Οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών της Nio υποστηρίζουν το δίκτυο της Κίνας

Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio έχει αρχίσει να δοκιμάζει σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών που μπορούν να τροφοδοτήσουν την ισχύ πίσω στο δίκτυο. Αυτό έρχεται με φόντο το τρέχον κύμα καύσωνα στην Κίνα, το οποίο έχει ήδη οδηγήσει σε αρκετές διακοπές ρεύματος.

Όπως εξηγεί ο Nio σε ανάρτησή του στο Weibo, οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών της εταιρείας είναι σε θέση να τροφοδοτούν την ενέργεια πίσω στο δίκτυο σε σύντομο χρονικό διάστημα όταν χρειάζεται, λειτουργώντας ως «εικονική μικρή μονάδα παραγωγής ενέργειας». Η Nio Power είπε στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει το δίκτυο να λειτουργεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα».

Σε μόλις πέντε ημέρες, 15 σταθμοί ανταλλαγής στο Hefei λέγεται ότι τροφοδοτούσαν συνολικά 8 MWh ενέργειας στο δίκτυο, που αντιστοιχεί στις ενεργειακές ανάγκες περίπου 3.000 νοικοκυριών. Δεν έγινε καμία αναφορά για το εάν και πώς η ανατροφοδότηση ενέργειας επηρέασε τη φόρτιση ή τη διαθεσιμότητα της μπαταρίας στο σταθμό ανταλλαγής.

Αυτό προφανώς αφορά την τρίτη γενιά πρατηρίων που ανακοίνωσε η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία τον Ιούλιο. Αυτά υποτίθεται ότι προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα και πιο ευέλικτη διάταξη. Η Nio λέει ότι θα παρουσιάσει λεπτομερώς τη νέα γενιά σταθμών ανταλλαγής μπαταριών προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, οι λύσεις από όχημα σε δίκτυο (V2G) στρέφονται όλο και περισσότερο, καθώς ακόμη και ορισμένοι σταθμοί γρήγορης φόρτισης με σταθερή αποθήκευση ενέργειας χρησιμοποιούν αμφίδρομη φόρτιση για να τροφοδοτούν την ενέργεια πίσω στο δίκτυο. Η Nio είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποίησε πλήρως σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην Κίνα. Η Nio σχεδιάζει να επεκτείνει τους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά αφού θέσει τους δύο πρώτους σε λειτουργία στην Ευρώπη φέτος.

Επί του παρόντος, οι σταθμοί εναλλαγής μπαταριών που έχει σε λειτουργία η Nio μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 13 μπαταρίες. Η εταιρεία λέει ότι οι μετρήσεις δείχνουν ότι κάθε σταθμός έχει 600-700 kWh χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας ανά πάσα στιγμή.

weibo.com (στα κινέζικα), cnevpost.com