Η ZF παρουσιάζει νέα σειρά ηλεκτροκινητήρων με υψηλότερη απόδοση και απόδοση

Ο Γερμανός προμηθευτής ZF παρουσίασε μια νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων για επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Με πολυάριθμες καινοτομίες σε επίπεδο εξαρτημάτων και συστήματος, πρόκειται να «θέσουν πρότυπα με εξαιρετική πυκνότητα ισχύος και ενεργειακή απόδοση».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, αυτά περιλαμβάνουν τη συμπαγή σχεδίαση των μονάδων δίσκου, τη λεγόμενη «διακριτή προσέγγιση» στα ηλεκτρονικά ισχύος και τη χρήση υλικών εξοικονόμησης πόρων, κάτι που θα κάνει επίσης την παραγωγή των μονάδων δίσκου πιο βιώσιμη. Τα νέα συστήματα μετάδοσης κίνησης ZF για επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα βασίζονται σε μια σπονδυλωτή συνολική ιδέα με ηλεκτρικό κινητήρα, μετατροπέα, κιβώτιο ταχυτήτων και λογισμικό.

Αν και ο Όμιλος σκοπεύει επίσης να προσφέρει τα εξαρτήματα μεμονωμένα, τα συνολικά συστήματα είναι πλήρως ενσωματωμένα συστήματα μετάδοσης κίνησης. «Εστιάζουμε σε τρία βασικά συστήματα που ανταποκρίνονται στις βασικές απαιτήσεις των πελατών μας, δηλαδή στην αποδοτικότητα, την απόδοση και το κόστος, ακόμη και στην τυπική έκδοση», λέει ο Markus Schwabe, Διευθυντής Γραμμής Προϊόντων Electrified Powertrain Systems. «Σε αυτή τη βάση, μπορούμε να εφαρμόσουμε βέλτιστα περαιτέρω μεμονωμένες απαιτήσεις πελατών σε ηλεκτρονικά οχήματα όλων των τμημάτων».

Τέτοιες απαιτήσεις πελατών θα πρέπει να μπορούν να ικανοποιηθούν από τους μηχανικούς εφαρμογών με «υψηλό επίπεδο ικανότητας διεπαφής και μοναδική τεχνογνωσία για στρατηγικές οδήγησης», λέει ο προμηθευτής. Έτσι, όποιος έχει απαιτήσεις εκτός των προσυναρμολογημένων βασικών μοντέλων μπορεί να το αποκτήσει και αυτό – το off-the-ράφι πιθανότατα θα είναι φθηνότερο.

«Χάρη στις εξελιγμένες εσωτερικές διεπαφές, η νέα, εξαιρετικά συμπαγής σχεδίαση επιτρέπει να γίνονται προσαρμογές συστήματος ή εξαρτημάτων με λίγη προσπάθεια», λέει ο Otmar Scharrer, επικεφαλής ανάπτυξης τεχνολογιών ηλεκτρικής κίνησης στη ZF. «Επιπλέον, ο σχεδιασμός έχει πολύ υψηλή δομική ακαμψία, η οποία επιτρέπει ανώτερη συμπεριφορά θορύβου».

Με τη λεγόμενη «τεχνολογία διακριτών πακέτων», η ZF θέλει να επιτύχει την πράξη εξισορρόπησης μεταξύ υψηλού βαθμού ομοιομορφίας εξαρτημάτων και υψηλής προσαρμοστικότητας σε ηλεκτρονικά ισχύος. Η εξατομίκευση πραγματοποιείται σε επίπεδο τσιπ και οι μεμονωμένοι διακόπτες ισχύος ημιαγωγών μπορούν να συνδυαστούν για να σχηματίσουν μονάδες ισχύος. Με τη νέα προσέγγιση, η ZF θέλει να απαιτεί λιγότερους διαφορετικούς τύπους εξαρτημάτων εδώ από ό,τι με τις συμβατικές μονάδες ισχύος – και έτσι να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Στο ηλεκτρική κίνηση η ίδια, η εστίαση είναι στην ιδέα της ψύξης προκειμένου να αυξηθεί η πυκνότητα ισχύος. Στον στάτορα, οι χάλκινες ράβδοι της τεχνολογίας περιέλιξης με πλεκτό που αναπτύχθηκε από τη ZF έχουν λάδι που ρέει απευθείας γύρω τους – ακριβώς στο σημείο όπου παράγεται η περισσότερη θερμότητα κατά τη λειτουργία. Με την πιο αποτελεσματική ιδέα ψύξης, θα πρέπει να είναι δυνατή η αύξηση της ισχύος με το ίδιο βάρος και τον ίδιο χώρο εγκατάστασης – διαφορετικά η ηλεκτρική κίνηση γίνεται μικρότερη και ελαφρύτερη με την ίδια ισχύ. Η τεχνολογία περιέλιξης με πλέξη είναι μια περαιτέρω εξέλιξη της περιέλιξης «φουρκέτα». Αυτό από μόνο του θα μειώσει τον απαιτούμενο χώρο εγκατάστασης κατά δέκα τοις εκατό και θα υποστεί επεξεργασία λιγότερης πρώτης ύλης. Συνολικά, η ZF θέλει επίσης να χρησιμοποιεί λιγότερα υλικά σπάνιων γαιών, πράγμα που σημαίνει ότι ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να παραχθεί πιο βιώσιμα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για το νέο, ομοαξονικό μειωτικό κιβώτιο ταχυτήτων, η ZF βασίζεται στην τεχνογνωσία της σε πλανητικά κιβώτια ταχυτήτων από τον κόσμο των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Δύο πλανητικά κιβώτια ταχυτήτων ενσωματωμένα μεταξύ τους δεν προορίζονται μόνο για την επίτευξη της επιθυμητής αναλογίας αξόνων, αλλά περιλαμβάνουν και την πλήρως ενσωματωμένη λειτουργία διαφορικού.

Επιπλέον, το σύστημα περιλαμβάνει α Μετατροπέας DC-DC, το οποίο αναπτύχθηκε ειδικά για κινητήρες κυψελών καυσίμου. Ο μετατροπέας υποτίθεται ότι αντισταθμίζει τη χαμηλή τάση εξόδου και την ισχυρή πτώση τάσης σε υψηλό φορτίο των κυψελών καυσίμου. Η ZF δηλώνει απόδοση 99,6 τοις εκατό.

Η νέα γενιά συστημάτων ηλεκτρικής κίνησης της ZF θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από το 2025 ως πλήρες σύστημα. Η ZF θα φέρει μεμονωμένα εξαρτήματα στη σειρά παραγωγής νωρίτερα. «Το μεγάλο ενδιαφέρον των κατασκευαστών για τα προϊόντα μας τόσο στον τομέα των επιβατικών όσο και των επαγγελματικών οχημάτων επιβεβαιώνεται από τις υψηλές παραγγελίες μας στον κλάδο της υψηλής τάσης», λέει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ZF Stephan von Schuckmann, υπεύθυνος για την ηλεκτροκίνηση. στον Όμιλο. «Με την επόμενη γενιά ηλεκτροκινητήρων, συνεχίζουμε με συνέπεια τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη βιώσιμης και αποτελεσματικής κινητικότητας για το μέλλον».

zf.com