Ο Καναδάς απελευθερώνει περισσότερη χρηματοδότηση υποδομής EV (ZEVIP)

Η κυβέρνηση του Καναδά λέει ότι θα επενδύσει πάνω από 2,4 εκατομμύρια δολάρια στον πάροχο στάθμευσης Indigo Park Canada. Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να εγκαταστήσει 500 φορτιστές EV σε 68 τοποθεσίες στη Βρετανική Κολομβία, την Αλμπέρτα, το Οντάριο, το Κεμπέκ και το Νιού Μπράνζγουικ, τρεις από τους οποίους θα βρίσκονται στη Μανιτόμπα.

Χρηματοδοτούμενοι από το Πρόγραμμα Υποδομής Οχημάτων Μηδενικών Εκπομπών (ZEVIP) της Natural Resources Canada, όλοι οι φορτιστές θα είναι διαθέσιμοι στους Καναδούς έως τον Μάρτιο του 2024. Το Indigo Park Canada ανταποκρίθηκε στη χρηματοδότηση, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος του έργου σε πάνω από 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

«Ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής εγκαταστάσεων στάθμευσης σε ολόκληρο τον Καναδά, γνωρίζουμε ότι η προσβασιμότητα διαδραματίζει σημαντικό στρατηγικό ρόλο στην επέκταση αυτού του δικτύου», δήλωσε ο John Laires, Διευθύνων Σύμβουλος του Indigo Park Canada, σε σημερινή δήλωση. «Προσφέροντας φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε δημόσια προσβάσιμες εγκαταστάσεις στάθμευσης, το Indigo Park Canada ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός αναπτυσσόμενου τμήματος που αναζητά ένα μέρος για να φορτίζει τα οχήματά του κοντά στο μέρος όπου ζουν, εργάζονται ή παίζουν».

Όλα τα έργα γίνονται δυνατά μέσω του Προγράμματος Υποδομής Οχημάτων Μηδενικών Εκπομπών (ZEVIP) της Natural Resources Canada. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια επένδυση άνω των 32 εκατομμυρίων δολαρίων (CAD).

Ο προϋπολογισμός του 2022 παρείχε επιπλέον 400 εκατομμύρια δολάρια στην Natural Resources Canada για να συνεχίσει να αναπτύσσει υποδομές οχημάτων μηδενικών εκπομπών, επεκτείνοντας το ZEVIP έως τον Μάρτιο του 2027. Η κυβέρνηση προσθέτει ότι χάρη στα κεφάλαια που επένδυσε η ZEVIP μέχρι σήμερα, θα κατασκευαστούν περισσότεροι από 34.500 νέοι σταθμοί φόρτισης εγκατασταθεί από ακτή σε ακτή έως το 2027.

Επιπλέον, η Canada’s Infrastructure Bank θα επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια σε μεγάλης κλίμακας φόρτιση ZEV και η υποδομή ανεφοδιασμού θα υποστηρίξει περαιτέρω τον στόχο της κυβέρνησης να προσθέσει 50.000 φορτιστές οχημάτων μηδενικών εκπομπών (ZEV) στο δίκτυο του Καναδά.

Ο Καναδάς στοχεύει όλα τα νέα επιβατικά οχήματα που πωλούνται στον Καναδά να έχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2035. Οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 25 τοις εκατό των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον Καναδά.

καναδάς.ca