Καλύτερα προϊόντα αφαίρεσης σφαλμάτων και πίσσας: Don’t Bug Me

Με Βιβέκ Ναγιάρ |
Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιουνίου 2022

καλύτερα προϊόντα αφαίρεσης σφαλμάτων και πίσσας

Υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ του να πρέπει να πλύνετε ένα αυτοκίνητο και να θέλετε να πλύνετε ένα αυτοκίνητο. Το πρώτο είναι μια αγγαρεία που ανατίθεται σε σκυθρωπούς έφηβους στους χώρους πλυσίματος αμέτρητων εμπόρων αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα. Το τελευταίο είναι ένα έργο που απολαμβάνουν οι ταχυδρομικοί ταχυτήτων το απόγευμα της Κυριακής.

Δεδομένου ότι δεν έχει τελειωμό τα προϊόντα και τα αξεσουάρ που αγοράζονται από τους λιανοπωλητές που ισχυρίζονται ότι κάνουν τη βόλτα σας να λάμπει, επιλέξαμε ένα τμήμα του κάδου που βοηθάει με τις πιο άψογες λεπτομέρειες καθαρισμού – αφαιρώντας τα πιτσιλίσματα και το σπρέι πίσσας. Πολλά έντομα έχουν κολλήσει σε όλο το μπροστινό μέρος ενός Cayman ή GTI με ταχύτητα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να γκρινιάζει αφού παρκάρει στο δρόμο μετά από μια μέρα σκάλισμα στο φαράγγι.

Γεια σου, είναι όπως έλεγε ο JR Ewing: κάποιες μέρες είσαι το παρμπρίζ, κάποιες μέρες είσαι το bug.

1. Meguiar’s Bug & Tar RemoverΞεκινάμε τη λίστα με αυτό το προϊόν αφού, πολύ απλά, είναι αυτό για το οποίο ο συγγραφέας σας ξοδεύει τα δικά του χρήματα. Διαφημίζεται ως “βαρέως τύπου” καθαριστικό σφαλμάτων (αν και νομίζω ότι όλα κυκλοφορούν με αυτούς τους όρους, αναιρώντας την αποτελεσματικότητά τους), κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο να χαλαρώνει τα σπλάχνα από τις γρίλιες και τους προβολείς διαφόρων οχημάτων που έχουν σκοτείνιασε το δρόμο μου με τα χρόνια.

Ο ισχυρισμός του ότι είναι «εύκολος στη βαφή» είναι αυτός που μπορώ να επαληθεύσω προσωπικά, καθώς ποτέ, από την εμπειρία μου, δεν έχει αφαιρέσει τίποτα περισσότερο από τα νεκρά σφάλματα που προσπαθώ να εκκενώσω. Η δράση τύπου αφρού προφανώς προσθέτει υγρασία στα προσβλητικά σφάλματα/πίσσα, η οποία είναι φαινομενικά το κλειδί για την απελευθέρωση τους από την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε το πριν πλύνετε το αυτοκίνητο ή ενδιάμεσα για γρήγορη επισκευή αφού φτάσετε στη μέση του φαραγγιού.

Πλεονεκτήματα/Αξιοπρεπής τιμή, βολικό στη χρήση, ταιριάζει καλά στο εφεδρικό ελαστικό

Μειονεκτήματα/Ο Barry Meguiar δεν φαίνεται να πλένει προσωπικά το αυτοκίνητό σας

Συμπέρασμα/Υπέροχο να το έχετε στο χέρι

2. Armor All Car Bug & Tar CleanerΗ μάρκα Armor All κυκλοφορεί για πολλές εποχές; Αυτή η επέκταση της επωνυμίας αφαιρεί ζωύφια, πίσσα και πουλί $#!+ από το χρώμα της περηφάνιας και της χαράς σας. Σε μια εφαρμογή πρακτικότητας, λέγεται ότι λειτουργεί και σε γυαλί. Απλώς μην ξεχάσετε να του δώσετε ένα τελευταίο γυαλιστικό μετά την εφαρμογή.

Όπως το προϊόν της Meguiar που βρίσκεται στο οπλοστάσιο του συγγραφέα σας, αυτό το σπρέι Armor All μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό σημείων ή ως θεραπεία πριν την πλύση. Η πολλαπλή προώθηση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του μάρκετινγκ, ο πωλητής σημειώνει ότι θα διατηρήσει επίσης την προστασία από κερί – Armor All wax, φυσικά.

Πλεονεκτήματα/Γνωστό όνομα, θετικές κριτικές

Μειονεκτήματα/Χρειάζεται προσθήκη γράσου αγκώνων

Συμπέρασμα/Δύσκολο να πάει στραβά εδώ

3. Safe Scrub Bug & Tar Pad – 6 PackΔεν είναι όλα τα προϊόντα σε αυτήν τη λίστα αφρούς ή σπρέι. Αυτό το σφουγγάρι φροντίζει τα κολλώδη σφάλματα και την πίσσα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου σας – απλώς βυθίστε το (το σφουγγάρι, όχι το αυτοκίνητο) πρώτα σε σαπουνόνερο. Έχει μέγεθος ώστε να χωράει στην παλάμη του χεριού σας, με διαστάσεις 5 ίντσες επί 3,5 ​​ίντσες.

Τα σχόλια του πραγματικού κόσμου λένε ότι απαιτείται πολύ λίγη πίεση για να αφαιρεθούν τα σφάλματα με αυτά τα σφουγγάρια. Το κόλπο, προφανώς, είναι να τους επιτρέψετε να μουλιάσουν πλήρως στο προαναφερθέν σαπουνόνερο. Σε μια παράξενη αλλά ξεκαρδιστική ανατροφοδότηση, ένας πελάτης λέει ότι δουλεύουν επίσης καλά αφαιρώντας τα κολλημένα τρόφιμα από κατσαρόλες και τηγάνια.

Πλεονεκτήματα/Δεν χρειάζεται να βρείτε ένα πανί, δεν απαιτείται γράσο αγκώνων

Μειονεκτήματα/Απαιτεί νερό και σαπούνι

Συμπέρασμα/Ενδιαφέρουσα εναλλακτική

4. Chemical Guys Bug & Tar Heavy Duty Car WashΑυτό το προϊόν έχει σχεδιαστεί ως συμπύκνωμα πρόπλυσης για να αφαιρεί τα σπασμένα σφάλματα από τα παρμπρίζ, τις γρίλιες, τις κουκούλες, τους προφυλακτήρες και τους προβολείς χωρίς να βλάπτει το χρώμα του αυτοκινήτου. Σημειώστε ότι είναι συμπύκνωμα και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Με άλλα λόγια, μην το ρίχνετε απευθείας στο αυτοκίνητο.

Τρία καπάκια γεμάτα με αυτό το υλικό είναι αρκετά για να φτιάξετε ένα γαλόνι υγρού πλυσίματος. Αυτό το προϊόν μπορεί επίσης να αραιωθεί σε μικρότερη ποσότητα και να ψεκαστεί απευθείας σε συγκεκριμένες περιοχές όπως το καπό και/ή το κάτω μισό του αυτοκινήτου και οι τροχοί, να αφεθεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να κλείσει με σωλήνα, κάνοντας έτσι την όλη διαδικασία πλύσης πολύ πιο εύκολη.

Πλεονεκτήματα/Δύναμη επαγγελματικής ποιότητας

Μειονεκτήματα/Πρέπει να βρεις νερό με το οποίο θα το κόψεις

Συμπέρασμα/Διαβάστε τις οδηγίες

5. Turtle Wax Power Foam Bug & Tar RemoverΟ συγγραφέας σας θυμάται το Turtle Wax ως μια από τις πρώτες «φανταχτερές» μάρκες περιποίησης αυτοκινήτου που είδε ποτέ να χρησιμοποιείται από τους φίλους του πατέρα του. Δεδομένου ότι οι αχάριστοι απόγονοί μου επισημαίνουν τακτικά ότι είμαι μεγαλύτερος από τον ίδιο τον χρόνο, αποφάσισα να ψάξω όταν ιδρύθηκε η εταιρεία. Θέλετε να μαντέψετε; Οχι; είναι πιο παλιό από αυτό. Δοκιμάστε το 1941.

Αυτός ο αφρός θα φροντίσει το πιτσίλισμα ζωύφιων και πίσσας χωρίς να χρειάζεται επιπλέον σαπούνι και νερό. Απλώς ανακινήστε καλά το δοχείο και ψεκάστε σε ένα ελαφρύ στρώμα προϊόντος. Για σφάλματα, οι οδηγίες λένε να το αφήσετε να δράσει για περίπου ένα λεπτό πριν το σκουπίσετε με ένα πανί από μικροΐνες. Έως και 3 λεπτά πρέπει να κάνουν το κόλπο για πιο σκληρά πράγματα όπως η κολλημένη πίσσα.

Πλεονεκτήματα/Απλώς ψεκάστε και σκουπίστε

Μειονεκτήματα/Μέγεθος και όγκος του κουτιού

Συμπέρασμα/Δεν γίνεται πιο απλό

6. Adam’s Bug Remover ComboΑυτή η επωνυμία κάνει καλή δουλειά στο απλό αλλά αναγνωρίσιμο branding. Τα περισσότερα από τα μπουκάλια ψεκασμού του είναι ίδια, διαφανή στην εμφάνιση και που δείχνουν το χρώμα του προϊόντος στο εσωτερικό. Σε ένα τεράστιο παράδειγμα του να κάνεις ακριβώς αυτό που λέει στην ετικέτα, το Adam’s περιγράφει το προϊόν με ψηλά, άσπρα σε μαύρα γράμματα Helvetica. Αν ανακατέψετε αυτά τα πράγματα για καθαριστικό ταμπλό, είναι δικό σας θέμα.

Αυτή είναι μια φόρμουλα με βάση το νερό, με υψηλή περιεκτικότητα σε αφρισμό που περιέχει συνδιαλύτες και άλλα συστατικά που βοηθούν στη διάσπαση των σωμάτων και των υπολειμμάτων των ζωυφίων. Λέγεται ότι είναι ασφαλές σε βαμμένες επιφάνειες, πλαστικούς προφυλακτήρες και γυαλί. Επιπλέον, δεν είναι απολύτως σαφές εάν το γάντι μικροϊνών που εμφανίζεται σε πολλές διαφημιστικές εικόνες περιλαμβάνεται στο σπρέι, αν και η προσθήκη της λέξης “combo” είναι μια καλή ένδειξη. Επικοινωνήστε με τον πωλητή για να είστε σίγουροι.

Πλεονεκτήματα/Κάνει αυτό που λέει στο μπουκάλι, μυρίζει σταφύλι

Μειονεκτήματα/Περιλαμβάνεται αυτό το γάντι;

Συμπέρασμα/Γνωστό όνομα με εξαιρετικές κριτικές

7. Sea Foam Bugs-B-Gone CleanerΕδώ είναι ένα προϊόν που παρέχεται σε μπουκάλι ψεκασμού αλλά χρειάζεται νερό για να ενεργοποιηθεί. Με άλλα λόγια, σκεφτείτε το ως μια προεργασία που πρέπει να χρησιμοποιήσετε πριν πλύνετε το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τη διαφήμιση, εξουδετερώνει χημικά τα όξινα υπολείμματα ζωυφίων, χαρακτηριστικό των μικρών πλασμάτων που καθιστά τόσο σημαντικό να τα αφαιρέσετε από το χρώμα του αυτοκινήτου σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι συνολικές αξιολογήσεις είναι καλές για αυτό το προϊόν, με μερικούς καταγγέλλοντες να ανησυχούν για την αδυναμία του να αποδώσει όπως διαφημίζεται. Ο συντάκτης σας πιστεύει ότι αυτό μπορεί να είναι μια περίπτωση σφάλματος χρήστη, στο οποίο το άτομο δεν έκανε RTFM και περίμενε ότι αυτό το προϊόν θα λειτουργούσε απευθείας από το μπουκάλι. Οι πελάτες που είναι ελαφρώς πιο ενεργοποιημένοι αναφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Πλεονεκτήματα/Πολλά θετικά σχόλια, εύχρηστος σχεδιασμός μπουκαλιού ψεκασμού

Μειονεκτήματα/Απαιτεί ένα ράντισμα νερού

Συμπέρασμα/Παρακαλώ RTFM

8. Gunk Heavy Duty Tar-n-Bug RemoverΑυτή η μάρκα απευθύνεται γενικά σε οδηγούς φορτηγών και μεγάλων σκαφών, εξηγώντας το Ford Super Duty που επέλεξαν να εμφανίζονται στο κουτί. Έρχεται σε ένα παλιό κουτί αεροζόλ, έναν όρθιο κύλινδρο γεμάτο δεξιά άκρα και έντονη γραμματοσειρά. Εάν υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως ένα «παραδοσιακό» στυλ για ένα δοχείο ψεκασμού, αυτό είναι.

Ένας πελάτης λέει ότι «μπορεί να καταλάβει από τη μυρωδιά» ότι είναι το ίδιο προϊόν αφαίρεσης σφαλμάτων/πίσσας που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια, υποδεικνύοντας ότι αυτό το προϊόν μπορεί να έχει μια βιομηχανική μυρωδιά. Άλλοι αναφέρουν ότι το έχουν χρησιμοποιήσει για να αφαιρέσουν πίσσα από δάπεδα γκαράζ εκτός από φορτηγά και ποδήλατα.

Πλεονεκτήματα/Προφανώς επίσης απαλλάσσεται από το χυμό των δέντρων

Μειονεκτήματα/Μπορεί να μυρίζει λίγο έντονα

Συμπέρασμα/Θα μπορούσε να είναι το νέο σας παλιό αξιόπιστο

Συχνές ερωτήσεις

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αφαιρέσω σφάλματα και πίσσα από το αυτοκίνητό μου;

Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα αφαίρεσης σφαλμάτων και πίσσας που μπορείτε να αγοράσετε από το πλησιέστερο κατάστημα αυτοκινήτων ή στο διαδίκτυο, είτε να ετοιμάσετε ένα σπιτικό καθαριστικό εάν είστε περισσότερο DIY άτομο.

Εάν θέλετε να επιλέξετε την τελευταία προσέγγιση, τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

Αυτό θα λειτουργήσει ως δοχείο. Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού καθώς θα είναι πιο εύκολο για εσάς να εφαρμόσετε το σπιτικό διάλυμα στις πληγείσες περιοχές με αυτό.

Για να διασφαλίσετε ότι το διάλυμα δεν καταστρέφει τη βαφή στο αμάξωμα του αυτοκινήτου σας.

Για να απαλλαγείτε από σφάλματα και/ή άλλα ανεπιθύμητα στοιχεία.

Για να χαλαρώσετε τους επίμονους λεκέδες, την πίσσα και τα ζωύφια.

  • Βαμβακερό πανί ή πανί από μικροΐνες

Για να σκουπίσετε το αυτοκίνητο μετά την εφαρμογή του διαλύματος αφαίρεσης σφαλμάτων και πίσσας.

Η διαδικασία

  • Ανακατέψτε το βρεφικό σαμπουάν και το ξύδι με ζεστό νερό και ανακινήστε καλά το διάλυμα
  • Γεμίστε τη φιάλη ψεκασμού με το διάλυμα
  • Ψεκάστε το υγρό πάνω από την πληγείσα περιοχή και αφήστε το αυτοκίνητο για μερικά λεπτά
  • Χρησιμοποιήστε το ύφασμα από μικροΐνες ή το βαμβακερό πανί για να τρίψετε απαλά τα υπολείμματα και να σκουπίσετε αυτά τα στοιχεία από το όχημά σας

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα έτοιμο διάλυμα αφαίρεσης σφαλμάτων και πίσσας από την αγορά, η διαδικασία καθαρισμού του αυτοκινήτου σας με αυτό παραμένει η ίδια.

Ποιο είναι το καλύτερο καθαριστικό για να απομακρύνετε σφάλματα από το αυτοκίνητό σας;

Πολλά εργαλεία αφαίρεσης σφαλμάτων είναι διαθέσιμα στις τοπικές αγορές και στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να προετοιμάσετε ένα διάλυμα αφαίρεσης σφαλμάτων και πίσσας και στο σπίτι σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να έχετε κάτι που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό και εγγυάται ότι δεν θα βλάψει το όχημά σας, αξίζει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα προϊόντα:

Αυτό είναι ένα κιτ που περιλαμβάνει ένα μπουκάλι ψεκασμού αφαίρεσης σφαλμάτων και δύο κομμάτια σφουγγάρια για καθαρισμό με σκούπισμα. Το διάλυμα είναι απαλό σε διαφανείς στρώσεις και επομένως διατηρεί ανέπαφη την ακεραιότητα του σώματος.

Αυτή η λύση αφαιρεί τα επίμονα πιτσιλίσματα σφαλμάτων χωρίς να καταστρέφει το φινίρισμα του αυτοκινήτου σας. Ωστόσο, το αφαίρεσης είναι πιο συμβατό με τις επιστρώσεις Gtechniq.

Είναι ασφαλές για τη βαφή αυτοκινήτου το εργαλείο αφαίρεσης σφαλμάτων και πίσσας;

Μια σύντομη και γρήγορη απάντηση στην ερώτηση είναι, ναι. Παρόλο που δεν υπάρχουν δύο διαλύματα αφαίρεσης σφαλμάτων και πίσσας που να έχουν κοινή σύνθεση συστατικών, επειδή έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό, είναι αρκετά ασφαλή για βαφές αυτοκινήτου και διαφανείς επιστρώσεις.

Ωστόσο, ενώ χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο προϊόν αφαίρεσης, φροντίστε να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστα αποτελέσματα που μπορεί να συναντήσει το αυτοκίνητό σας διαφορετικά.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείτε πάντα ένα πανί από μικροΐνες ή ένα μαλακό βαμβακερό πανί για να τρίψετε και να σκουπίσετε τα νεκρά σφάλματα και άλλους ρύπους από το σώμα του οχήματός σας.

Το αφαίρεση πίσσας θα αφαιρέσει σφάλματα;

Μερικοί από αυτούς το κάνουν.

Τα ζωύφια και οι χυμοί δέντρων είναι φυσικά στοιχεία και μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με ένζυμα. Από την άλλη πλευρά, η πίσσα είναι συγκριτικά πιο επίμονη, και ως εκ τούτου απαιτείται μια πιο σκληρή λύση για τον καθαρισμό της. Με αυτά τα λόγια, εάν επιλέξετε οποιοδήποτε τυχαίο καθαριστικό, μπορεί να καταστρέψετε τη βαφή του αυτοκινήτου σας. Επομένως, πριν αγοράσετε, πρέπει να ελέγξετε σε τι ειδικεύεται η λύση και στη συνέχεια να επενδύσετε τα χρήματά σας για να βεβαιωθείτε ότι το φινίρισμα του οχήματός σας παραμένει ανέπαφο.

Για να απαντήσουμε στην ερώτηση, ναι, ορισμένα προϊόντα αφαίρεσης πίσσας μπορούν να αφαιρέσουν σφάλματα, αλλά είναι μάλλον απίθανο να είναι το αντίστροφο.


Κατά καιρούς, η TTAC θα επισημαίνει προϊόντα αυτοκινήτου που πιστεύουμε ότι μπορεί να ενδιαφέρουν την κοινότητά μας. Επιπλέον, αναρτήσεις όπως αυτή βοηθούν στο να διατηρούνται τα φώτα αναμμένα εδώ. Μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί αυτό.

(Σημείωση του συντάκτη: Αυτή η ανάρτηση έχει σκοπό να σας βοηθήσει να είστε ενημερωμένος αγοραστής για προϊόντα αυτοκινήτου αλλά και να πληρώσετε γιαΣυνήθειες αγορών σεντάν της δεκαετίας του ’90 έξοδα λειτουργίας. Μερικοί από εσάς δεν βρίσκουν αυτές τις αναρτήσεις διασκεδαστικές, αλλά βοηθούν στην πληρωμή για Junkyard Finds, Rare Rides, Piston Slaps και οτιδήποτε άλλο. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.)

[Main photo credit: goodmoments / ShutterStock.com. Product images provided by the manufacturer.]