Κοινοπραξία για την κατασκευή δικτύου φόρτισης φορτηγών στη Σουηδία

Μια κοινοπραξία τριών σκανδιναβικών εταιρειών θέλει να εφαρμόσει ένα εθνικό δίκτυο ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά φορτηγά στη Σουηδία. Στόχος είναι η παροχή υποδομής για μερικά από τα 85.000 βαρέα φορτηγά που χρησιμοποιούν επί του παρόντος τους σουηδικούς δρόμους, τα οποία θα χρειαστούν εγκαταστάσεις φόρτισης εάν θέλουν να μετατραπούν σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η κοινοπραξία αποτελείται από τη Nimbnet, έναν σουηδικό φορέα εκμετάλλευσης σταθμών φόρτισης, τη φινλανδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού φόρτισης Kempower και τη φινλανδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υποδομής φόρτισης Virta, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση του έργου.

Οι πρώτοι σταθμοί ταχείας φόρτισης φορτηγών πρόκειται να κατασκευαστούν στο Γκέτεμποργκ, στο Σόντερχαμ, στο Σούντσβαλ και στο Nordmaling με χρηματοδότηση από τη σουηδική υπηρεσία ενέργειας Energimyndigheten και θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2023. Οι τρεις σκανδιναβικές εταιρείες δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει πόσους φορτιστές στοχεύουν για εγκατάσταση συνολικά.

Οι στήλες φόρτισης κατασκευάζονται από την Kempower με συνεχή ισχύ έως και 350 kW, σχεδιασμένες να τροφοδοτούν φορτηγά και αυτοκίνητα μέσω συνδέσεων CCS. Αυτά θα λειτουργούν από τη Nimbnet. Ένα σύστημα κρατήσεων που παρέχεται από τη Nimbnet θα βοηθήσει τους χειριστές φορτηγών να σχεδιάσουν εκ των προτέρων αξιόπιστες διαδρομές παράδοσης. Το Nimbnet στοχεύει επίσης να καλύψει τυχόν βασικά γεωγραφικά κενά, λέγοντας ότι οι δήμοι ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν μαζί τους με προτάσεις για κατάλληλες υποεξυπηρετούμενες τοποθεσίες.

Σε σύγκριση με τους συνηθισμένους σταθμούς φόρτισης HPC για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι χώροι φορτηγών θα είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη και τα «μεγαλύτερα βαρέα φορτηγά» να έχουν εύκολη πρόσβαση στις στήλες Kempower. Ο κατασκευαστής προσφέρει ήδη προϊόντα ταχείας φόρτισης που απαιτούν μόνο μια πολύ στενή μονάδα για να κατασκευαστεί στον ίδιο τον χώρο στάθμευσης, ενώ η υπόλοιπη τεχνολογία ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες για τον έλεγχο των ντουλαπιών.

Στους σταθμούς Nimbnet, οι οδηγοί φορτηγών θα μπορούν να ξεκινήσουν και να διευθετήσουν τη διαδικασία φόρτισης μέσω της εφαρμογής Virta Mobile, ετικετών και καρτών RFID, πιστωτικών καρτών ή ακόμα και οχημάτων συμβατών με Plug&Charge.

«Τα βαρέα φορτηγά συμβάλλουν στο ένα τέταρτο του συνόλου των εκπομπών CO2 των οδικών μεταφορών και είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Καθώς όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές φορτηγών ηλεκτρίζουν γρήγορα τους στόλους τους και το 56 τοις εκατό όλων των βαρέων φορτηγών ταξιδεύουν λιγότερα από 250 χιλιόμετρα κάθε μέρα, η αυτονομία δεν είναι πλέον το πρόβλημα που ήταν κάποτε», δήλωσε ο Torbjörn Nordling, Project Supervisor στη Nimbnet. «Τα περισσότερα βαρέα φορτηγά θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά, αλλά η τρέχουσα υποδομή φόρτισης δεν εξυπηρετεί ακόμη τις ανάγκες τους. Το δίκτυο Virta της Nimbnet έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες τους από την αρχή”

Η κοινοπραξία λέει ότι διαβεβαιώνει τους οδηγούς ηλεκτρικών φορτηγών και αυτοκινήτων ότι το νέο δίκτυο θα προσφέρει ευέλικτη τιμολόγηση με βάση την τρέχουσα τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Nord Pool. Ως μηχανισμός μείωσης της πίεσης στα τοπικά δίκτυα, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας κατά μήκος του δικτύου θα ρυθμίζεται ανάλογα με το φορτίο του δικτύου σε κάθε περιοχή. Οι οδηγοί θα μπορούν να βρίσκουν χαμηλότερες τιμές σε περιοχές με λιγότερη πίεση μέσω της εφαρμογής για τη ρύθμιση των κορυφών της ζήτησης.

Επίσης στη σκανδιναβική περιοχή αυτή την εβδομάδα, η πόλη του Όσλο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επιχορήγησης για την υποστήριξη της εγκατάστασης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων στη νορβηγική πρωτεύουσα. Ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης μέσω του «Ταμείου Κλίματος και Ενέργειας» προβλέπει το Όσλο να φέρει έως και το 80 τοις εκατό του κόστους εγκατάστασης για την κατασκευή 28 νέων σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων.

kempower.com, nimbnet.com, virta.παγκόσμια