Οι Cassidy & da Costa πρωτοστατούν στους αγώνες Formula E της Νέας Υόρκης

Ο Nick Cassidy (Envision Racing) κέρδισε τον πρώτο του αγώνα Formula E το Σαββατοκύριακο. Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, ο πρώην πρωταθλητής Antonio Felix da Costa κέρδισε στο DS Techeetah. Ο δικέφαλος στη Νέα Υόρκη είδε επίσης αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

Για τον Cassidy ήταν η πρώτη νίκη σε αγώνα στη Formula E, ήταν ο 26ος αγώνας του στην ηλεκτρική σειρά. Ωστόσο, ο ενδέκατος αγώνας της σεζόν το Σάββατο δεν διήρκεσε ολόκληρη την απόσταση του αγώνα των 45 λεπτών και ενός γύρου: Λίγα λεπτά πριν από το τέλος, ξαφνικά ξέσπασε δυνατή βροχή – λόγω της κακής πίστας και των κακών συνθηκών ορατότητας, αποφάσισαν οι διοργανωτές του αγώνα για να επιβραδύνει τον αγώνα προς το παρόν με ένα λεγόμενο “Full Course Yellow”. Αυτό συνεπάγεται ένα είδος ορίου ταχύτητας και αυστηρή απαγόρευση προσπέρασης.

Αλλά: Όταν η ομάδα των ηγετών προσπάθησε να φρενάρει σε μια γωνία ακριβώς στην αρχή του “Full Course Yellow”, η στάσιμη στάθμη νερού στην πίστα προκάλεσε υδρολίσθηση – πολλά οχήματα (συμπεριλαμβανομένου του Cassidy) στη συνέχεια έπεσαν στο φράγμα της πίστας και υπήρξαν επίσης αρκετές συγκρούσεις στο πίσω πεδίο. Ως εκ τούτου, ο αγώνας διακόπηκε αμέσως και δεν ξεκίνησε ξανά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, δεν λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα τη στιγμή της εγκατάλειψης, αλλά το αποτέλεσμα του τελευταίου γύρου πριν την εγκατάλειψη. Σε εκείνο το σημείο ο Cassidy προηγείτο μπροστά από τον Lucas di Grassi στο ROKiT Venturi και τον Robin Frijns στο δεύτερο Envision Virgin – έτσι υπήρχαν δύο Audis πελατών και ένας πελάτης Mercedes στο βάθρο.

YouTube

Με τη φόρτωση του βίντεο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου του YouTube.
Μάθε περισσότερα

Φόρτωση βίντεο

Σημαντικό για τη μάχη του πρωταθλήματος: Ο οδηγός της Mercedes, Stoffel Vandoorne, ο οποίος επίσης ενεπλάκη στο ατύχημα στη στροφή 6, κατατάχθηκε ως τέταρτος. Ο αρχηγός του Πρωταθλήματος, Edoardo Mortara, είχε αρχικά ταξινομηθεί ως πέμπτος – αλλά επειδή οδήγησε γρηγορότερα από ό,τι επιτρεπόταν κατά τη φάση “Full Course Yellow” λίγο πριν τη στάση, ο Mortara (καθώς και οι Jake Dennis και Mitch Evans) έλαβαν ποινή πέντε δευτερολέπτων. Αυτό έπεσε τον Mortara στην 9η θέση, γι’ αυτό και ο Vandoorne κατάφερε να φτάσει στη βαθμολογία των οδηγών.

Την Κυριακή, ο Antonio Felix da Costa (DS Techeetah) κέρδισε μπροστά από τον Stoffel Vandoorne (Mercedes EQ) και τον Mitch Evans (Jaguar). Ήταν η πρώτη νίκη της σεζόν για τον πρώην πρωταθλητή ντα Κόστα και την ομάδα DS, η οποία είχε από καιρό συνηθίσει στην επιτυχία.

Στον αγώνα, που αυτή τη φορά ήταν εντελώς στεγνός, ο da Costa μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα από την πρώτη θέση του grid. Ο Alexander Sims στο Mahindra μπόρεσε να παραμείνει στο προβάδισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έπεσε πίσω προς το τέλος του αγώνα. Στη μονομαχία με τους Sims, ο οδηγός της Jaguar, Evans, έκανε ένα μικρό οδηγικό λάθος, αλλά αργότερα μπόρεσε να ξεπεράσει ξανά τον Βρετανό και έτσι να πανηγυρίσει έναν ακόμη τερματισμό στο βάθρο.

YouTube

Με τη φόρτωση του βίντεο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου του YouTube.
Μάθε περισσότερα

Φόρτωση βίντεο

Στο μπροστινό μέρος, ο οδηγός της Mercedes Vandoorne δεν μπόρεσε να κάνει μια επιτυχημένη επίθεση εναντίον του da Costa. Αλλά ο Βέλγος οδηγός θα πρέπει να μπορεί να ζήσει με τη δεύτερη θέση: Από τη στιγμή που ο αντίπαλος του πρωταθλήματος Mortara έφυγε με άδεια χέρια στον αγώνα της Κυριακής, ο Vandoorne πήρε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα με τέσσερις αγώνες να απομένουν. Με 155 βαθμούς προηγείται των Mortara (144), Evans (139) και Jean-Eric Vergne στο δεύτερο DS Techeetah με 128 βαθμούς – στη Νέα Υόρκη ο Vergne δεν μπόρεσε να σκοράρει και στους δύο αγώνες. Ο Robin Frijns (104 πόντοι) και ο νικητής της Κυριακής da Costa (100 πόντοι) έχουν ακόμα μαθηματικές πιθανότητες για το πρωτάθλημα.

Στην ομαδική κατάταξη, η ομάδα εργασίας της Mercedes ανέκτησε το προβάδισμα με 238 βαθμούς χάρη στο βάθρο του Vandoorne και μια μαύρη Κυριακή για την ομάδα πελατών της ROKiT Venturi. Βεντούρι και DS Techeetah είναι ισόπαλοι με 228 βαθμούς.

fiaformulae.com (αγώνας του Σαββάτου), fiaformulae.com (Κυριακάτικος αγώνας), fiaformulae.com (κατάταξη οδηγών), fiaformulae.com (κατάταξη ομάδων)