Ο Στελλάντης λέει στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ να ετοιμαστούν να πουλήσουν EV

Η Stellantis εισάγει την πιστοποίηση EV για τους αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ και θέλει τα σημεία πώλησης να είναι έτοιμα έως το 2024, όταν πολλά από τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα είναι διαθέσιμα στους πελάτες των ΗΠΑ. Ο Stellantis σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 25 EVs στη Βόρεια Αμερική εντός της δεκαετίας.

Το Detroit News έσπασε τη νέα ζήτηση στις αντιπροσωπείες. Η αναφορά βασίζεται σε πηγές του Stellantis που περιγράφουν το τελευταίο αίτημα από αντιπροσώπους. «Αν οι αντιπρόσωποί μας θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν τα ηλεκτρικά μας οχήματα στο μέλλον», είπε η εκπρόσωπος Diane Morgan σε ένα email, «θα χρειαστεί να κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις υποδομής στις αντιπροσωπείες τους για να πουλήσουν αυτά τα οχήματα».

Το πρώτο είναι η υποδομή φόρτισης. Η Stellantis θα εκχωρήσει στις αντιπροσωπείες έναν αναμενόμενο όγκο πωλήσεων EV με τις αντίστοιχες ελάχιστες απαιτήσεις φορτιστών βάσει των πηγών. Τα νέα του Ντιτρόιτ διαπίστωσαν περαιτέρω ότι οι απαιτήσεις του Stellantis απαιτούν τουλάχιστον έναν γρήγορο φορτιστή DC επιπέδου 3, ο οποίος μπορεί να είναι ανοιχτός για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων τρίτων κατασκευαστών.

Οι αντιπρόσωποι χρειάζονται επίσης τα ειδικά εργαλεία και τον προστατευτικό εξοπλισμό που απαιτούνται για τις επισκευές, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών ασφαλείας και των διαδικασιών σχετικά με την αφαίρεση, την επισκευή και την αποθήκευση της μπαταρίας. Οι εργαζόμενοι θα υποβληθούν σε εκπαίδευση για EVs με το πρόγραμμα σπουδών να είναι προσανατολισμένο σε συγκεκριμένες λειτουργίες εργασίας.

Η μετάβαση δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, εάν ένας αντιπρόσωπος δεν εγκαταστήσει φορτιστές EV για να υποστηρίξει προϊόντα EV, θα περιορίσει τις προσφορές προϊόντων και πιθανότατα θα επηρεάσει την επιτυχία τους στο μέλλον, είπε η Morgan Detroit News.

Ωστόσο, ο Stellantis νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε ότι σχεδόν το 70% των αντιπροσώπων των ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αξιολόγησης του τι θα χρειαστούν για να αρχίσουν να πουλά ηλεκτρικά οχήματα. Ο Όμιλος συνεργάστηκε με τη Future Energy για να βοηθήσει τους αντιπροσώπους στην αξιολόγηση, δηλαδή στον σχεδιασμό πόσους φορτιστές μπορούν να εγκαταστήσουν με ποιο κόστος, οικονομική βοήθεια και εκπαίδευση.

Σε δήλωση προς Detroit Newsο Phil Langley, επικεφαλής ανάπτυξης δικτύου της Stellantis στη Βόρεια Αμερική, τόνισε ότι οι αλλαγές που έρχονται στους αντιπροσώπους με τα εισερχόμενα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται σε συνεργασία με το συμβούλιο αντιπροσώπων της.

Ο Randy Dye, πρόεδρος του εθνικού συμβουλίου αντιπροσώπων της Stellantis, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω ότι έχω δει μια καλύτερα προετοιμασμένη, πιο ολοκληρωμένη διαδικασία».

Ωστόσο, οι έμποροι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν διαφορετικές επενδύσεις με βάση το επίπεδο της διαθέσιμης υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας και κοινής ωφέλειας και του ενεργειακού εφοδιασμού.

Ο Stellantis σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 25 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Chrysler Pacifica minivan και Jeep Wrangler και Grand Cherokee 4xe SUV στη σειρά.

Ο γαλλικός όμιλος δεν είναι ο μόνος που ζητά από τους αντιπροσώπους να προετοιμαστούν για τα νέα ηλεκτρικά οχήματα. Η General Motors έκανε την υποδομή ως πρόβλεψη για τους αντιπροσώπους να παραμείνουν στο δίκτυό τους. Η Ford, επίσης, τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε νέα πρότυπα EV στους 3.000 αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα για τους αντιπροσώπους που θέλουν να πουλήσουν EV περιλαμβάνει επενδυτικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση υποδομής φόρτισης EV επιτόπου και οδηγίες για την τιμολόγηση.

Στο ΗΒ, η ετοιμότητα για πωλήσεις έχει λάβει ακόμη και επίσημη σημείωση με το “Electric Vehicle Approved” (EVA) που αναπτύχθηκε από την National Franchised Dealers Association (NFDA) και εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Γραφείο για Οχήματα Μηδενικών Εκπομπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Audi έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κέρδισε διαπίστευση για κάθε αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Το EVA περιλαμβάνει τη διαδικασία πιστοποίησης πελατών, τις γνώσεις και την εκπαίδευση του προσωπικού, τις διαδικασίες επίδειξης και παράδοσης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τη διαθεσιμότητα θέσεων εξυπηρέτησης και σημείων φόρτισης EV επιτόπου.

detroitnews.com