Ο Λόρενς Χάμιλτον θα ηγηθεί της Genesis στην Ευρώπη

Ο Lawrence Hamilton θα γίνει ο νέος Ευρωπαίος επικεφαλής της μάρκας Genesis της Hyundai την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Hamilton παίρνει τη σκυτάλη από τον Dominique Boesch, ο οποίος φεύγει από την εταιρεία για να ακολουθήσει νέες προκλήσεις.

«Με τη μακροχρόνια εμπειρία του στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Lawrence θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες της μάρκας και της ιστορίας Genesis καθώς μεταβαίνουμε στο να γίνουμε ηγέτης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και της παροχής πραγματικά διαφοροποιημένων εμπειριών πελατών», δήλωσε ο Jaehoon ( Jay) Chang, παγκόσμιος επικεφαλής της μάρκας Genesis.

Η Hamilton δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία για σχεδόν τρεις δεκαετίες – 16 χρόνια από τις οποίες ήταν στην Hyundai Motor Group. Μέσα στον όμιλο, ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 στην Kia Motors UK, όπου κατείχε διάφορους ρόλους επικοινωνίας μάρκετινγκ. Στη συνέχεια εργάστηκε με τον Abdul Latif Jameel ως διευθυντής επικοινωνίας μάρκετινγκ για την Toyota στη Σαουδική Αραβία. Το 2015, ο Hamilton επέστρεψε στο Hyundai Motor Group για να ηγηθεί του μάρκετινγκ για την Hyundai Auto Canada. Το 2021 διορίστηκε εκτελεστικός διευθυντής της Genesis Motors Canada.

Μετά την ευρωπαϊκή κυκλοφορία του τον Μάιο του 2021, το Genesis δραστηριοποιείται πλέον σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία. Πρόσθετα Genesis Studios προγραμματίζεται να ανοίξουν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι στιγμής έχουν λανσαριστεί επτά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων τριών πλήρως ηλεκτρικών. Από το 2025 και μετά, όλα τα νέα μοντέλα Genesis θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και ο τελευταίος κινητήρας εσωτερικής καύσης θα πωλείται το αργότερο μέχρι το 2030.

genesisnewseurope.com