναι απίθανο να διευκολύνει την άντληση νέων κεφαλαίων για την έναρξη της παραγωγής.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της FF Carsten Breitfeld αναφέρεται στο τρίτο τρίμηνο ως «σημείο καμπής για την εταιρεία μας» στην ανακοίνωση της ετήσιας έκθεσης. Το πρώην αφεντικό της Byton αναφέρεται, για παράδειγμα, στην ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στο “ieFactory California” στο Χάντφορντ, αλλά και στην οικονομική κατάσταση. «Ολοκληρώσαμε σημαντικές συμφωνίες χρηματοδότησης και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε την πρόσθετη χρηματοδότηση που χρειαζόμαστε για την έναρξη του FF 91», δήλωσε ο Breitfeld. «Είδαμε επίσης ισχυρή πρόοδο με τα προγράμματα δοκιμών και επικύρωσης FF 91, όπου οι βασικές μετρήσεις απόδοσης του FF 91 μας, συμπεριλαμβανομένης της αυτονομίας οχημάτων (βαθμολόγηση EPA), της επιτάχυνσης και της πέδησης είναι ακόμη καλύτερες από ό,τι υποσχεθήκαμε».

reuters.com, ff.com (Ανακοίνωση 3ου τριμήνου)