Ο Μασκ πουλά σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla

Ο Έλον Μασκ έχει απορρίψει άλλες 19,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Musk κατέχει τώρα περίπου το 14% της Tesla. Η αξία των μετοχών της Tesla έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Οι τελευταίες πωλήσεις μετοχών πιθανότατα σχετίζονται με την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Τον Αύγουστο, ο Μασκ είχε πουλήσει 7,92 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων – εκείνη την εποχή ακόμη προετοιμαζόταν για τη συμφωνία με το Twitter.

Το γεγονός ότι τα 19,5 εκατομμύρια μετοχές από την τρέχουσα πώληση έχουν πλέον αξία μόνο 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων – σε σύγκριση με τα 7,92 εκατομμύρια μετοχές για 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ τον Αύγουστο – δείχνει την εξέλιξη των τιμών των μετοχών της Tesla τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, η μετοχή έχει υποχωρήσει στη χαμηλότερη αξία των τελευταίων 17 μηνών και αυτή τη στιγμή αξίζει κάτι λιγότερο από 200 δολάρια.

Αυτό έχει επίσης συνέπειες για την ίδια την περιουσία του Μασκ, αν και σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο: σύμφωνα με το Reuters, η καθαρή περιουσία του μειώθηκε σε λιγότερο από 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Απρίλιο – λίγο μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter – ο Μασκ πούλησε ένα πρώτο πακέτο μετοχών της Tesla για να χρηματοδοτήσει την αγορά. Εκείνη την εποχή, δήλωσε ότι δεν σχεδίαζε περαιτέρω πωλήσεις – και στη συνέχεια, ωστόσο, απέρριψε μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.