Ο Blume φημολογείται ότι απορρίπτει το νέο εργοστάσιο EV της VW στο Warmenau

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, το νέο αφεντικό της Volkswagen, Oliver Blume, αμφισβητεί την κατασκευή του νέου εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σχεδίαζε ο προκάτοχός του Herbert Diess στην περιοχή Warmenau του Wolfsburg. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ηλεκτρική ναυαρχίδα Trinity «μάλλον δεν θα έρθει μέχρι το 2030».

Όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα Manager Magazin Αναφορικά με τους κύκλους της εταιρείας, η Blume θέλει να αναβάλει την κυκλοφορία των οχημάτων Trinity, που έχει προγραμματιστεί για το 2026, κατά περίπου τέσσερα χρόνια. Το μοντέλο θα πρέπει να παράγεται στο νέο εργοστάσιο που έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα. Η πλατφόρμα μοντέλου SSP που σχεδιάστηκε για ολόκληρο τον όμιλο πιθανότατα δεν θα κυκλοφορήσει πλέον με το Trinity όπως είχε αρχικά καθοριστεί, λένε. Αυτό θα ήταν ο θάνατος για το νέο εργοστάσιο στην περιοχή Warmenau του Wolfsburg, καταλήγει το περιοδικό.

Αντί για τη φιλόδοξη σειρά Trinity, θα υπάρχουν αρχικά πρόσθετα και απρογραμμάτιστα ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα βασισμένα στο αρθρωτό σύστημα MEB. Αυτά θα μπορούσαν επίσης να κατασκευαστούν στο παλιό εργοστάσιο του Wolfsburg, το οποίο ούτως ή άλλως μετατρέπεται εν μέρει σε ηλεκτρικό. Η έκθεση συνεχίζει λέγοντας ότι η νέα γραμμή δεν έχει ακόμη αποφασιστεί επίσημα. Αλλά ο Blume έχει ξεκαθαρίσει στους έμπιστους ότι αυτός είναι ο οδικός του χάρτης.

Τα σημεία συμφόρησης στη θυγατρική λογισμικού Cariad αναφέρονται ως ο κύριος λόγος για την μετέπειτα κυκλοφορία του Trinity: «Το λογισμικό E3 1.2, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει χρόνια και προορίζεται κυρίως για Porsche και Audi, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ανανεωθεί σε μεταξύ. Το λογισμικό E3 2.0 δεν θα ξεκινήσει το 2026, αλλά το 2029». Έτσι, ακολουθώντας αυτή τη λογική, το Trinity που βασίζεται στο λογισμικό 2.0 θα πρέπει να περιμένει.

Αντίθετα, ένας υπεύθυνος στρατηγικής ομάδας φέρεται να είπε ότι τα τρέχοντα ID.3 και ID.4 έλαβαν ανανέωση για ένα καλό ένα δισεκατομμύριο ευρώ – μεταξύ άλλων για καλύτερο λογισμικό, μεγαλύτερη εμβέλεια και ταχύτερο χρόνο φόρτισης.

Σε απάντηση στο Manager Magazin άρθρο, η Blume και το αφεντικό της VW, Thomas Schäfer, λέγεται ότι εξέδωσαν κοινή εσωτερική δήλωση, σύμφωνα με την οποία θα αποφασίσουν τις επόμενες εβδομάδες, σε στενή συνεννόηση με την πλευρά των εργαζομένων, για το χρονοδιάγραμμα λογισμικού, την περικοπή των πλατφορμών και την κατανομή των φυτών.

Άλλα προβλήματα με τον σχεδιασμό του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Warmenau έγιναν γνωστά μόλις πριν από δεκαπενθήμερο. Η γερμανική έκδοση Automobilwoche ανέφερε ότι η Volkswagen δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες της και ως εκ τούτου έπρεπε να επαναπρογραμματίσει το εργοστάσιο. Εάν ο Blume τα καταφέρει με την προαναφερθείσα ώθηση, αυτό θα πρέπει να είναι αυτονόητο.

manager-magazin.de, automobilwoche.de (και τα δύο στα γερμανικά)