Οδηγός αγοραστών: Οδηγός 2022 για τα πράσινα δάνεια αυτοκινήτων

Βρείτε ένα δάνειο τόσο φιλικό προς το περιβάλλον όσο το αυτοκίνητό σας

Η αγορά ή η μίσθωση ενός νέου αυτοκινήτου είναι πάντα μια ακριβή πρόταση. Ωστόσο, οι οδηγοί που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό όχημα ή άλλο φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο που προσφέρει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων μπορεί να εξοικονομήσουν χρήματα με ένα πράσινο δάνειο αυτοκινήτου.

Τι είναι τα πράσινα δάνεια αυτοκινήτων;

Ας εξερευνήσουμε την απάντηση και μερικές από τις καλύτερες επιλογές για όποιον θέλει να αγοράσει ένα πράσινο ή φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο το 2022.

Πράσινα δάνεια αυτοκινήτων
Η αναζήτηση είναι να βρείτε ένα δάνειο τόσο πράσινο όσο το αυτοκίνητό σας

Τι είναι ένα πράσινο δάνειο αυτοκινήτου;

Ο κόσμος αναζητά συλλογικά τρόπους για να μειώσει τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα για να αποτρέψει μια επικείμενη κλιματική κρίση. Σύμφωνα με ειδικούς στην κλιματική αλλαγή, πρέπει να μειώσουμε το CO2 εκπομπών κατά 50% έως το 2030, με απώτερο στόχο καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εντάχθηκαν επίσημα στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα έως ότου ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2021, αλλά κάνει αλλαγές για να προσπαθήσει να περιορίσει το CO της χώρας2 εκπομπών.

Τον Αύγουστο του 2021, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που δηλώνει ότι τα μισά από όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στη χώρα πρέπει να είναι ηλεκτρικό έως το 2030. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι έτοιμα να υποστηρίξουν αυτόν τον στόχο με πράσινα δάνεια αυτοκινήτων.

Πράσινα Δάνεια Αυτοκινήτων
Τα δάνεια μπορούν να βοηθήσουν στην αγορά ή μίσθωση καθώς και στην υποδομή

Τι κάνει ένα πράσινο δάνειο αυτοκινήτου διαφορετικό;

Τα πράσινα δάνεια αυτοκινήτων μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά με τις παραδοσιακές επιλογές δανεισμού, όπως ένα σταθερό επιτόκιο και η περίοδος αποπληρωμής. Θα πρέπει να αναζητήσετε ένα από αυτά τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον δάνεια από ένα συμμετέχοντα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, όπως ακριβώς ένα κανονικό δάνειο ή μίσθωση. Εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες.

Τα πράσινα δάνεια αυτοκινήτων έχουν συχνά χαμηλότερο επιτόκιο ως πρόσθετο κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού, υβριδικού ή άλλου πράσινου οχήματος. Επιπροσθέτως, Οι περίοδοι αποπληρωμής είναι συνήθως μεγαλύτερες λόγω του υψηλότερου κόστους αυτών των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων. Εάν το σχέδιό σας είναι να κατέχετε το όχημα αντί να το ανταλλάξετε στο τέλος της μίσθωσης, αυτές οι πιο εκτεταμένες περίοδοι αποπληρωμής μπορούν να το κάνουν πιο εύκολο να εξαγοράσει το μίσθωμα όταν πλησιάζετε στο τέλος της περιόδου αποπληρωμής.

Σε αντίθεση με τα τυπικά δάνεια αυτοκινήτου, δεν μπορείτε γενικά να ψωνίσετε για αυτά τα δάνεια στο διαδίκτυο. Οι πιστωτικές ενώσεις προσφέρουν τα περισσότερα πράσινα δάνεια αυτοκινήτων, αν και καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα αρχίζει να αυξάνεται, ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν αυτά τα δάνεια πιθανότατα θα αλλάξει.

Τι κάνει ένα αυτοκίνητο πράσινο;

Έννοια Mullen Five
Ένα πράσινο δάνειο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βάλετε κάτι σαν το Mullen Five στο γκαράζ σας.

Από τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, δεν υπάρχουν τυποποιημένα κριτήρια για το τι κάνει ένα αυτοκίνητο πράσινο. Τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά ή τα SUV που πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα πράσινο δάνειο αυτοκινήτου θα εξαρτηθούν εξ ολοκλήρου από τον δανειστή. Πιθανότατα θα περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία γίνονται πιο προσιτά και προσβάσιμα κάθε χρόνο, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει υβριδικά αυτοκίνητα και οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων. Καθώς τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου γίνονται εμπορικά διαθέσιμα, πιθανότατα θα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα πράσινο δάνειο αυτοκινήτου.

Καλά ψώνια

Θα χρειαστεί ακόμη καιρός μέχρι να γίνουν υποχρεωτικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αν και οι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη ξεκινήσει στην Καλιφόρνια και αλλού. Αυτοί οι δανειστές πράσινων δανείων αυτοκινήτων μπορούν να βοηθήσουν να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα για όποιον θέλει να ανταλλάξει τον καθημερινό οδηγό του που κινείται με φυσικό αέριο με ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Ιστορία του Μάρτιν Μπανκς. Φωτογραφίες από αρχεία αναφοράς Clean Fleet και δημόσιες πηγές.