Ο Abt υπογράφει συνεργασία με την Cupra για τη Formula E

Η μάρκα Seat Cupra εισέρχεται στη Formula E μέσω συνεργασίας με την Abt Sportsline. Ωστόσο, αυτή η δέσμευση είναι απλώς μια συμμετοχή ως χορηγός τίτλου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πλέον αποφασιστεί και το όνομα της ομάδας Abt Cupra Formula E Team.

Η επόμενη σεζόν – η πρώτη με τα νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα Gen3 – θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 στο Μεξικό. Η ομάδα Abt Cupra Formula E θα ξεκινήσει με τους οδηγούς Robin Frijns (Ολλανδία) και Nico Müller (Ελβετία).

Η ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού με έδρα το Kempten είχε ήδη ανακοινώσει την επιστροφή της στη Formula E τον Μάιο για την εποχή Gen3 που ξεκινά στις αρχές του 2023. Ωστόσο, το επίσημο όνομα της ομάδας παρέμεινε ανοιχτό μέχρι τώρα. Με την εμπλοκή της Cupra ξεκαθάρισε και αυτό το ανοιχτό σημείο.

Η Cupra δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κατασκευαστής από μόνη της. Η ομάδα πελατών προμηθεύεται το σύστημα μετάδοσης κίνησης από τη Mahindra Racing, η οποία συνεργάζεται με την ZF στην ανάπτυξη. Τα ίδια τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι μοναδιαίο πλαίσιο που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τη γαλλική εταιρεία Spark. Έτσι, η μάρκα Seat αναλαμβάνει πρωτίστως το ρόλο του χορηγού τίτλου και είναι υπεύθυνη για τη βαφή του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η σχεδίαση βασίζεται στο ηλεκτρικό μοντέλο Cupra UrbanRebel με μπαταρία, του οποίου θα υπάρχει επίσης μια έκδοση δρόμου το 2025.

«Οι αγώνες είναι στον πυρήνα του DNA του CUPRA – και στο CUPRA βγαίνουμε για να κερδίσουμε», δήλωσε ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA. «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε το επόμενο άλμα προς τα εμπρός και να συμμετάσχετε στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ηλεκτροκίνησης στον κόσμο και ανυπομονώ να δω την ομάδα ABT CUPRA Formula E να αγωνίζεται στην καρδιά μερικών από τις πιο εμβληματικές πόλεις του κόσμου. Η συμμετοχή στη Formula E, μια μοναδική πλατφόρμα μηχανοκίνητου αθλητισμού, υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας να γίνουμε μια πραγματικά παγκόσμια σχετική μάρκα, με στόχο να εμπνεύσουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη.»

Η Cupra ανταγωνίζεται μαζί με την Abt στην Extreme E, την αγωνιστική σειρά για αμιγώς ηλεκτρικά SUV εκτός δρόμου, εδώ και δύο χρόνια – και επομένως από την αρχή. Επιπλέον, η ισπανική μάρκα είχε αναπτύξει το Cupra e-Racer για τη σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού ETCR.

seat-mediacenter.com