Καλύτερες επενδύσεις κρεβατιού για παραλαβές: Liner Notes

Με Βιβέκ Ναγιάρ |
Τελευταία ενημέρωση: 13 Μαΐου 2022

τα καλύτερα κλινοσκεπάσματα για παραλαβές

Οι περισσότερες αντιπροσωπείες θα τοποθετούν, κατά κανόνα, μια επένδυση κρεβατιού κάποιου είδους στο πίσω μέρος κάθε νέου pickup που παρκάρουν στην παρτίδα. Το αν κάποιος συμφωνεί με αυτή τη στήριξη του τμήματος ανταλλακτικών εξαρτάται συνήθως από την πλευρά του οικονομικού καθολικού που κατοικεί.

Ωστόσο, ορισμένοι αγοραστές παίρνουν μια δική τους επένδυση κρεβατιού εκ των υστέρων ή την εγκαθιστούν σε ένα παλαιότερο φορτηγό που έχουν αγοράσει από δεύτερο χέρι. Αυτή η λίστα είναι για αυτούς… συν τους υπόλοιπους από εσάς που προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την παραλαβή. Η συμβουλή του συγγραφέα σας; Πάρε ένα. Στη συνέχεια, επενδύστε σε μία από αυτές τις επενδύσεις.

1. Επιλογή συντάκτη: Κιτ επένδυσης κρεβατιού για φορτηγό με ψεκασμό μαύρου ουρεθάνης RaptorΤα κλινοσκεπάσματα με σπρέι είναι πολύ δημοφιλή – και δικαιολογημένα. Οι πλαστικές επενδύσεις, ενώ σώζουν το κρεβάτι από το να γρατσουνιστεί από αυτό το φορτίο καυσόξυλων που μόλις πετάξατε εκεί χωρίς τελετή, έχουν την ευκαιρία να εισάγουν διαφορετικούς τύπους ζημιάς εάν παγιδευτεί νερό κάτω από την επένδυση.

Αυτό το προϊόν επένδυσης ουρεθάνης έχει σχεδιαστεί για να ψεκάζεται με το πιστόλι που περιλαμβάνεται στο κιτ. Ένα σύνολο τεσσάρων λίτρων (δηλαδή περίπου ένα γαλόνι σε Μονάδες Ελευθερίας) θα πρέπει να είναι υπεραρκετά για την επίστρωση κρεβατιών σε δημοφιλή μήκη 5,5 και 6,5 ποδιών. Και, σε μια συνεννόηση με εμάς τους εξωστρεφείς, αυτό το υλικό είναι χρωματιστό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μια φωτεινή κίτρινη επένδυση κρεβατιού στο γυαλιστερό μαύρο φορτηγό σας.

Πλεονεκτήματα/Περιλαμβάνει το πιστόλι εφαρμογής, αρκετό προϊόν για να ολοκληρώσετε την εργασία

Μειονεκτήματα/Να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή

Συμπέρασμα/Στερεό διάλυμα

2. Χαλάκι κρεβατιού Husky Liners Heavy DutyΕάν ο στόχος είναι απλώς η προστασία του δαπέδου του κρεβατιού του φορτηγού σας, αφήνοντας ανέγγιχτες τις εσωτερικές πλευρές του, ένα χαλάκι μπορεί να είναι απλώς το εισιτήριο. Κυριολεκτικά ένα λαστιχένιο χαλάκι που βρίσκεται επίπεδο στο κρεβάτι παραλαβής, αυτή η επιλογή από τη γνωστή μάρκα Husky Liners λέγεται ότι είναι αρκετά σκληρή για να προστατεύσει το φορτηγό σας αλλά αρκετά μαλακή για να μην χτυπήσει το φορτίο σας.

Η αντιολισθητική επιφάνεια DuraGrip HD κρατάει το φορτίο σας και το εμποδίζει να μετακινηθεί, κάτι που σίγουρα συμβαίνει σε ένα μεταλλικό κρεβάτι χωρίς επένδυση. Οι ξεκαρδιστικές ονομασίες Air Dry Nibs ανυψώνουν ελαφρώς το χαλάκι, επιτρέποντας στον αέρα να περάσει και να στεγνώσει την υγρασία. Είναι επίσης προφανώς άοσμο, κάτι που είναι καλό σε έναν κόσμο γεμάτο χημικά αέρια.

Πλεονεκτήματα/Εύκολο στην εγκατάσταση, διαθέσιμο σε πολλά μεγέθη

Μειονεκτήματα/Ακριβό για αυτό που είναι

Συμπέρασμα/Γρήγορη και απλή προστασία κρεβατιού

3. Herculiner Brush-on Bed Liner KitΑυτό το προϊόν από την Herculiner είναι ένα κιτ επένδυσης κρεβατιού με βούρτσα που περιλαμβάνει ένα γαλόνι έτοιμη προς χρήση μαύρη προστατευτική επίστρωση, βούρτσα εφαρμογής και 2 κυλίνδρους για εύκολη και ομοιόμορφη εφαρμογή. Διαφημίζεται ως σκληρή και ανάγλυφη προστατευτική επίστρωση πολυουρεθάνης, ο πωλητής δηλώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιφάνειες που κυμαίνονται από κρεβάτια φορτηγών έως επιφάνειες από σκυρόδεμα και ξύλο.

Υποστηρίζεται ότι είναι πέντε φορές παχύτερο από άλλα προϊόντα roll-on, αυτό το προϊόν Herculiner παρέχει μια ανθεκτική στην ολίσθηση επιφάνεια που δεν πρέπει εύκολα να θρυμματιστεί, να ξεφλουδίσει ή να ξεφλουδίσει. Σχεδόν το 90 τοις εκατό από τους 1500+ πελάτες που άφησαν σχόλια αξιολόγησαν αυτό το υλικό ως άξιο τεσσάρων ή πέντε αστέρων. Μια άτυπη κοινότητα ανθρώπων που έχουν εγκαταστήσει το Herculiner φαίνεται πολύ χαρούμενος να προσφέρει συμβουλές και κόλπα για την εφαρμογή του υλικού.

Πλεονεκτήματα/Εξαιρετικές βαθμολογίες, υποστηρικτική κοινότητα

Μειονεκτήματα/Χωρίς ψυχρά χρώματα

Συμπέρασμα/Κιτ all-in-one με πολλές χρήσεις

4. DualLiner Truck BedlinerΝαι, οι παραδοσιακές πλαστικές επενδύσεις κρεβατιού για φορτηγά εξακολουθούν να υπάρχουν και έχουν τη θέση τους στην αγορά. Ήταν πολύ λιγότερο περίπλοκα πριν οι κατασκευαστές pickup άρχισαν να προσθέτουν πρόσθετα σε κρεβάτια, όπως φώτα και πρίζες, καθώς αυτοί οι τύποι χαρακτηριστικών απαιτούν συγκεκριμένες εγκοπές στην επένδυση.

Αυτή η τελευταία αναγκαιότητα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο συγγραφέας σας δεν προτιμά αυτό το στυλ επένδυσης, καθώς περισσότερες τρύπες παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες για υγρά και άλλα υπολείμματα να περάσουν κάτω από την επένδυση, όπου μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια του κρεβατιού. Το νερό μπορεί επίσης να παγώσει και να διασταλεί.

Πλεονεκτήματα/Παραδοσιακή εμφάνιση και διαδικασία εγκατάστασης

Μειονεκτήματα/Απαραίτητες τρύπες, δυσκίνητες στην παράδοση, ακριβές

Συμπέρασμα/Μελετήστε προσεκτικά άλλες επιλογές

5. Πατάκι κρεβατιού BedRug (για φορτηγά με επένδυση τύπου drop-in)Εάν επιμένετε να πάρετε μια επένδυση, αυτό το περίπλοκο προϊόν έχει σχεδιαστεί ως χαλάκι που τοποθετείται πάνω από το δάπεδο με ραβδώσεις της πλαστικής επένδυσης. Αν αυτό ήταν το Pimp My Ride, αναμφίβολα θα έλεγαν ότι έβαζαν μια επένδυση στο σκάφος της γραμμής σας. αδερφέ.

Το στρώμα κρεβατιού θα ασφαλιστεί χρησιμοποιώντας πλαστικά βύσματα που εισάγονται σε μικρές τρύπες που ανοίγονται στην πλαστική επένδυση κρεβατιού, όχι στο κρεβάτι του φορτηγού, αφήνοντας το εργοστασιακό σας φινίρισμα να διατηρείται και να προστατεύεται από το στρώμα κρεβατιού BedRug.

Πλεονεκτήματα/Παρέχει επιφάνεια κρεβατιού με μοκέτα

Μειονεκτήματα/Παράξενη πρόταση πώλησης

Συμπέρασμα/Γιατί είναι αυτό ένα πράγμα;

6. Τζελ επένδυσης κρεβατιού Forever Black TruckΝαι, ο συγγραφέας σας είναι ο τύπος του ατόμου που σηκώνει το κρεβάτι του φορτηγού του μετά την ανάσυρση ενός φορτίου χαλίκι. Αφού στεγνώσει το νερό, μια σκούπα βγαίνει στην επιφάνεια για να σκουπίσει τυχόν υπολείμματα που έχουν μείνει στην επένδυση. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που είμαι τόσο σχολαστικός. Σωστά? Χαίρετε? Πού πήγαν όλοι;

Η αποκατάσταση της λάμψης μιας πλαστικής επένδυσης δεν είναι εύκολη, ειδικά αν κάποιος χρησιμοποιεί το φορτηγό του ως πραγματικό φορτηγό και όχι ως δοξασμένο SUV. Αυτό το τζελ, το οποίο είναι πιθανότατα πολύ παρόμοιο με άλλα προϊόντα back-to-black, προορίζεται να φέρει μια γυαλιστερή μαύρη εμφάνιση στα πλαστικά σεντόνια κρεβατιού. Το συμπεριλαμβανόμενο απλικατέρ έχει σχήμα αντίστροφα προς τις νευρώσεις της επένδυσης, επιτρέποντας στους χρήστες να μπουν ακριβώς σε όλα αυτά τα στενά σημεία.

Πλεονεκτήματα/Εύκολο στην εφαρμογή, εύχρηστο σφουγγάρι σε προσαρμοσμένο σχήμα

Μειονεκτήματα/Απαιτεί πλαστική επένδυση

Συμπέρασμα/Χρησιμοποιήστε το λίγο πριν από την ώρα της ανταλλαγής

7. Πατάκι κρεβατιού BDK Heavy-Duty Truck UtilityΑυτή η επένδυση είναι πολύ παρόμοια με το χαλάκι που αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτήν την ανάρτηση, εκτός από το ότι δεν είναι ειδικά σμιλεμένο στο σχήμα του κρεβατιού ενός συγκεκριμένου φορτηγού. Με άλλα λόγια, είναι μια συμφωνία που ταιριάζει σε όλους με, φυσικά, πολύ τριμάρισμα για να ταιριάζει. Είναι, ωστόσο, ιδιαίτερα λιγότερο ακριβό.

Ο πωλητής λέει ότι αυτό το χαλάκι έχει “προηγμένα πολυμερή από καουτσούκ” που ελέγχονται για ακραίες συνθήκες για να διασφαλιστεί ότι δεν ραγίζουν, σχίζονται ή παραμορφώνονται. Το όλο θέμα έχει διαστάσεις 4′ x 8′, που σημαίνει ότι θα ταιριάζει σε ένα μακρύ φορτηγό. Εάν διαθέτετε ένα κοντό κουτί ή κάποια μορφή Cowboy Cadillac, να είστε έτοιμοι να ξεσπάσετε το κουτί κοπής.

Πλεονεκτήματα/Απλή εγκατάσταση, φθηνότερη από τις περισσότερες επιλογές

Μειονεκτήματα/Απαιτεί κούρεμα, μπορεί να μετακινηθεί

Συμπέρασμα/Ενα μέγεθος ταιριάζει στα περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις

Τι είδους επένδυση κρεβατιού φορτηγού είναι καλύτερο;

Εάν σκέφτεστε μια μάρκα, εξαρτάται από εσάς τον κατασκευαστή που θα βρείτε την καλύτερη. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, η παρακάτω λίστα προτείνει τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μια επένδυση κρεβατιού φορτηγού:

Βεβαιωθείτε ότι η επένδυση κρεβατιού που πρόκειται να αγοράσετε καλύπτεται με κάποιο είδος εγγύησης, και αυτό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος εγγύησης τόσο πιο αξιόπιστη θα είναι η επένδυση κρεβατιού.

Ελέγξτε εάν η προτιμώμενη επένδυση κρεβατιού είναι στον προϋπολογισμό σας. Αν όχι, δοκιμάστε να αναζητήσετε κάτι που να είναι λίγο-πολύ ίσης ποιότητας και ωστόσο να είναι φιλικό προς την τσέπη.

Επιβεβαιώστε με τον πωλητή πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να εγκαταστήσετε την επένδυση κρεβατιού που επιλέγετε να αγοράσετε. Πρέπει επίσης να ρωτήσετε εάν έχουν έναν έμπειρο επαγγελματία για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Ελέγξτε τον κατάλογο και δείτε εάν ο πωλητής έχει επένδυση κρεβατιού με αντιολισθητική υφή. Αν ναι, θα πρέπει να σκεφτείτε να το κάνετε.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω σημεία, θα ήταν ευκολότερο για εσάς να επιλέξετε την καλύτερη επένδυση κρεβατιού φορτηγού που είναι διαθέσιμη στην αγορά.

Είναι καλύτερο το Rhino liner ή το Line-X;

Ανάλογα με τον τύπο του οχήματός σας και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε το ένα από το άλλο. Με αυτά τα λόγια, προτού αποφασίσετε ποιες επενδύσεις θα ήταν καλές για το pickup σας, είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσετε μερικές ακόλουθες διαφορές μεταξύ των δύο:

Rhino Liner

Αυτές οι επενδύσεις κρεβατιού με ψεκασμό χρησιμοποιούν πολυουρία, πολυυβρίδια και πολυουρεθάνη και είναι καλές στην πρόληψη διάβρωσης και άλλων σχισμάτων. Αν και η εταιρεία συνήθιζε να κατασκευάζει μαλακές επενδύσεις κατά την αρχική της φάση, τώρα κατασκευάζει και σκληρές. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα χιτώνια σε μικρά καταστήματα, πιθανώς σε κάποιο τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών κοντά στην περιοχή κατοικίας σας.

Γραμμή-Χ

Αυτές οι επενδύσεις εφαρμόζονται ψεκάζοντάς τις πάνω από την επιφάνεια στόχο σε υψηλή πίεση σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, δηλαδή κάπου μεταξύ 130ο και 210ο. Επειδή οι επενδύσεις Line-X είναι αρκετά σκληρές, είναι συγκριτικά πιο ανθεκτικές στα σκισίματα. Ωστόσο, αυτή η σκληρότητα μπορεί επίσης να βλάψει το φορτίο ή να σας βλάψει κατά τη μετακίνηση ή τη φόρτωση και εκφόρτωση.

Τώρα που γνωρίζετε και τις δύο επενδύσεις Rhino και Line-X, θα ήταν πιο εύκολο για εσάς να αποφασίσετε ποια θέλετε για το pickup σας.

Είναι καλές οι πλαστικές επενδύσεις κρεβατιού φορτηγών;

Ίσως, αλλά δεν συνιστώνται. Παρόλο που οι πλαστικές επενδύσεις κρεβατιού φορτηγών είναι εύκολο να εγκατασταθούν και η διαδικασία δεν απαιτεί επαγγελματική εξειδίκευση, δεν πρέπει να τοποθετούνται για τους ακόλουθους λόγους:

Οι πλαστικές επενδύσεις κρεβατιού δεν έχουν τρύπες για την αποστράγγιση της υγρασίας. Μάλλον μπλοκάρουν ακόμη και τις διόδους που έχει ήδη το φορτηγό. Εξαιτίας αυτού, οι πιθανότητες το φορτηγό σας να σκουριάσει και να παραπλανηθεί με την πάροδο του χρόνου είναι σημαντικά υψηλές.

Επειδή δεν υπάρχει σωστή αποστράγγιση, οι πλαστικές επενδύσεις κρεβατιού παραμένουν υγρές και ως αποτέλεσμα, το pickup σας καταλήγει να καταστραφεί τελικά λόγω σκουριάς ή/και δόλωμα.

Παρόλο που το υλικό που χρησιμοποιείται στις πλαστικές επενδύσεις κρεβατιού δεν είναι τόσο τραχύ, με την τακτική χρήση, π.χ. φόρτωση, εκφόρτωση και μεταφορά φορτίου, το πλαστικό μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί τον σκοπό που αγοράζεται εξαρχής.

Είναι καλύτερα να κυλήσετε ή να ψεκάσετε την επένδυση του κρεβατιού;

Η απάντηση εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις σας, καθώς και οι δύο τύποι βαφής έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, και μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε με ποια μειονεκτήματα μπορείτε να ζήσετε. Μια απλή σύγκριση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων μεταξύ των δύο τύπων δίνεται παρακάτω:

Επένδυση κρεβατιού Roll-on

Πλεονεκτήματα

Είναι μια φθηνότερη λύση και δίνει στο φορτηγό σας μια ελκυστική εμφάνιση μετά την εφαρμογή. Επίσης, έχετε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων για να διαλέξετε. Ένα άλλο καλό πράγμα με τις επενδύσεις κρεβατιού Roll-on είναι ότι είναι λιγότερο επιρρεπείς σε χτυπήματα και γρατσουνιές καθώς η διπλή στρώση του χρώματος εφαρμόζεται στην επιφάνεια.

Μειονεκτήματα

Θα μπορούσε να είναι δυσκίνητο για άπειρους ανθρώπους να εφαρμόσουν το χρώμα. Επιπλέον, θα πρέπει να εφαρμόζεται σε κλειστούς χώρους για να αποφευχθεί η προσκόλληση των υπολειμμάτων του δρόμου ή των σωματιδίων σκόνης στο βρεγμένο χρώμα. Επίσης, χρειάζεται σχεδόν μια ολόκληρη μέρα για να στεγνώσει το χρώμα για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το όχημά σας.

Spray Liner

Πλεονεκτήματα

Ένα Spray Liner δίνει στο φορτηγό σας μια μοναδική και αρκετά όμορφη εμφάνιση. Επιπλέον, η υφή εμποδίζει το φορτίο να μετακινηθεί ή να κυλήσει κατά τη μεταφορά, διατηρώντας το έτσι προστατευμένο από ζημιές.

Μειονεκτήματα

Ένα Spray Liner, μετά την εφαρμογή, υπερισχύει της στοκ βαφής που έχει το φορτηγό σας. Αυτό ακυρώνει την εγγύηση κατά της διάβρωσης που συνοδεύει το όχημα ή αγοράστηκε μετά την αγορά. Μερικά άλλα μειονεκτήματα που διαθέτει μια επένδυση Spray Liner περιλαμβάνουν:

  • Δεν είναι φτηνό να αγοράσετε και να εφαρμόσετε
  • Δεν μπορεί να αφαιρεθεί τόσο εύκολα
  • Προσφέρει ελάχιστη ή καθόλου προστασία από γρατσουνιές και χτυπήματα που μπορεί να συμβούν κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση του φορτίου

Καθώς αποφασίζετε ποιο από τα δύο θα πρέπει να επιλέξετε για την παραλαβή σας, φροντίστε να περάσετε προσεκτικά αυτά τα σημεία και, στη συνέχεια, επιλέξτε αυτό που καλύπτει καλύτερα τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας.


Κατά καιρούς, η TTAC θα επισημαίνει προϊόντα αυτοκινήτου που πιστεύουμε ότι μπορεί να ενδιαφέρουν την κοινότητά μας. Επιπλέον, αναρτήσεις όπως αυτή βοηθούν στο να διατηρούνται τα φώτα αναμμένα εδώ. Μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί αυτό.

(Σημείωση του συντάκτη: Αυτή η ανάρτηση έχει σκοπό να σας βοηθήσει να είστε ενημερωμένος αγοραστής για προϊόντα αυτοκινήτου αλλά και να πληρώσετε γιαΣυνήθειες αγορών σεντάν της δεκαετίας του ’90 έξοδα λειτουργίας. Μερικοί από εσάς δεν βρίσκουν αυτές τις αναρτήσεις διασκεδαστικές, αλλά βοηθούν στην πληρωμή για Junkyard Finds, Rare Rides, Piston Slaps και οτιδήποτε άλλο. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.)