Καλύτερα ροπόκλειδα: Crank That

Με Βιβέκ Ναγιάρ |
Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2022

καλύτερα δυναμόκλειδα

Εάν κάνετε οποιαδήποτε εργασία DIY που απαιτεί την αφαίρεση και την τοποθέτηση παξιμαδιών και μπουλονιών, ένα δυναμόκλειδο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας. Αυτό ισχύει διπλά εάν έχετε την τάση να αλλάζετε τους τροχούς και τα ελαστικά του οχήματός σας. Η σωστή ροπή στρέψης αυτών των παξιμαδιών είναι κρίσιμη για να αποφευχθεί μια δυνητικά καταστροφική κατάσταση.

Τα δυναμόκλειδα, σε περίπτωση που είστε νέοι σε αυτήν τη ρακέτα, λειτουργούν σαν ένα κανονικό κλειδί καστάνιας, αλλά σταματούν τη δράση σύσφιξης της υποδοχής όταν η αντίσταση φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Αυτό το επίπεδο θα είχε οριστεί από τον χρήστη πριν αρχίσει να χρησιμοποιεί το εργαλείο. Σε αυτό το σημείο, ακούγεται ένα δυνατό ΚΛΙΚ, που διαφημίζει ότι έχει επιτευχθεί η υποδεικνυόμενη ρύθμιση ροπής, όπως μετράται σε lb-ft.

Η συνήθης ροπή για ένα σετ παξιμαδιών, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μεταξύ 80 και 140 lb-ft περιστροφής, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε ένα εγχειρίδιο σέρβις προτού σφίξετε υπερβολικά ή λίγο αυτούς τους συνδετήρες. Και, όχι, απλώς το να τα σφίξετε όσο περισσότερο μπορείτε ή να τα σφίξετε σε ένα «μέτριο γρύλισμα» δεν εγκρίνεται από κανέναν γνωστό κατασκευαστή.

1. Επιλογή του συντάκτη: Όργανα ακριβείας 1/2″ Κλειδί ροπής δέσμης μετάδοσης κίνησης με εύκαμπτη κεφαλήΑυτό δεν είναι καθόλου φθηνό, αλλά, όπως θα μπορούσε να πει ένας επιτήδειος πωλητής, μπορείτε πραγματικά να βάλετε μια τιμή στην ασφάλεια; Ανεξάρτητα από τις απερίσκεπτες προσπάθειες κλεισίματος, αυτό το κλειδί έχει αστρικές αξιολογήσεις και φαίνεται να είναι κατασκευασμένο σε αυστηρά πρότυπα. Οι ρυθμίσεις ροπής καλούνται μέσω ψηφιακής ένδειξης, διασφαλίζοντας την ακρίβεια στην εργασία σας. Σημειώστε ότι πρόκειται για μονάδα δίσκου 1/2 ιντσών.

Το εργαλείο δεν χρειάζεται να «απομειωθεί» μετά τη χρήση, παρέχοντας ευκολία σε σύγκριση με φθηνότερες μονάδες. Το μήκος, πάνω από δύο πόδια, παρέχει την απαραίτητη πρόσβαση σε εκείνα τα δύσκολα προσβάσιμα μέρη. Ζυγίζει 4,5 λίβρες, καθιστώντας το αρκετά εύκολο στη μεταφορά του, αν όχι ακριβώς πουπουλένιο. Τα σχόλια που παρέχονται στον ιστότοπο υποδηλώνουν ότι το πράγμα διατηρεί τη βαθμονόμηση ακόμη και σε δύσκολα περιβάλλοντα.

Πλεονεκτήματα/Ακριβές, δεν χρειάζεται επαναφορά, ψηφιακή ανάγνωση, διατηρεί τη βαθμονόμηση

Μειονεκτήματα/Ακριβό, αλλά έχετε κοιτάξει το Snap-On τελευταία;

Συμπέρασμα/Αυτό που μπορείς να πάρεις αν έχεις λίγα επιπλέον δολάρια

2. Σετ ροπόκλειδου Tacklife 3/8″ Drive ClickΔύσκολα γνωστό, αυτό το κλειδί της Ταϊβάν διαθέτει προσαρμογείς 1/2 και 1/4 ιντσών σε περίπτωση που χρειαστεί να σβήσετε κάτι με τη χρήση μιας πρίζας μικρότερου μεγέθους. Οι μικρότερες εργασίες είναι το πλεονέκτημα αυτού του εργαλείου, καθώς η μέγιστη ρύθμιση εδώ είναι μόλις 80 lb-ft.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες σε αυτήν τη λίστα, η καστάνια μπορεί να ταλαντευτεί και στις δύο κατευθύνσεις, με δυνατότητα ροπής διαθέσιμη μόνο προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Αυτό είναι είτε καλό είτε κακό, ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός, καθώς ορισμένοι μηχανικοί δεν θεωρούν ότι μια μονάδα που μπορεί να κινείται και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι «πραγματικό» δυναμόκλειδο. Σίγουρα είναι βολικό για να χαλαρώσετε κάτι, ωστόσο.

Πλεονεκτήματα/Προσιτή τιμή, εξαρτήματα buncha

Μειονεκτήματα/Όχι ένα εξαιρετικά υψηλό ανώτατο όριο

Συμπέρασμα/Ένα καλό κλειδί εκκίνησης

3. Κλικ ροπής κλειδιού μονάδας Lexivon 1/2 ιντσώνΕπίσης, απολαμβάνει κορυφαίες αξιολογήσεις από ένα αξιοπρεπές μέγεθος δείγματος πελατών, αυτό το ασπρόμαυρο ροπόκλειδο από μια εταιρεία που ονομάζεται Lexivon. Η κίτρινη στάμπα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι μπορεί να νομίζετε εσείς οι κοπέλες, καθώς εμείς οι παλιοί δυσκολευόμαστε μερικές φορές να διαβάσουμε τις επιγραφές ασήμι σε ασήμι που εμφανίζονται σε άλλα δυναμόκλειδα.

Αποστέλλεται προ-βαθμονομημένο και έτοιμο για χρήση, αυτό το κλειδί είναι κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα προδιαγραφών ροπής, από 10 έως 150 μονάδες γρυλίσματος. Είναι ελαφρύτερο από το κλειδί στην κορυφή αυτής της ανάρτησης, ζυγίζοντας ένα καλό κιλό λιγότερο. Αν και αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, είναι περίπου το ένα τέταρτο του βάρους του. σταθείτε με ένα στα τεντωμένα χέρια σας για πέντε λεπτά και σύντομα θα δείτε τη διαφορά.

Πλεονεκτήματα/Ελαφριά, ορατή εκτύπωση, εξαιρετικές κριτικές

Μειονεκτήματα/Σχετικά άγνωστο όνομα

Συμπέρασμα/Δύσκολο να πάει στραβά εδώ

4. Ροπόκλειδο κλικ 1/2 ιντσών EPAutoΕδώ είναι ένα προσιτό κλειδί που έχει μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων ροπής και συνοδεύεται επίσης με μερικά αξεσουάρ. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα, περιλαμβάνεται μια θήκη αποθήκευσης, αλλά είναι του άχαρου πλαστικού τύπου φυσητήρα. Ένα απλό και αξιόπιστο «κλικ» ενημερώνει τον χρήστη πότε επιτυγχάνεται η προκαθορισμένη τιμή ροπής.

Υπάρχουν διαθέσιμα διαφορετικά στυλ αυτού του κλειδιού, που κυμαίνονται από ένα κατασκευασμένο για μοτοσικλέτες έως μια μονάδα που εκτείνεται μέχρι τα 250 lb-ft ροπής. Οι κριτικές κυμαίνονται από τεράστιες έως αβυσσαλέες, αν και υπάρχουν πολύ περισσότερες από τις πρώτες παρά τις δεύτερες.

Πλεονεκτήματα/Χώμα φθηνό, διαφορετικές ποικιλίες διαθέσιμες

Μειονεκτήματα/Ορισμένες κριτικές δίνουν παύση

Συμπέρασμα/Είναι ένα κλειδί $30Μερικές φορές, μια μικρή ποσότητα δύναμης είναι το μόνο που χρειάζεται για να γίνει η δουλειά. Δείτε τις περισσότερες πολιτικές εκστρατείες για αποδείξεις. Αυτό το μικρό κλειδί μετρά την απόδοση της ροπής του σε λίβρες ίντσες, καθιστώντας το καλύτερο για εργασίες όπου απαιτείται μικρή δύναμη αλλά μεγάλη ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον πωλητή, η βαθμονόμηση αυτής της μονάδας είναι καλύτερη σε ποσοστό +/- από τους περισσότερους άλλους ανταγωνιστές. Το κουπί της κεφαλής επιτρέπει στην καστάνια να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το μέγεθος και τα όρια αυτού του εργαλείου το καθιστούν μια καλή επιλογή για ποδήλατα και ορισμένες εργασίες στο κάτω μέρος.

Πλεονεκτήματα/Ακρίβεια συν, μικρές αυξήσεις ροπής για εργασίες συγκεκριμένης μονάδας

Μειονεκτήματα/Μικρή μονάδα δίσκου 1/4 ιντσών

Συμπέρασμα/Δεν θα πιάσει πολύ χώρο στην εργαλειοθήκη

6. Gearwrench 85077 1/2-Inch Drive Electronic TorquewrenchΣε μια μοναδική περιστροφή (λογοπαίγνιο), αυτό το κλειδί έχει μια “ειδοποίηση ροπής στόχου”, που παρέχει μια προειδοποίηση καθώς ο χρήστης πλησιάζει τη ροπή στόχο. Μια δονούμενη λαβή, βομβητής και σταθερή λυχνία LED υποδεικνύουν πότε επιτυγχάνεται ο στόχος. Αυτός ο οδηγός μισής ίντσας μπορεί να σφίξει τα αντικείμενα μέχρι 250 lb-ft ροπής. Είναι πολλά, αν αναρωτιέστε.

Διατίθενται δύο στυλ κλειδιού – ένα με σταθερή κεφαλή και ένα με γωνία για περίεργες εργασίες. Έχει μήκος 25,6 ίντσες και βάρος 4,3 λίβρες, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα δυναμόκλειδα σε αυτήν τη λίστα. Παρεμπιπτόντως, η ψηφιακή οθόνη συνεχίζει να δείχνει τη ρύθμιση της ροπής ακόμα και μετά την αφαίρεση της πρίζας.

Πλεονεκτήματα/Μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων ροπής, φώτων και βομβητών!

Μειονεκτήματα/Ακριβό, απαιτεί μπαταρίες

Συμπέρασμα/Εξαιρετική επιλογή για ημι-επαγγελματίες

7. Κλικ βαρέως τύπου ροπόκλειδο μονάδας AmazonBasics 1/2 ιντσώνΤο λίκνο του Bezos φαίνεται να έχει το όνομά του σφραγισμένο σε πολλά προϊόντα αυτές τις μέρες και τα δυναμόκλειδα δεν αποτελούν εξαίρεση. Ωστόσο, σε αντίθεση με έναν μεταφορέα φορτίου στον τελευταίο όροφο που παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, το λογότυπο της Amazon δεν εμφανίζεται 24/7 για να το δουν όλοι.

Εκτός από αυτό το κλειδί μισής ίντσας, διατίθενται μονάδες δίσκου τετάρτου και τριών όγδοων ιντσών, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί σε οτιδήποτε μεταξύ 25 και 250 lb-ft ροπής. Είναι προ-βαθμονομημένο και αποστέλλεται σε πλαστική θήκη όπως τα περισσότερα άλλα πράγματα σε αυτήν τη λίστα. «Είναι ένα βαρύ θηρίο με σχεδόν έξι κιλά, που είτε υποδηλώνει ποιοτική κατασκευή είτε συναρμολόγηση κατασκευασμένη από unobtanium.

Πλεονεκτήματα/Σε αξιοπρεπή τιμή, μεγάλη γκάμα ροπής, εγγύηση

Μειονεκτήματα/Φέρει το σήμα του Μπέζος

Συμπέρασμα/Περάστε λίγη μαύρη ταινία πάνω από το λογότυπο και είστε καλάΤελευταίο στη λίστα μας είναι αυτό το γαλλικό κλειδί με μια επωνυμία που είτε θα προκαλεί άνεση είτε θα σας κάνει να τρέχετε με φόβο, ανάλογα με τις εμπειρίες σας όταν εργάζεστε πάνω και γύρω από τα προϊόντα της General Motors. Αυτό είναι ένα μεγάλο κλειδί, που εκτείνεται σε ένα καλύτερο στη λίστα 26,25 ιντσών, επιτρέποντας μεγαλύτερη προσπάθεια από τα μικρότερα κλειδιά (κάντε όλα τα ακατάλληλα αστεία σας στα σχόλια, εντάξει;).

Είναι ακριβό, αναστρέψιμο και βαθμονομημένο εντός 1,5 τοις εκατό όταν χρησιμοποιείται δεξιόστροφα. Αυτό το τελευταίο στατιστικό είναι πολύ πέρα ​​από τη φαινομενικά τυπική απόκλιση του κλάδου του 4%. Χάρη στην ένδειξη LCD στη λαβή, απαιτούνται ένα ζευγάρι μπαταριών ΑΑ, αλλά δεν περιλαμβάνονται.

Πλεονεκτήματα/Εξαιρετικά ακριβές, ταλαντεύεται και στις δύο κατευθύνσεις

Μειονεκτήματα/Για την τιμή που νομίζετε ότι θα περιλαμβάνουν μπαταρίες

Συμπέρασμα/Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως τα πλεονεκτήματα

Καλύτερα ροπόκλειδα: Crank That

Ποια μάρκα δυναμόκλειδου είναι η καλύτερη;

Παρόλο που υπάρχουν πολλές μάρκες και όλες κατασκευάζουν ανταγωνιστικά δυναμόκλειδα, μερικά στα οποία βασίζονται οι περισσότεροι άνθρωποι παρατίθενται παρακάτω:

Η εταιρεία είναι αρκετά ώριμη και κατασκευάζει ποιοτικά και φιλικά προς την τσέπη προϊόντα.

Η εταιρεία έχει περίπου 40 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των δυναμόκλειδων.

Αυτή η μάρκα κυκλοφορεί στην αγορά για περίπου 54 χρόνια και εστιάζει κυρίως σε προϊόντα προσανατολισμένα στη ροπή.

Ποιος τύπος δυναμόκλειδου είναι πιο ακριβής;

Συνήθως, τα δυναμόκλειδα τύπου Dial-Type θεωρούνται τα πιο ακριβή λόγω του τρόπου λειτουργίας τους, ο οποίος εξηγείται παρακάτω:

Τα περισσότερα δυναμόκλειδα τύπου καντράν αποτελούνται από τετράγωνη μετάδοση διπλού άκρου και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σφίξουν και να χαλαρώσουν με ευκολία τους συνδετήρες. Το κέντρο του κλειδιού έχει αναλογικό καντράν με δύο βελόνες. Ενώ η πρώτη βελόνα χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της μέγιστης ροπής στην οποία πρέπει να σφίξει ένας συνδετήρας, η δεύτερη λέει την τρέχουσα ροπή στρέψης. Καθώς συνεχίζετε να σφίγγετε το κούμπωμα, η δεύτερη βελόνα κινείται προς την πρώτη και όταν συναντηθούν οι δύο, ξέρετε ότι η ροπή έχει φτάσει στο μέγιστο όριο.

Μερικά πιο εξελιγμένα κλειδιά τύπου καντράν έχουν ακόμη και μια μικρή λάμπα ή/και έναν βομβητή συνδεδεμένο σε αυτά για να υποδεικνύουν πότε η ροπή έχει φτάσει στο μέγιστο επίπεδο.

Πρόσθετες πληροφορίες

Παρόλο που σήμερα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά δυναμόκλειδα που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε και στη συνέχεια να εμφανίσετε το επίπεδο ροπής σε μια ψηφιακή οθόνη, είναι αρκετά ακριβά και πρέπει να συνδέονται με έναν υπολογιστή για λήψη ενημερώσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά δυναμόκλειδα είναι επίσης αρκετά ακριβή.

Ποιος φτιάχνει καλά δυναμόκλειδα;

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν ορισμένα αξιόπιστα δυναμόκλειδα είναι:

Πώς επιλέγω το σωστό δυναμόκλειδο;

Το είδος του δυναμόκλειδου που χρειάζεστε εξαρτάται κυρίως από το όχημα για το οποίο το αγοράζετε. Οι τύποι δυναμόκλειδων που διατίθενται στην αγορά είναι:

  • Τύπος κλήσης – Αυτό το δυναμόκλειδο, όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, έχει έναν αναλογικό επιλογέα με δύο βελόνες που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τη μέγιστη απαιτούμενη ροπή και να υποδεικνύετε πότε φτάσετε σε αυτό το όριο και πρέπει να σταματήσετε περαιτέρω τη ροπή
  • Beam-Style – Ένα δυναμόκλειδο τύπου δοκού αποτελείται από δύο βραχίονες όπου ο πρώτος βραχίονας παραμένει ακίνητος και χρησιμοποιείται ως λαβή και ο δεύτερος βραχίονας κινείται και υποδεικνύει την ποσότητα της εφαρμοζόμενης ροπής καθώς σφίγγετε το μπουλόνι
  • Στυλ κλικ – Ένα ροπόκλειδο τύπου κλικ έχει ένα περιστρεφόμενο πόμολο στη λαβή του και χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της ποσότητας ροπής που πρέπει να εφαρμοστεί σε έναν συνδετήρα. Καθώς φτάσετε στο καθορισμένο όριο, το κλειδί παράγει έναν ήχο κλικ για να σας πει να σταματήσετε να προχωράτε περαιτέρω
  • Ηλεκτρονικός – Ένα ηλεκτρονικό δυναμόκλειδο μπορεί να θεωρηθεί ως ένας συνδυασμός κλειδιού τύπου καντράν και κλειδιού τύπου κλικ όπου ορίζετε τη μέγιστη απαιτούμενη ροπή σε μια ψηφιακή οθόνη. Καθώς φτάσετε στο καθορισμένο όριο, το κλειδί παράγει έναν ήχο μπιπ για να σας ειδοποιήσει να σταματήσετε περαιτέρω

Εκτός από τους διαφορετικούς τύπους κλειδιών, πρέπει επίσης να γνωρίζετε την ποσότητα ροπής που μπορούν να χειριστούν. Τα διάφορα μεγέθη στα οποία είναι διαθέσιμα αυτά τα κλειδιά περιλαμβάνουν:

  • Μικρό – Εμβέλεια: 4-22 Nm (30-200 ίντσες-λίβρες) με τετράγωνους δίσκους ¼” έως 3/8”
  • Μεσαίο – Εμβέλεια: 17-34 Nm (20-30 ft.-lbs.) με τετραγωνική κίνηση ½”
  • Μεγάλο – Εμβέλεια: 305-1320 Nm (200-1000 ft.-lbs.) με τετραγωνική κίνηση 1″

Τώρα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να επιλέξετε τον προτιμώμενο τύπο και το μέγεθος/χωρητικότητα ενός δυναμόκλειδου (ή ακόμη και ενός σετ κλειδιών) ανάλογα με το όχημα με το οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο(κιτ).


Κατά καιρούς, η TTAC θα επισημαίνει προϊόντα αυτοκινήτου που πιστεύουμε ότι μπορεί να ενδιαφέρουν την κοινότητά μας. Επιπλέον, αναρτήσεις όπως αυτή βοηθούν στο να διατηρούνται τα φώτα αναμμένα εδώ. Μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί αυτό.

(Σημείωση του συντάκτη: Αυτή η ανάρτηση έχει σκοπό να σας βοηθήσει να είστε ενημερωμένος αγοραστής για προϊόντα αυτοκινήτου αλλά και να πληρώσετε γιαΣυνήθειες αγορών σεντάν της δεκαετίας του ’90 έξοδα λειτουργίας. Μερικοί από εσάς δεν βρίσκουν αυτές τις αναρτήσεις διασκεδαστικές, αλλά βοηθούν στην πληρωμή για Junkyard Finds, Rare Rides, Piston Slaps και οτιδήποτε άλλο. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.)

[Main photo credit: Vladimir Zhupanenko / ShutterStock.com. Product images provided by the manufacturer.]