Οι τιμές των μπαταριών αυξάνονται για πρώτη φορά από το 2010

Στην τρέχουσα ανάλυση των τιμών των μπαταριών, BloombergNEF κατέγραψε την πρώτη αύξηση από την έναρξη των αξιολογήσεων το 2010. Οι ειδικοί το αποδίδουν στις αυξημένες τιμές πρώτων υλών και εξαρτημάτων μπαταριών καθώς και στον υψηλό πληθωρισμό.

Οι τιμές για τα πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου είχαν αυξηθεί κατά μέσο όρο στα 151 δολάρια ΗΠΑ ανά κιλοβατώρα (135,5 €/kWh) το 2022 σε όλους τους τομείς εφαρμογής, που αντιστοιχεί σε πραγματική αύξηση 7 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Για τα ηλεκτρικά οχήματα, οι τιμές των μπαταριών ήταν κατά μέσο όρο 138 $/kWh (131,17 €/kWh) το 2022, σύμφωνα με BNEF, και 115 $ σε επίπεδο κυψέλης, το ισοδύναμο των 109,30 €. Αυτό σημαίνει επίσης αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη ανάλυση πριν από ένα χρόνο: Εκείνη την εποχή, οι τιμές των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν 118 USD/kWh, σε επίπεδο κυψέλης ακόμη και μόνο 97 USD/kWh.

Οι τιμές των μπαταριών θα μπορούσαν να είχαν αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2022, αλλά αυτό αποφεύχθηκε από την αυξανόμενη χρήση φθηνότερης χημείας LFP και τη συνεχιζόμενη μείωση του ακριβού κοβαλτίου στις καθόδους με βάση το νικέλιο. ΕΙΔΙΚΑ, BloombergNEF δηλώνει ότι οι μπαταρίες LFP θα ήταν 20 τοις εκατό φθηνότερες – χρησιμοποιώντας τα 115 $ για τις μπαταρίες BEV σε επίπεδο κυψέλης, αυτό θα σήμαινε 92 $/kWh. Αλλά: Τα κύτταρα LFP δεν απαιτούν νικέλιο και κοβάλτιο, αλλά εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένα στην εξέλιξη των τιμών του λιθίου: Σε σύγκριση με το 2021, τα κύτταρα LFP έχουν γίνει 27 τοις εκατό πιο ακριβά, σύμφωνα με BNEF. Η Tesla είπε φέτος ότι περισσότερα από τα μισά οχήματα θα παραδίδονται τώρα με μπαταρίες LFP. Η BYD είναι γνωστό ότι βασίζεται μόνο στις μπαταρίες LFP – στα ηλεκτρονικά της αυτοκίνητα, αλλά και στα επαγγελματικά της οχήματα.

Ωστόσο, πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να χαλαρώσουν οι τιμές: BloombergNEF αναμένει ότι οι τιμές των πακέτων μπαταριών το 2023 θα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2022, κάτι που θα αψηφούσε τις ιστορικές τάσεις, καθώς οι τιμές πέφτουν σταθερά μέχρι στιγμής.

Πτώση του κόστους συναρμολόγησης συσκευασίας

Μόνο το 2024 οι τιμές είναι πιθανό να υποχωρήσουν ξανά, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, καθώς οι τιμές του λιθίου αναμένεται να χαλαρώσουν καθώς έρχεται σε κυκλοφορία περισσότερη ικανότητα εξόρυξης και διύλισης. Σύμφωνα με BNEF, οι μέσες τιμές των μπαταριών δεν αναμένεται να πέσουν κάτω από το όριο των 100$/kWh μέχρι το 2026, δύο χρόνια αργότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Αυτό θα έχει «αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών να παράγουν για τη μαζική αγορά και να πουλήσουν ηλεκτρικά οχήματα σε περιοχές χωρίς επιδοτήσεις ή άλλες μορφές υποστήριξης».

Στην περίπτωση των μπαταριών BEV, οι ειδικοί έκαναν μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση: με τις παραπάνω τιμές για τις μπαταρίες BEV και τις κυψέλες BEV, οι κυψέλες αντιπροσωπεύουν το 83 τοις εκατό του κόστους μιας μπαταρίας κατά μέσο όρο. Τα προηγούμενα χρόνια, αυτό το ποσοστό ήταν αρκετά σταθερό σε περίπου 70 τοις εκατό – το 30 τοις εκατό του κόστους αναλήφθηκε για τα εξαρτήματα και τις εργασίες συναρμολόγησης του πακέτου. Σύμφωνα με την BNEF, αυτό «οφείλεται εν μέρει σε αλλαγές στο σχεδιασμό της συσκευασίας, όπως η εισαγωγή προσεγγίσεων από κύτταρο σε συσκευασία, οι οποίες συνέβαλαν στη μείωση του κόστους».

Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν περιφερειακές διαφορές τιμών. Στην Κίνα, οι μπαταρίες ήταν φθηνότερες στα 127 USD/kWh. Εκεί, με τις μυριάδες εργοστάσια μπαταριών της CATL and Co, οι οικονομίες κλίμακας είναι υψηλότερες και το κόστος ενέργειας χαμηλότερο. Οι μπαταρίες στις ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 24 τοις εκατό πιο ακριβές, στην Ευρώπη ακόμη και 33 τοις εκατό. «Οι υψηλότερες τιμές αντικατοπτρίζουν τη σχετική ανωριμότητα αυτών των αγορών, το υψηλότερο κόστος παραγωγής, το ποικίλο φάσμα εφαρμογών και τις εισαγωγές μπαταριών. Για το υψηλότερο άκρο της σειράς, οι χαμηλοί όγκοι και οι προσαρμοσμένες παραγγελίες ανεβάζουν τις τιμές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και των εξαρτημάτων συνέβαλαν περισσότερο στις υψηλότερες τιμές κινητής τηλεφωνίας που παρατηρήθηκαν το 2022», λέει η Εβελίνα Στόικου, Συνεργάτης Αποθήκευσης Ενέργειας στην BNEF και επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης. «Εν μέσω αυτών των αυξήσεων τιμών για μέταλλα μπαταριών, μεγάλοι κατασκευαστές μπαταριών και αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στραφεί σε πιο επιθετικές στρατηγικές για να αντισταθμίσουν την αστάθεια, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων επενδύσεων σε έργα εξόρυξης και διύλισης».

Παρά την τάση των τιμών, η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Σύμφωνα με τον Yayoi Sekine, επικεφαλής του τμήματος αποθήκευσης ενέργειας στο BNEFη ζήτηση θα φτάσει τις 603 GWh μέχρι το τέλος του 2022 – σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο έτος.

bnef.com