Η Webasto λαμβάνει σημαντικό δάνειο από την ΕΤΕπ για ανάπτυξη μπαταριών

Ο προμηθευτής αυτοκινήτων Webasto λαμβάνει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την ανάπτυξη μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Το «Πράσινο Δάνειο» περιλαμβάνει 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία οικονομικών περιθωρίων για την υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Όπως είναι γνωστό, αυτή η επιχειρηματική στρατηγική προβλέπει ένα διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο λύσεων για την ηλεκτροκίνηση. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας με έδρα το Μόναχο σε αυτόν τον τομέα διπλασιάστηκε στα 155 εκατομμύρια ευρώ το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Με ανοδική πορεία την τρέχουσα χρονιά, διότι μόνο στον κλάδο των μπαταριών η εταιρεία έχει καταγράψει αρκετές παραγγελίες μεγάλου όγκου τους τελευταίους μήνες. Κατά συνέπεια, το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι εισερχόμενες παραγγελίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ξεπέρασαν εκείνες της καθιερωμένης βασικής δραστηριότητας με στέγες και λύσεις θέρμανσης και ψύξης για πρώτη φορά. Και: Η Webasto τοποθετείται επίσης στην αναδυόμενη αγορά μπαταριών επαγγελματικών οχημάτων. Τα πακέτα μπαταριών κατασκευάζονται μεταξύ άλλων στη γερμανική τοποθεσία στο Schierling.

Η Webasto θέλει να χρησιμοποιήσει το «Πράσινο Δάνειο» της ΕΤΕπ για να εμβαθύνει την έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα των συστημάτων μπαταριών. Σε αντάλλαγμα, ο προμηθευτής από τη νότια Γερμανία πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς ότι η χρηματοδότηση συμβάλλει στην εξοικονόμηση CO2, στη βελτίωση της ασφάλειας του εφοδιασμού και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η Webasto περιγράφει το δάνειο ως σημαντικό δομικό στοιχείο στη χρηματοδοτική στρατηγική της, η οποία περιλαμβάνει επίσης μια πρόσφατα ολοκληρωμένη πλήρη αναχρηματοδότηση υφιστάμενων πιστωτικών γραμμών και περαιτέρω διαφοροποίηση των χρηματοδοτικών μέσων.

Μόλις τον Σεπτέμβριο λάβαμε στο electrive.net αποκλειστικές πληροφορίες για την ανάπτυξη ικανοτήτων της Webasto στον τομέα της παραγωγής μπαταριών. Με τον Robert Gantner, ο Διευθυντής Global Battery Business της Webasto ήταν ένας από τους ομιλητές στο διαδικτυακό συνέδριο της αδελφής μας έκδοσης electrive.net ΖΩΝΤΑΝΑ εστιάζοντας στις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στην παρουσίασή του, ο Gantner συζήτησε το γεγονός ότι η εταιρεία του αυτή τη στιγμή αποστέλλει παραγγελίες από την Ασία – την κατ’ εξοχήν περιοχή μπαταριών. Η Webasto κατασκευάζει επί του παρόντος ένα εργοστάσιο στην Κορέα για την Hyundai-Kia. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Gantner αποκάλυψε επίσης ότι η Webasto κέρδισε μια επόμενη παραγγελία και ως εκ τούτου θα επεκτείνει το εργοστάσιο στο Dangjin αμέσως. Επιπλέον, η εταιρεία με έδρα το Μόναχο θα κατασκευάζει επίσης μπαταρίες για γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη Σλοβακία από το 2024.

Σύμφωνα με τον Gantner, οι παραγγελίες στη Νότια Κορέα και τη Σλοβακία έχουν εντελώς διαφορετικές διαστάσεις από τα προηγούμενα έργα μπαταριών οχημάτων, για παράδειγμα στη γερμανική μονάδα παραγωγής στο Schierling. Από το 2019, έχουν αποκτήσει την εμπειρία να κλιμακώσουν τώρα την παραγωγή σε άλλες παγκόσμιες τοποθεσίες εκεί, λέει ο διευθυντής του Webasto. Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο παραμένει πιστή στη στρατηγική της να αγοράζει τα κύτταρα και να επικεντρώνεται στα άλλα εξαρτήματα και στην αλληλεπίδρασή τους.

Με αναφορά από την Cora Werwitzke, Γαλλία.

webasto-group.com