Ο Έλον Μασκ κατέχει τώρα μόνο το 15 τοις εκατό της Tesla

Ο Έλον Μασκ πούλησε 7,92 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, οι πωλήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την ίδια την Tesla – ο Μασκ ετοιμάζεται να αγοράσει ενδεχομένως το Twitter.

Τα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μιας πιθανής Κελάδημα εξαγορά αν χάσει τη νομική μάχη με την πλατφόρμα των social media, εξήγησε. «Στην (ελπίζουμε απίθανη) περίπτωση που το Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να κλείσει *και* ορισμένοι μετοχικοί εταίροι δεν πραγματοποιηθούν, είναι σημαντικό να αποφευχθεί η έκτακτη πώληση μετοχών της Tesla», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters πρακτορείο ειδήσεων, ο Μασκ εξακολουθεί να κατέχει λίγο λιγότερο από το 15 τοις εκατό της Tesla μετά τα γεγονότα. Έτσι, το αφεντικό της Tesla πούλησε μετοχές της Tesla με συνολική αξία περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λιγότερο από ένα χρόνο. Έχοντας ήδη πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι δεν είχαν προγραμματιστεί περαιτέρω πωλήσεις. Αλλά εκείνη την εποχή, σχεδιάστηκε και η εξαγορά του Twitter – και όχι μια δικαστική διαμάχη.

Κελάδημα

Με τη φόρτωση του tweet, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου του Twitter.
Μάθε περισσότερα

Φόρτωση tweet

Όταν ρωτήθηκε απευθείας από Κελάδημα χρήστης «@SawyerMerritt», ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με πληροφορίες της Tesla, αν θα αύξανε ξανά τις μετοχές του στην Tesla εάν τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια Κελάδημα Η εξαγορά δεν ολοκληρώθηκε τελικά, ο Μασκ απάντησε λακωνικά με ένα ακόμη ναι.

Μετά από μια διαφωνία για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών, ο Μασκ είχε τερματίσει τη συμφωνία με Κελάδημα για πλήρη εξαγορά στις αρχές Ιουλίου. Στη συνέχεια, η εταιρεία μήνυσε τον Musk για να τον αναγκάσει να εφαρμόσει τη συμφωνία. Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην πολιτεία Ντέλαγουερ των ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου 2022.

reuters.com