Οι BYD & UzAuto θα παράγουν EV στο Ουζμπεκιστάν

Η BYD ανακοίνωσε μια μονάδα παραγωγής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά στο Ουζμπεκιστάν. Η εγκατάσταση θα δημιουργηθεί ως μέρος μιας κοινής επιχείρησης με την Uzavtosanoat JSC (UzAuto) για την παραγωγή των νέων ενεργειακών οχημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της BYD, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών και συναφών εξαρτημάτων.

Με τη νέα κοινοπραξία, η UzAuto και η BYD στοχεύουν να οδηγήσουν την αγορά νέων οχημάτων Νέας Ενέργειας στην Κεντρική Ασία και τις γύρω περιοχές. Μέχρι στιγμής, ο κινεζικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προγραμματισμένη παραγωγική ικανότητα και το χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι μόνο το νέο εργοστάσιο θα παράγει «NEV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ υβριδικών μοντέλων DM-i». Η κοινή επιχείρηση δεν έχει ακόμη ιδρυθεί και «αναμένεται να βρίσκεται στο Ουζμπεκιστάν». Δεν είναι σαφές εάν υπάρχει ήδη τοποθεσία για το εργοστάσιο ή αν αναζητείται ακόμη.

Η UzAuto, που ιδρύθηκε το 1994, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων στην περιοχή και ήδη συνεργάζεται με κατασκευαστές OEM όπως η General Motors, η Sinotruck, η MAN και η Isuzu. Η UzAuto πρόσφατα επέκτεινε τους τομείς των δραστηριοτήτων της και τώρα εξάγει και τα οχήματά της. Από το 2020, η εταιρεία λειτουργεί επίσης μια μονάδα παραγωγής στο Καζακστάν.

Η BYD διέκοψε την παραγωγή οχημάτων καθαρής καύσης πέρυσι και έκτοτε κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά. Η BYD δεν κατασκευάζει μόνο τα οχήματα αλλά και τα δικά της συστήματα μετάδοσης κίνησης, μπαταρίες, ημιαγωγούς, κινητήρες και συστήματα ελέγχου κινητήρα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της UzAuto, κ. Urmzakov Shavkat, δήλωσε: «Η συνέργεια της τεχνολογίας BYD με τις κατασκευαστικές δυνατότητες της UzAuto θα προωθήσει την ευρεία χρήση οχημάτων νέας ενέργειας στο Ουζμπεκιστάν καθώς και σε γειτονικές χώρες. Η ίδρυση της κοινοπραξίας και η παρουσίαση της τελευταίας τεχνολογίας είναι μόνο η αρχή της μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας των εταιρειών μας».

Ο Michael Shu, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Europe and International Cooperation Division, υπογράμμισε την πολιτική συνεργασίας της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της BYD. «Είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε με άλλες εταιρείες που μοιράζονται το ίδιο όραμα», εξήγησε.

bydeurope.com