Οι δίδυμες Porsche Taycan & Panamera θα ηγηθούν της νέας εποχής των EV

Η Porsche ετοιμάζει μια δεύτερη γενιά του θριαμβευτικού EV Taycan το 2027 και στη συνέχεια το συνδυάζει με μια πλήρως ηλεκτρική Panamera. Η πιο premium μάρκα της Volkswagen εκτελεί το νέο της σχέδιο «ηλεκτρισμένης πολυτέλειας», το οποίο θα διαθέτει έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Αλλά πρώτα στις Porsche Taycan και Panamera – τα μοντέλα επόμενης γενιάς θα χρησιμοποιούν την Scalable Systems Platform (SSP) της Volkswagen. Ωστόσο, δεν θα είναι τα πρώτα EV της Porsche στο SSP κατά την κυκλοφορία το 2030. Η Porsche ανακοίνωσε ένα E-SUV τοποθετημένο πάνω από τα μοντέλα SUV Macan και Cayenne για το 2024.

Η νέα ηλεκτρική Porsche με την κωδική ονομασία K1 θα βγει από τις γραμμές της Λειψίας, όπως και η ηλεκτρική Macan, η οποία επίσης θα κάνει το ντεμπούτο της το 2024 – αφού η Porsche είχε αναβάλει την κυκλοφορία λόγω προβλημάτων λογισμικού που κληρονόμησε η Volkswagen. Το ηλεκτρικό Macan θα χρησιμοποιεί το Premium Platform Electric (PPE) που αναπτύχθηκε με την Audi.

Με βάση το PPE, η Porsche σχεδιάζει επίσης την εν λόγω αμιγώς ηλεκτρική Cayenne για το 2025, σύμφωνα με Αυτοκίνητο. Η έκθεση δεν αναφέρει το σπορ αυτοκίνητο Porsche 718, το οποίο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, όπως επιβεβαίωσε η Porsche τον Μάρτιο.

Εκείνη την εποχή, το μόνο τότε αφεντικό της Porsche, Oliver Blume, είχε ήδη υπονοήσει τη στρατηγική της «ηλεκτρισμένης πολυτέλειας» της μάρκας. Είπε ότι η Porsche «στόχευε κυρίως τις κατηγορίες με υψηλότερο περιθώριο κέρδους» και ότι η Taycan είχε ήδη δείξει «ότι οι πελάτες είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Όσον αφορά το SSP, αν και διατίθεται σε περισσότερες μάρκες Volkswagen που οδηγούν σε όγκο, η Porsche λέει ότι η έκδοσή τους θα περιλαμβάνει στοιχεία ειδικά για τη μάρκα. Αυτοκίνητο απαριθμεί ένα χαμηλό δάπεδο καμπίνας, χάρη σε μια λεπτή μπαταρία και πίσω πέλματα (ή γκαράζ ποδιών, όπως είναι γνωστά στην Porsche) παρόμοια με αυτά της πλατφόρμας J1 που χρησιμοποιείται από την υπάρχουσα Taycan ως «βασικές αρχιτεκτονικές εξελίξεις» που προωθούνται από Porsche.

Η ηλεκτρική Panamera θα πωλείται παράλληλα με τα σημερινά μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά μοντέλα, που βασίζονται στην πλατφόρμα MSB της Porsche.

Το Panamera EV βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Αυτοκίνητο πηγές αναφέρουν ότι θα έχει μεταξόνιο και συνολικό μήκος παρόμοιο με το μακρύ μεταξόνιο Panamera που πωλείται αυτή τη στιγμή στην Κίνα (3100 mm και 5199 mm). Αυτό το μέγεθος ανταγωνίζεται τη Mercedes-AMG EQS 53 και τη Lucid Air.

Άλλες προτεινόμενες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν την επιλογή ενός συστήματος μετάδοσης κίνησης ενός ή διπλού κινητήρα και μια περαιτέρω ανεπτυγμένη μπαταρία 800 V με πιο ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία κυψελών και άνοδο υψηλότερης περιεκτικότητας σε πυρίτιο από αυτή της Porsche σήμερα, σύμφωνα με Αυτοκίνητο πηγές.

autocar.co.uk