Η Zunder αποκτά νέο κεφάλαιο για την προώθηση της εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης στην Iberia

Η Zunder, μια εταιρεία υποδομής χρέωσης από την Ισπανία, ανακοινώνει εισφορά κεφαλαίου 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον Γάλλο επενδυτή βιωσιμότητας Mirova. Η Zunder στοχεύει να κατέχει και να λειτουργεί πάνω από 4.000 σημεία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης στη Νότια Ευρώπη έως το 2025. Τα χρήματα είναι η πρώτη χρέωση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Τα 100 εκατ. ευρώ της Mirova αποτελούν μέρος της προγραμματισμένης επένδυσης άνω των 300 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία ενώνεται με παλαιότερους υποστηρικτές, όπως η εταιρεία επενδύσεων ενέργειας και υποδομών White Summit Capital και Co-Investors. Ο τελευταίος επενδυτικός γύρος θα επιταχύνει το σχέδιο της Zunder να ξεπεράσει τα 4.000 σημεία υπερταχείας φόρτισης σε όλη τη Νότια Ευρώπη, έτσι το Mirova.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και θα προτείνουμε στους μετόχους μας να καλωσορίσουν τη Mirova ως μέτοχο σε αυτή τη συμφωνία, επιβεβαιώνοντας το όραμα, τη στρατηγική, το επιχειρηματικό μοντέλο και τις αξίες μας, ανοίγοντας το δρόμο για το σχέδιο ανάπτυξης πολλών δισεκατομμυρίων της Zunder την επόμενη δεκαετία», πρόσθεσε ο Zunder. Διευθύνων Σύμβουλος Daniel Perez.

Σαφώς, η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2017 έχει φιλοδοξίες. Όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη, η Zunder θέλει να διαχειριστεί πάνω από 40.000 σημεία φόρτισης μέσω της πλατφόρμας της. Ωστόσο, το πόσες είναι αυτή τη στιγμή παραμένει ανοιχτό. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι «έχει καθιερωθεί γρήγορα ως ο κορυφαίος ανεξάρτητος φορέας υποδομής φόρτισης EV στην Ιβηρική Χερσόνησο» και λειτουργεί πολλές τοποθεσίες φόρτισης στην Ισπανία και την Πορτογαλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η Zunder κέρδισε πρόσφατα τον πρώτο της δημόσιο διαγωνισμό στη Γαλλία. Ωστόσο, λεπτομέρειες όπως ο αριθμός των σημείων φόρτισης παραμένουν σπάνιες.

Η Zunder αναφέρει μόνο την “εκθετική ανάπτυξη” καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 λόγω της τεχνολογίας επιλογής τοποθεσίας που αναπτύχθηκε στην εταιρεία και της εστίασης στην εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

«Έχοντας εμπλακεί στον χώρο της υποδομής φόρτισης EV από το 2019, εκτιμούμε τη θέση της Zunder, τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τη φιλοδοξία της να γίνει κορυφαίος φορέας εκμετάλλευσης δικτύου γρήγορης φόρτισης σε όλη τη Νότια Ευρώπη», σχολίασε ο Witold Marais, Διευθυντής Επενδύσεων στη Mirova.

Μέσω αυτής της αρχικής επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ σε μετοχικό κεφάλαιο, η Mirova εξασφαλίζει μειοψηφικό συμφέρον στην εταιρεία, ενώ η WSC και οι Co-Investors παραμένουν ως πλειοψηφικοί μέτοχοι.

mirova.com