Οι υπερσυμπιεστές της Alpitronic περνούν τον έλεγχο Plug&Charge

Οι υπερσυμπιεστές HYC150 (150 kW) και HYC300 (300 kW) της Alpitronic πέρασαν με επιτυχία τον έλεγχο του Hubject για Plug&Charge και είναι πλέον πλήρως πιστοποιημένοι. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 10.000 ήδη εγκατεστημένοι υπερσυμπιεστές μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων μέχρι το τέλος του 2022.

Η αρχή έγινε από ένα κοινό έργο των Aral Pulse, Alpitronic, has-to-be, DCS και Hubject: Τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκίνησε η διάθεση Plug&Charge στους Hyperchargers της Aral Pulse και η διάθεση ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2022 – έκτοτε, Όλοι οι υπερφορτιστές στο δίκτυο φόρτισης της Aral έχουν εξοπλιστεί με Plug&Charge.

«Το Plug&Charge έχει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί σε περισσότερους από 10.000 PnC-ready υπερσυμπιεστές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν θα κυκλοφορήσει από τους συνεργάτες μας», εξηγεί ο Andreas Lastei, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Alpitronic. Η πιστοποίηση από το Hubject είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, προσθέτει. «Πιστεύουμε ότι το PnC θα βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμπειρία του πελάτη και έτσι θα συμβάλει περαιτέρω στην αποδοχή του eMobility από το ευρύ κοινό», πρόσθεσε ο Lastei.

«Το κύριο κίνητρο για την εφαρμογή του PnC στο HYC ήταν να προσφέρουμε μια βολική και ασφαλή επιλογή εξουσιοδότησης για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο δημόσιο χώρο, διασφαλίζοντας μια ασφαλή διαδικασία πληρωμής για τους πελάτες καθώς και τη βελτίωση της συνολικής χρηστικότητας», προσθέτει ο Alex Kaneppele, Επικεφαλής Ανάπτυξης Προϊόντων στην Alpitronic.

Σύμφωνα με τον Steffen Rhinow, επικεφαλής του Plug&Charge στο Hubject, πολλοί κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, μεγάλοι χειριστές σημείων φόρτισης και επίσης η EMP βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία ενσωμάτωσης. Με άλλα λόγια, υπό την προϋπόθεση ότι όλα πάνε ομαλά, σύντομα θα εισαγάγουν και το Plug&Charge. «Με αυτήν την εκπληκτική ανάπτυξη, το Plug&Charge είναι σε καλό δρόμο για να γίνει η τυπική μορφή εξουσιοδότησης για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων», λέει ο Rhinow.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος πελάτης της Alpitronic EnBW πιθανότατα δεν θα εισαγάγει το Plug&Charge στους Υπερσυμπιεστές της. Η EnBW έχει ασκήσει κριτική στο Plug&Charge στο παρελθόν και πιστεύει ότι η λύση είναι πολύ περίπλοκη. Η EnBW ευνοεί το τεχνικά απλούστερο, αλλά από την άποψη του Plug&Charge, υποστηρίζει μια πιο ανασφαλή λύση AutoCharge.

hubject.com