Η VW Commercial Vehicles & Skoda αύξησε τις παραδόσεις EV το 2022

Μετά τη βασική μάρκα VW και την Audi, άλλες θυγατρικές της Volkswagen δημοσίευσαν στοιχεία πωλήσεων για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Τόσο η VW Commercial Vehicles όσο και η Skoda κατάφεραν να αυξήσουν τις παραδόσεις, μερικές φορές σημαντικά. Η Porsche, από την άλλη, υπέστη μια μικρή οπισθοδρόμηση.

VW Επαγγελματικά Οχήματα παρέδωσε 7.500 ηλεκτρικά οχήματα το 2022, υπερδιπλάσια από ό,τι το 2021. Η ID. Η Buzz αντιπροσώπευε τη μερίδα του λέοντος στην αύξηση, με 6.000 μονάδες της νέας σειράς van να φτάσουν στους πελάτες. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη παράδοση πραγματοποιήθηκε μόλις στις 15 Νοεμβρίου 2022. Το ενδιαφέρον για το φορτηγό MEB παραμένει υψηλό: οι παραγγελίες για την ταυτότητα. Buzz Pro και ID. Η Buzz Cargo ανήλθε συνολικά σε 26.600 οχήματα στο τέλος του έτους.

Ωστόσο, δεν κυλούσαν ακόμη όλα ομαλά: Παρά τον στόχο παραγωγής 15.000 ID. Η Buzz είχε προγραμματιστεί για το 2022, μόνο 10.800 μονάδες βγήκαν από το εργοστάσιο στο Ανόβερο, αφήνοντας 3.300 μονάδες ως οχήματα έκθεσης και επίδειξης στους αντιπροσώπους. Το 2021, πριν λανσαριστεί το Buzz, η VW Commercial Vehicles παρέδωσε συνολικά 3.600 ηλεκτρικά οχήματα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το λανσάρισμα του πρώτου μας πλήρως ηλεκτρικού Bulli από το Αννόβερο. Τώρα, καθήκον μας είναι να αυξήσουμε περαιτέρω την παραγωγή όλων των μοντέλων και να παραδώσουμε τα οχήματα στους πελάτες και τους θαυμαστές μας», λέει ο Lars Krause, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επωνυμίας VW Commercial Vehicles για πωλήσεις και μάρκετινγκ. «Τους τελευταίους μήνες, το πετύχαμε ήδη και μπορέσαμε από τον Σεπτέμβριο να αυξήσουμε σημαντικά τις παραδόσεις στους πελάτες. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, στείλαμε 30 τοις εκατό περισσότερα οχήματα από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι».

Τσέχικη θυγατρική της VW Skoda παρουσίασε επίσης τα στοιχεία παράδοσης για το 2022. Η Skoda μπόρεσε να παραδώσει 53.700 μονάδες του μοναδικού επί του παρόντος ηλεκτρικού μοντέλου, του Enyaq – αν και αυτό δεν κάνει διάκριση μεταξύ του Enyaq και του Enyaq Coupé, το οποίο κυκλοφόρησε το 2022. Το Skoda Citigo (2021 : 4.400 παραδόσεις) δεν αναγράφεται πλέον στην ανακοίνωση του 2022.

Το γεγονός ότι η αύξηση της Skoda σε σύγκριση με τα 44.700 Enyaq το 2022 είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με την ανάπτυξη της αγοράς οφείλεται κυρίως στην παραγωγή και στις ιδιαίτερα ασταθείς αλυσίδες εφοδιασμού από τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία. Επειδή ήδη το 2021, η παραγωγή της Enyaq λειτουργούσε με πλήρη δυναμικότητα λόγω της υψηλής ζήτησης (και στο πλαίσιο της έλλειψης ημιαγωγών). Θα προστεθεί χωρητικότητα για το Enyaq Coupé, το οποίο έχει κατασκευαστεί στην ίδια γραμμή με τα Enyaq και Octavia από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022 – κάτι που θα αυξήσει μαθηματικά τη χωρητικότητα από περίπου 50.000 μονάδες σε ένα καλό ηλεκτρικό Skoda 80.000. Ωστόσο, το εργοστάσιο στο Mlada Boleslav ήταν σε αδράνεια για εβδομάδες λόγω έλλειψης καλωδίων από την Ουκρανία και στη συνέχεια λειτούργησε με μειωμένη παραγωγή για λίγο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο επηρέασε επίσης τα μοντέλα εσωτερικής καύσης, οι παραδόσεις Skoda σε όλα τα κινητήρια σύνολα μειώθηκαν κατά 16,7 τοις εκατό στα 731.300 οχήματα (2021: 878.200 Skoda). Εκτός από το μοντέλο Kushaq (ένα SUV εσωτερικής καύσης για την Ινδία), το Enyaq ήταν το μόνο μοντέλο που σημείωσε ανάπτυξη το 2022. Ως αποτέλεσμα, το 7,4 τοις εκατό όλων των νέων Skoda ήταν αποκλειστικά ηλεκτρικά πέρυσι – από 5 τοις εκατό το 2021.

«Με την επιτάχυνση της ηλεκτρονικής μας επίθεσης, βρισκόμαστε σε καλή θέση για τα επόμενα χρόνια και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την Τσεχία ως βασικό κόμβο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ηλεκτροκίνησης», λέει ο επικεφαλής της μάρκας Skoda, Klaus Zellmer. «Η κατάσταση της αγοράς θα παραμείνει τεταμένη το 2023, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες».

Porsche αναφέρει επίσης την έλλειψη ανταλλακτικών την άνοιξη του 2022 στην ανακοίνωσή της για τα στοιχεία παράδοσης. Η κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων είπε ότι θα μπορούσε να παραδώσει 34.801 Taycans το 2022, μείωση 16 τοις εκατό από τα 41.296 Taycans το 2021. «Η πτώση είναι αποτέλεσμα των σημείων συμφόρησης της αλυσίδας εφοδιασμού και της περιορισμένης διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Και οι δύο χτύπησαν το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο ιδιαίτερα δυνατά», γράφει η Porsche. Το ανεκτέλεστο παραγγελιών για το Taycan παραμένει «σε αμετάβλητο υψηλό επίπεδο».

Ωστόσο, το Taycan παραμένει ακριβώς μπροστά από την Panamera (34.142 παραδόσεις), αλλά και πάλι πίσω από την 911 (40.410 οχήματα). Το Macan, το οποίο γνωρίζουμε ότι θα είναι το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας με έδρα το Zuffenhausen, ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Porsche με 86.724 πελάτες – πίσω από την Cayenne με 95.604 παραδόσεις, αλλά για το οποίο υπάρχουν ήδη σχέδια για ηλεκτρισμό.

«Από την πλευρά των πωλήσεων, τα αποτελέσματα ήταν θετικά το 2022», λέει ο Chief Sales Officer Detlev von Platen. «Η Porsche βρίσκεται σε καλή θέση. Και χτίζουμε σε αυτή τη βάση».

Η VW Passenger Cars και η Audi είχαν παρουσιάσει στο παρελθόν τα στοιχεία των πωλήσεών τους. Η εταιρεία με έδρα το Βόλφσμπουργκ μπόρεσε να πουλήσει περίπου 330.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία το 2022, σημειώνοντας αύξηση 23,6%. Στην Audi, υπήρξαν 118.196 BEV σε ολόκληρο το έτος, δηλαδή εξαψήφιο αποτέλεσμα για πρώτη φορά.

Η τελευταία μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων από τον Όμιλο VW με ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία σε προσφορά είναι Cupra. Η ισπανική θυγατρική Seat παρέδωσε 31.400 μονάδες του ηλεκτρικού μοντέλου Born της παγκοσμίως το 2022. Ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά στην αγορά για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Cupra παρέδωσε 152.900 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 93 τοις εκατό σε σχέση με το 2021 (79.300 οχήματα). Αυτό σημαίνει ότι το 20,5 τοις εκατό όλων των νέων Cupra ήταν ηλεκτρικά με μπαταρία. Η ισπανική εταιρεία δεν ανέφερε ξεχωριστά τα plug-in υβριδικά στη γκάμα μοντέλων. Το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν η πρώτη ανεξάρτητη σειρά της μάρκας, το crossover Formentor με 97.600 μονάδες – αλλά με άγνωστο μερίδιο PHEV.

Μαζί με τη μάρκα Seat, η Seat SA παρέδωσε 385.600 οχήματα – η μάρκα Seat δεν προσφέρει πλέον ηλεκτρικά αυτοκίνητα προς όφελος της Cupra. «Αντιμετωπίζοντας τις συνεχιζόμενες ελλείψεις ημιαγωγών και ανταλλακτικών, λάβαμε τη στρατηγική απόφαση να δώσουμε προτεραιότητα στα μοντέλα CUPRA υψηλότερου περιθωρίου έναντι των αυτοκινήτων SEAT», δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας Wayne Griffiths, προσθέτοντας: «Αυτό επηρέασε αναπόφευκτα τον αριθμό των οχημάτων SEAT που παραδώσαμε, αλλά ήταν απαραίτητο να παρέχουμε. μακροπρόθεσμη σταθερότητα για την ευρύτερη εταιρεία».

vwn-presse.de, skoda-storyboard.com, porsche.com, seat-mediacenter.com