Οχήματα κυψελών καυσίμου σε επιμελημένη προσέγγιση στην Κίνα

Η SAIC Maxus κυκλοφόρησε 80 μίνι βαν κυψελών καυσίμου στη Σαγκάη μέσω της Xiangdao Chuxing, μιας πλατφόρμας κινητικότητας SAIC. Το υδρογονοκίνητο Maxus Mifa αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης σειράς FCEV που ενισχύεται από την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης. Η Toyota, επίσης, προσπαθεί να κάνει θέση στην Κίνα.

Όσον αφορά τη SAIC, ο κινεζικός γίγαντας κατασκευής οχημάτων ανακοίνωσε το 2020 ότι θα λανσάρει τουλάχιστον δέκα μοντέλα κυψελών καυσίμου έως το 2025. Το Maxus Mifa που εισέρχεται τώρα στη Σαγκάη βασίζεται στο σύστημα Qiyuan P390 που αναπτύχθηκε από την Shanghai Hydrogen Propulsion Technology. Είναι θυγατρική της SAIC για στοίβες και συστήματα κυψελών καυσίμου.

Το επταθέσιο Mifa διαθέτει στοίβα κυψελών καυσίμου 92 kW και αποθηκευμένο υδρογόνο 70Mpa σε συνδυασμό με αυτό που η SAIC αποκαλεί γέφυρα “τρία σε ένα”, επιτρέποντας σε έναν κύλινδρο υδρογόνου 6,4 κιλών να ξαναγεμιστεί μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά. Μία συνεδρία ανεφοδιασμού με υδρογόνο έχει ως αποτέλεσμα εμβέλεια 605 km. Εξάλλου, η κατανάλωση υδρογόνου του μοντέλου είναι μόνο 1,18 κιλά ανά 100 χιλιόμετρα, λέει η SAIC.

Η κυκλοφορία μέσω του Xiangdao, μιας υπηρεσίας παρόμοιας με την Uber, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέγουν οχήματα «επαγγελματικού τύπου» όταν κάνουν βόλτες και να βιώνουν υδρογόνο, μερικές φορές για πρώτη φορά. Η SAIC αναφέρει επίσης έναν οδηγό που βρισκόταν στην πλατφόρμα Xiangdao για πολλά χρόνια, λέγοντας: «Από ένα όχημα καυσίμων σε ένα ηλεκτρικό όχημα, όταν ακούω ότι η πλατφόρμα έχει ένα όχημα ενέργειας υδρογόνου, χρειάζονται πέντε λεπτά για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα. Αν μπορώ να τρέξω 600 χιλιόμετρα, κάνω αμέσως αίτηση».

Σε κυβερνητικό επίπεδο, ο κατασκευαστής με έδρα τη Σαγκάη μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη τόσο των τοπικών όσο και των ομοσπονδιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση της πόλης της Σαγκάης θέλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Κίνα στην εμπορευματοποίηση οχημάτων κυψελών καυσίμου και συνεργάζεται με τη SAIC σε ελαφρά λεωφορεία FCEV και σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου. Η SAIC αναφέρει τον στόχο «διπλού άνθρακα» της Κίνας στη σημερινή επικοινωνία. Η χώρα στοχεύει να φτάσει στο αποκορύφωμα πριν από το 2030 και την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα έως το 2060, στηρίζοντας τα νέα ενεργειακά οχήματα, την πράσινη ενέργεια και άλλες ανατροπές.

Η Toyota συνεχίζει την πορεία της υδρογόνου στην Κίνα

Η Toyota ακολουθεί παρόμοια πορεία προς την SAIC και ανακοίνωσε την WeChat την περασμένη εβδομάδα ότι θα έθετε 111 αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου Mirai σε μια πιλοτική δοκιμή για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση και υπηρεσίες μεταφοράς σε πόλεις όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη, η Γκουανγκζού και η Φοσάν.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει επίσης να κατασκευάσει 70 σταθμούς ανεφοδιασμού σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις υδρογόνου, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με περισσότερες λεπτομέρειες να παραμένουν σπάνιες.

saicmotor.comgasgoo.com (SAIC), gasgoo.com (Toyota)