Οι Volkswagen & Enel εγκαινιάζουν την κοινοπραξία HPC Ewiva στην Ιταλία

Ο Όμιλος Volkswagen και η Enel X Way, ο βραχίονας ηλεκτροκίνησης του Ομίλου Enel, εγκαινίασαν σήμερα την ισότιμη κοινοπραξία τους Ewiva. Η Ewiva θα κατασκευάσει ένα δίκτυο φόρτισης πραγματικά υψηλής ισχύος που θα περιλαμβάνει 3.000 σημεία φόρτισης στην Ιταλία.

Τα σχέδια για την κοινοπραξία ήρθαν για πρώτη φορά στο φως ως μέρος της στρατηγικής «New Auto» της Volkswagen που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2021, τότε υπό τον Herbert Diess.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ewiva μπορεί ήδη να κάνει τραπεζικές συναλλαγές σε κάποιο δίκτυο, παρόλο που έγινε επίσημο μόλις σήμερα με το άνοιγμα του πρώτου κόμβου Ewiva στη Ρώμη. Βρίσκεται στη Via Flaminia 871 και προσφέρει 14 εξαιρετικά γρήγορα σημεία φόρτισης το καθένα με ισχύ έως 300 kW, όλα κάτω από μια ηλιακή οροφή από φωτοβολταϊκά πάνελ που κατασκευάζονται στο 3Sun Gigafactory της Enel στη Σικελία.

Οι εταίροι δηλώνουν επίσης ότι έχουν ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο υπερταχείας φόρτισης στην Ιταλία, με 750 σημεία σε 233 τοποθεσίες. Αυτά θα λειτουργούν τώρα υπό το Ewiva με την Enel να προσθέτει περίπου 17.000 σημεία φόρτισης που διαχειρίζεται η Enel X Way.

Όσον αφορά το μέλλον, η κοινοπραξία στοχεύει να λειτουργήσει 500 τοποθεσίες μέχρι το τέλος του 2023. Τα τελικά στοχευμένα 3.000 σημεία φόρτισης, το καθένα με ισχύ έως και 350 kW και τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οραματίζονται μέχρι το 2025 και μετά σε περισσότερες από 800 τοποθεσίες. Αυτός είναι ένας μέσος όρος έως και τεσσάρων σημείων χρέωσης ανά τοποθεσία, ωστόσο, με μερικούς μεγαλύτερους κόμβους, όπως αυτός στη Ρώμη.

Οι επιλεγμένες τοποθεσίες θα περιλαμβάνουν τα κέντρα των πόλεων, τις προαστιακές περιοχές και τους κύριους δρόμους που χρησιμοποιούνται από επιβάτες και τουρίστες, έτσι το Ewiva. Το δίκτυο HPC τους θα είναι ανοιχτό σε οδηγούς κάθε είδους EV.

Ο Thomas Schmall, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group Components, είπε ότι η επέκταση της υποδομής φόρτισης έπαιξε «κλειδί ρόλο στην επιτυχία των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων».

Πράγματι, για τον Όμιλο Volkswagen, τα ιταλικά σχέδια αποτελούν μέρος μιας συσσωρευμένης προσπάθειας για την κατασκευή 45.000 σημείων εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης σε όλο τον κόσμο. δηλαδή 18.000 σημεία HPC στην Ευρώπη, 17.000 στην Κίνα και 10.000 στις ΗΠΑ και τον Καναδά μαζί με τους συνεργάτες.

Στην Ιταλία, η κοινοπραξία δεν είναι η μόνη που προωθεί την υποδομή ηλεκτρικών οχημάτων. Ο ενεργειακός όμιλος Eni θέλει επίσης να κατασκευάσει 31.000 σημεία φόρτισης έως το 2030. Μέσω της startup Free to X, ο Όμιλος Autostrade per l’Italia σκοπεύει επίσης να εργαστεί σε υποδομές HPC κατά μήκος των ιταλικών αυτοκινητοδρόμων. και υπάρχει ο νέος παίκτης FastWay. Επιπλέον, η Stellantis θέλει επίσης να επικεντρωθεί στην Ιταλία με το δίκτυο φόρτισης DC Atlante.

volkswagenag.com