Η WeLion συγκεντρώνει χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων ευρώ

Ο κινέζος κατασκευαστής μπαταριών WeLion έκλεισε έναν κύκλο χρηματοδότησης της σειράς D ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων γιουάν (206 εκατομμύρια ευρώ). Η WeLion σκοπεύει να επενδύσει το κεφάλαιο στην επέκταση των δραστηριοτήτων παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης.

Η WeLion είναι γνωστό ότι είναι ο κινέζος κατασκευαστής κυψελών μπαταριών που προμηθεύει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης για το Nio ET7. Τον Μάρτιο του 2022, η WeLion είχε ανακοινώσει την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Οι επενδυτές που συμμετείχαν στη χρηματοδότηση της Σειράς D είναι σύμφωνα με πληροφορίες ως επί το πλείστον από την Κίνα. Δέκα επενδυτές αναφέρονται σε ένα γράφημα, συμπεριλαμβανομένων του Ταμείου Μεταρρύθμισης Μικτής Ιδιοκτησίας της Κίνας, της China Securities και του Hermitage Capital.

Η WeLion ιδρύθηκε το 2016 και έχει την έδρα της στο Πεκίνο – αλλά μέχρι τη συμφωνία Nio, η εταιρεία είχε μικρή διεθνή έκθεση. Εκτός από το εργοστάσιο μπαταριών στερεάς κατάστασης υπό κατασκευή, η WeLion διαθέτει τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής σε λειτουργία.

cnevpost.com