Η Wattif EV εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ

Ο νορβηγικός πάροχος σταθμών φόρτισης Wattif EV έκλεισε μια επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ από τη Marguerite, έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων στην Ευρώπη για έργα βιώσιμης υποδομής. Η Marguerite συμπεριλαμβάνει το Wattif EV στο χαρτοφυλάκιο του τελευταίου της ταμείου, Marguerite III.

Η Wattif ανέφερε σε δήλωσή της ότι η επένδυση υποστηρίζει τα αναπτυξιακά και επενδυτικά της σχέδια και τον στόχο να γίνει ο κορυφαίος πάροχος σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη. Το σχέδιο είναι η ταχεία κατασκευή περισσότερων από 120.000 νέων σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την υποστήριξη μιας διευρυμένης ομάδας πωλήσεων σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτων.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Wattif EV απαιτεί να μοιράζονται τα καθαρά έσοδα με τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, ανάλογα με το μοντέλο συνεργασίας. Η εταιρεία λέει ότι το ιδιόκτητο λογισμικό της είναι συμβατό με «ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμου υλικού». Η νορβηγική εταιρεία αποδίδει αυτή την προσέγγιση στο ότι έχει κερδίσει «αρκετά μεγάλα έργα» μέχρι το τέλος του 2022.

Whatif αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιρλανδία και την ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η Wattif EV και η Smart Parkering Sverige υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την παροχή διευκολύνσεων φόρτισης για 250.000 θέσεις στάθμευσης στη Σουηδία. Οι προγραμματισμένες θέσεις στάθμευσης είναι σχεδόν όλοι οι χώροι που διαχειρίζεται η Smart Parkering Sverige.

Η Wattif EV δραστηριοποιείται στη Γερμανία από τον Σεπτέμβριο του 2022 και ίδρυσε την Wattif Europe GmbH, με έδρα το Braunschweig, για το σκοπό αυτό. Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε την είσοδό της στην αυστριακή αγορά και το αντίστοιχο άνοιγμα γραφείου στο Ίνσμπρουκ.

Ο Jörg Koch-Losekamm, διευθύνων σύμβουλος της Wattif Europe GmbH εξήγησε ότι η εταιρεία προσφέρει ένα πλήρες πακέτο, από τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση έως τη λειτουργία και τη χρέωση. «Επιπλέον, μπορούμε επίσης να αναλάβουμε το επενδυτικό κόστος για να διατηρήσουμε χαμηλά τα εμπόδια για την επέκταση», είπε. «Η ταχεία ανάπτυξη από την ίδρυσή μας και το μεγάλο ενδιαφέρον των πελατών μας επιβεβαιώνουν ότι λειτουργούμε και αναπτυσσόμαστε έγκαιρα και με επιτυχία με το μοντέλο συνεργασίας μας».

Η επένδυση της Marguerite έχει σημαντική αξία Το Wattif σε μια κομβική στιγμή για εμάς, με αλλαγές στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ηλεκτρικά οχήματα και τη μεταφορά EV απαιτήσεις που προβλέπονται για τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια», λέει ο CEO της Wattif, Robert Svendsen. “Το timing είναι τέλειο και βοηθάει Το Wattif EV ενεργοποιεί την αλλαγή τώρα και επομένως θα έχει επιρροή στην παράδοση βιώσιμη οδηγική συμπεριφορά και συμβολή σε καθαρούς μηδενικούς στόχους

wattifev.com