Ο πιλότος EV της Νέας Υόρκης μπορεί να οδηγήσει σε 10.000 φορτιστές στο δρόμο έως το 2030

Το Connected Curb με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέχθηκε για την παροχή σημείων φόρτισης στο δρόμο σε όλη τη Νέα Υόρκη, σε αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «πρωτοποριακό έργο ναυαρχίδα». Παρέχεται για το Υπουργείο Μεταφορών της Νέας Υόρκης (NYC DOT) και το Newlab, ο πιλότος θα μπορούσε να οδηγήσει σε 10.000 φορτιστές πεζοδρομίου σε όλη τη Νέα Υόρκη έως το 2030.

Προς το παρόν, ωστόσο, το NYC DOT θέλει το Connected Curb να αποδείξει ότι η δημόσια πρόσβαση στα σημεία φόρτισης μπορεί να αυξήσει την ιδιοκτησία των EV μεταξύ του 50 τοις εκατό των κατοίκων που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Είναι το πρώτο έργο της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαγωνίζονται ή εργάζονται μαζί με τους Char.gy και Voltpost στο έργο. Ο συνεργάτης ανάθεσης Newlab εφαρμόζει αναδυόμενες τεχνολογίες στον σχεδιασμό, την πολιτική, τις λειτουργίες και τη διαχείριση των μεταφορών σε πραγματικό χρόνο σε όλη τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Vision Zero και τους στόχους βιωσιμότητας της πόλης.

Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό, τον τύπο των φορτιστών ή την αξία της σύμβασης παραμένουν σπάνιες, η Connected Curb λέει ότι θα λάβει χρηματοδότηση για να εγκαταστήσει τα σημεία φόρτισης EV. Η εταιρεία έχει αρχίσει να παρακολουθεί το Brooklyn Navy Yard για να παραδώσει ένα «ζωντανό εργαστήριο» που θα επιδεικνύει την έξυπνη υποδομή της πόλης.

Η Connected επιλέχθηκε για το έργο τον Ιούνιο και διεκδικεί την ευελιξία της υποδομής φορτιστή της, η οποία συχνά ενσωματώνεται σε έπιπλα δρόμου, και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης έξυπνων τεχνολογιών, όπως 5G, IoT (Internet of Things) και αισθητήρες ποιότητας αέρα. η επιλογή.

Ο πιλοτικός σχεδιασμός και ο σχεδιασμός βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα, για να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022.

Τα ευρήματα θα ενημερώσουν για ευρύτερες εκδόσεις φόρτισης EV σε όλη τη Νέα Υόρκη, βοηθώντας την πόλη να πετύχει τον στόχο της να εγκαταστήσει 10.000 φορτιστές πεζοδρομίου μέχρι το 2030 και να ηλεκτροδοτήσει το 20% των δημοτικών χώρων στάθμευσης μέχρι το 2025.

Τα σημερινά νέα έρχονται αφότου η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για τη συνέχιση του προγράμματος EV Make-Ready που ξεκίνησε από τον προκάτοχό της Andrew Cuomo το 2020. Το πρόγραμμα βασίζεται σε συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με εταιρείες κοινής ωφέλειας και φόρτισης εξοπλισμού αναμένεται να συμβάλει στην εγκατάσταση 50.000 AC και 1.500 σταθμοί φόρτισης DC στην πολιτεία των ΗΠΑ έως το 2025 μέσω ενός προγράμματος επιμερισμού κόστους.

Όσον αφορά την πόλη της Νέας Υόρκης, η διοίκηση προώθησε την υποδομή ηλεκτροδότησης και φόρτισης του στόλου της πέντε χρόνια από το 2035 έως το 2030, όπως αναφέρθηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Το 2021, περίπου 15.000 EVs ταξινομήθηκαν στην πόλη, με πάνω από 5.000 πωλήσεις μόνο το 2020.

Ο Steve Richardson, συνιδρυτής της Connected Kerb, πρόσθεσε: «Υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια ελαφρά οχήματα στη Νέα Υόρκη, που αντιπροσωπεύουν το 80% των εκπομπών από τις μεταφορές. Το DOT της Νέας Υόρκης έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την εξάλειψη αυτών των εκπομπών ενισχύοντας την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων και το έργο DOT Studio θα προσφέρει ένα κρίσιμο σχέδιο για το πώς να παραδοθεί η κορυφαία παγκοσμίως υποδομή φόρτισης για την υποστήριξη αυτού του στόχου.

Το χαρτοφυλάκιο της βρετανικής εταιρείας περιλαμβάνει τέσσερα προϊόντα. Ο φορτιστής Gecko μπορεί να συνδεθεί σε υπάρχοντες στύλους στάθμευσης ή κολώνες και συνδέεται με μια υπόγεια μονάδα που παρακολουθεί και ελέγχει τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας και δεδομένων. Αυτή φαίνεται να είναι η πιο πιθανή επιλογή για το έργο στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης φορτιστές 7 kW, το Limped και το Armadillo. Το πρώτο είναι ένα κουτί τοίχου για τοποθέτηση μόνο σε υπάρχοντες τοίχους, ενώ το δεύτερο είναι το ντεμπούτο μοντέλο της εταιρείας, που διαφημίζεται ως φορτιστής πεζοδρομίου και είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό.

Τον Μάιο εγκαινίασαν επίσης τη μονάδα Chameleon. Μοιάζει με κολόνα και δεν απαιτεί πολεοδομική άδεια, τουλάχιστον όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Connected Curb εισήλθε στην εγχώρια αγορά τους στις αρχές του 2019 με τους πρώτους φορτιστές που είναι εγκατεστημένοι στο Λονδίνο, τοποθετημένοι στο κράσπεδο, σε στύλους σημάτων κυκλοφορίας ή κολώνες στην άκρη του δρόμου. Η εταιρεία διεκδικεί τώρα σημεία χρέωσης σε περίπου 300 τοποθεσίες στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο στόχος τους για το 2022 περιλαμβάνει την εγκατάσταση 5.000 σημείων φόρτισης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, με διεκδικούμενα συμβόλαια για 30.000 και 190.000 που θα αναπτυχθούν έως το 2030, όπως αναφέρεται.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, το Connected Curb επέλεξε το Charge Infrastructure ως τον προτιμώμενο πάροχο εγκατάστασης για αυτό το έργο Newlab.

connectkerb.com