Η WeLion ολοκλήρωσε την πρώτη της μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης

Η WeLion λέει ότι παρήγαγε το πρώτο στοιχείο μπαταρίας ημι-στερεής κατάστασης στο εργοστάσιο μπαταριών της στο Huzhou στην επαρχία Zhejiang της Ανατολικής Κίνας. Οι κυψέλες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο μελλοντικό πακέτο 150 kWh της Nio.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος του Nio, Zeng Shuxiang, παρευρέθηκε επίσης στην τελετή στο Huzhou. Ο Zeng είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ηλεκτροκίνησης της Nio και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της WeLion ως ειδικός στις μπαταρίες και εκπρόσωπος του μεγάλου πελάτη. Οι δεσμοί μεταξύ των δύο εταιρειών είναι επομένως πιο στενοί από μια απλή σχέση προμηθευτή.

Η αναφορά στο CN EV Post σχετικά με την έναρξη της παραγωγής δεν δίνει λεπτομέρειες για τα ίδια τα κύτταρα. Επιβεβαιώνεται, ωστόσο, ότι οι κυψέλες είναι για το πακέτο 150 kWh της Nio. Προηγουμένως ειπώθηκε ότι σε αυτό το πακέτο θα χρησιμοποιούνται κυψέλες ημι-στερεάς κατάστασης με υβριδικό ηλεκτρολύτη. Ωστόσο, το τρέχον άρθρο αναφέρει επίσης τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης – προφανώς αναφέρεται στην τεχνολογία ημι-στερεής κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Tian Qiyou, γενικό διευθυντή του εργοστασίου Huzhou της WeLion, η κυκλοφορία της πρώτης κυψέλης μπαταρίας πήγε ομαλά και είχε μεγάλη σημασία για την εταιρεία. Τώρα θα συνεργαστούν με «κορυφαίους διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες» για να διασφαλίσουν ότι «η μετέπειτα μαζική παραγωγή θα προχωρήσει σταθερά όπως έχει προγραμματιστεί».

Ωστόσο, η WeLion δεν διευκρίνισε για ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες μιλούσε. Τα πρώτα παραδείγματα είναι πιθανό να προορίζονται για τον Nio ούτως ή άλλως. Όταν η ET7 παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2021, ειπώθηκε ήδη ότι το όχημα θα προσφερόταν από το τέταρτο τρίμηνο του 2022 με μπαταρία στερεάς κατάστασης 150 kWh, η οποία θα επέτρεπε αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων σύμφωνα με το NEDC. Καθώς η παραγωγή των κυψελών ξεκίνησε μόλις αυτή την εβδομάδα, η Nio είχε ήδη παραδεχτεί στην ετήσια έκθεσή της για το δεύτερο τρίμηνο ότι η παράδοση των μπαταριών θα καθυστερούσε αρκετούς μήνες.

Μόνο φέτος, η ίδια η WeLion επιβεβαίωσε επίσης στο φόρουμ «China EV 100» ότι η Nio είναι ο πελάτης της κυκλοφορίας. Ο επικεφαλής επιστήμονας και ιδρυτής της WeLion, Li Hong, δήλωσε τότε ότι η μπαταρία ήταν μια υβριδική μπαταρία στερεού-υγρού ηλεκτρολύτη που αναμενόταν να έχει ενεργειακή πυκνότητα 360 Wh/kg.

Η εταιρεία είχε ολοκληρώσει την κατασκευή του εργοστασίου της στο Huzhou μέσα σε ένα χρόνο. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η WeLion είχε επίσης ξεκινήσει να χτίζει ένα εργοστάσιο για μπαταρίες υβριδικών στοιχείων στερεού-υγρού ηλεκτρολύτη καθώς και για αμιγώς στερεά στοιχεία μπαταρίας στο Zibo στην ανατολική κινεζική επαρχία Shandong.

cnevpost.com