Οι Βρυξέλλες χρηματοδοτούν έντεκα έργα ταχείας χρέωσης

Η κυβέρνηση της Περιφέρειας της Πρωτεύουσας των Βρυξελλών χρηματοδοτεί την εγκατάσταση σταθμών γρήγορης και υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με 500.000 ευρώ. Έντεκα έργα επιλέχθηκαν ως μέρος της χρηματοδότησης.

Τέσσερις κόμβοι γρήγορης φόρτισης με συνολικά 116 σημεία φόρτισης πρόκειται να κατασκευαστούν σε δημόσιους χώρους στάθμευσης. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερις κόμβοι για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση με τέσσερα σημεία φόρτισης το καθένα, ένα έργο με 43 σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά ταξί και δύο γρήγορους φορτιστές ειδικά για φορτηγά και φορτηγά.

Στην περίπτωση αυτή, τα σημεία «γρήγορης φόρτισης» είναι σταθμοί με ονομαστικές τιμές ισχύος άνω των 22 και έως 50 kW. Ως εκ τούτου, τα σημεία φόρτισης «πολύ γρήγορα» είναι 51 kW και άνω – αλλά συνήθως πρόκειται για φορτιστές 150 kW και ακόμη πιο ισχυρά μοντέλα.

Εκτός από αυτά τα έργα, άλλα 1.400 σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν φέτος στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας μέσω του προγράμματος ChargyClick, το οποίο διαχειρίζεται ο διαχειριστής του δικτύου διανομής Sibelga. Σύμφωνα με τον Alain Maron, τον υπουργό που είναι αρμόδιος για το κλίμα και το περιβάλλον, κάθε κάτοικος των Βρυξελλών θα βρει έναν σταθμό φόρτισης σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του.

«Υποστηρίζουμε αυτά τα καινοτόμα έργα ταχείας φόρτισης για να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες στην πρωτεύουσά μας μπορούν πάντα να βρίσκουν μια επιλογή χρέωσης που να καλύπτει τις ανάγκες τους», λέει ο Maron.

Η περιφερειακή κυβέρνηση των Βρυξελλών φέρεται να στοχεύει σε συνολικά 22.000 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης μέχρι το 2035 και έχει αποφασίσει ότι όλοι οι χώροι στάθμευσης στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του Βελγίου με δέκα ή περισσότερες θέσεις στάθμευσης πρέπει να προσφέρουν έναν ελάχιστο αριθμό σημείων φόρτισης στο μέλλον. Ο κανονισμός πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το 2025 και να γίνει αυστηρότερος από το 2030.

Brusselstimes.com