Η Wolftank & TPER βρήκαν JV για σύστημα ανεφοδιασμού H2 στην Ιταλία

Ο όμιλος Wolftank με έδρα την Αυστρία, που ειδικεύεται στις τεχνολογίες ενεργειακών και περιβαλλοντικών λύσεων, έχει δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση για συστήματα ανεφοδιασμού υδρογόνου με τον φορέα δημόσιας συγκοινωνίας TPER για την ιταλική πόλη της Μπολόνια.

Η νέα εταιρεία ονομάζεται TPH2 και θα είναι υπεύθυνη για τα ολοκληρωμένα συστήματα ανεφοδιασμού με υδρογόνο για χρήση σε λεωφορεία που θα εγκατασταθούν έως το 2026. Μεταξύ άλλων, θα παρέχει υποδομή ανεφοδιασμού για την ανανέωση του στόλου των δημόσιων μεταφορών της Μπολόνια με 127 λεωφορεία κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Η ίδρυση αυτής της κοινής επιχείρησης ακολουθεί την TPER που έκανε μια μεγάλη παραγγελία για λεωφορεία κυψελών καυσίμου στη Μπολόνια τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Εδώ, η πόλη της Μπολόνια και οι φορείς δημόσιας συγκοινωνίας TPER και Srm ξεκίνησαν ένα από τα μεγαλύτερα έργα λεωφορείων κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη αξίας 90 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πρώτα 34 λεωφορεία θα τεθούν σε κυκλοφορία το 2024, ενώ τα υπόλοιπα 93 θα ακολουθήσουν μέχρι τα μέσα του 2026. Τα νέα οχήματα που κινούνται με υδρογόνο θα αντικαταστήσουν κυρίως τα λεωφορεία ντίζελ στις κατηγορίες 2 και 3 προτού καταστήσουν περιττά τα πιο σύγχρονα λεωφορεία που κινούνται με πετρέλαιο και μεθάνιο.

Η κοινοπραξία TPH2 που θα παρέχει την υποδομή ανεφοδιασμού αυτών των ηλεκτρικών λεωφορείων ανήκει κατά 51% στον Όμιλο TPER και κατά 49% στην εταιρεία HGeneration, η οποία ανήκει στη Wolftank Ιταλίας. Η κοινοπραξία διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, με την TPER να στέλνει τρεις εκπροσώπους και τη Wolftank/HGeneration δύο, σύμφωνα με την ιδιοκτησιακή δομή.

Η αυστριακή εταιρεία συμμετείχε σε δημόσιο διαγωνισμό και έτσι επιλέχθηκε από τον μεταφορέα της Μπολόνια ως επιχειρησιακός-βιομηχανικός εταίρος για το έργο υδρογόνου. Ούτε η Wolftank ούτε η TPER έχουν δώσει, μέχρι στιγμής, περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα και το δίκτυο ανεφοδιασμού. Παράλληλα με τα γεγονότα στην Ιταλία, ο Όμιλος Wolftank έχει επίσης τοποθετήσει και ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση κεφαλαίου που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει πλέον 5,9 εκατ. ευρώ «διαθέσιμα για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της».

«Καταφέραμε να υλοποιήσουμε την αύξηση κεφαλαίου μας με επιτυχία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ενισχύει τη βάση ρευστότητάς μας και μας τοποθετεί ακόμα καλύτερα για την επερχόμενη ανάπτυξη,λέει ο Peter Werth, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wolftank.” λέει ο CEO Peter Werth. «Η αγορά προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες, ιδιαίτερα στον τομέα της μελλοντικής κινητικότητας. Με την πολυετή τεχνογνωσία μας στο υδρογόνο, έχουμε μια εξαιρετική βάση σε αυτόν τον τομέα. Με τα νέα κεφάλαια, θα υλοποιήσουμε παραγγελίες όπως συστήματα ανεφοδιασμού με υδρογόνο ή υποδομές σταθμών ηλεκτρονικής φόρτισης και θα επενδύσουμε στην τεχνολογική μας πρωτοπορία».

wolftankgroup.com