Η VW Commercial Vehicles αρχίζει να προετοιμάζεται για την παραγωγή της παραλλαγής ID.Buzz

Η Volkswagen Commercial Vehicles ετοίμασε τις πρώτες περιοχές παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Ανόβερο για μελλοντικές παραλλαγές του ID. Βόμβος. Τα μέτρα εκσυγχρονισμού στο εργοστάσιο πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια θερινής διακοπής τριών εβδομάδων.

Οι συγκεκριμένες παραλλαγές, σύμφωνα με τη δήλωση, αφορούν την Ι.Δ. Buzz με μακρύ μεταξόνιο, το οποίο η VWN σχεδιάζει να παράγει στο Ανόβερο από το επόμενο έτος, στη συνέχεια και για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Ωστόσο, η VWN δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την παραλλαγή.

Η πενταθέσια έκδοση και η έκδοση φορτίου που κατασκευάζονται σήμερα έχουν μήκος 4.712 μέτρα και μεταξόνιο 2.988 μέτρα. Η μακριά έκδοση θα προσφέρεται στη συνέχεια και ως επταθέσια με τρίτη σειρά καθισμάτων. Δεν είναι γνωστό εάν το τεντωμένο μεταξόνιο θα επιτρέψει επίσης μια μεγαλύτερη μπαταρία. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και έκδοση έως 111 kWh για το MEB. Η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή έκδοση της μονάδας αποθήκευσης ισχύος (επίσης στο ID. Buzz) διατίθεται με 82 kWh μεικτά και 77 kWh καθαρά.

Οι εργασίες μετατροπής κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών δεν επηρέασαν μόνο την ταυτότητα. Buzz, αλλά και το νέο Multivan T7 και το T6.1. Σύμφωνα με τη VWN, τα συνολικά 550 μέτρα που εφαρμόστηκαν έχουν κάνει πιο ευέλικτο τον προγραμματισμό της παραγωγής. Αυτό καθιστά δυνατή την ακόμη ταχύτερη αντίδραση στις απαιτήσεις της αγοράς. Ο συντονισμός μεταξύ της Ι.Δ. Buzz, ID. Τα Buzz Cargo, T7 και T6.1 είναι πολύ σημαντικά, γιατί σε ορισμένα τμήματα παραγωγής και τα τέσσερα μοντέλα μοιράζονται μία γραμμή παραγωγής.

Σειρά παραγωγή του ID. Το Buzz ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου 2022, αλλά έπρεπε ήδη να διακοπεί για λίγο στο τέλος του μήνα. Για την ταυτότητα. Buzz, η VW βασίζεται σε στοιχεία μπαταρίας από διαφορετικό προμηθευτή σε σύγκριση με την παραγωγή MEB στο Zwickau. Ορισμένες από τις νέες μονάδες κυψέλης δεν παρείχαν την επιθυμητή απόδοση. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, η παραγωγή είχε ξεκινήσει ξανά.

«Παραδοσιακά, χρησιμοποιούμε τον διάδρομο διακοπών για να πραγματοποιήσουμε πολύ εκτεταμένες εργασίες στα εργοστάσια ή για να ξαναχτίσουμε πλήρεις περιοχές», λέει ο διευθυντής του εργοστασίου Thomas Hahlbohm. «Αυτό το καλοκαίρι πραγματοποιήσαμε εκσυγχρονισμούς σε πολλά σημεία του εργοστασίου, αλλά βελτιστοποιήσαμε και πάλι κάποιες διαδικασίες».

Επιπλέον, τέθηκαν σε λειτουργία 52 επιπλέον σημεία φόρτισης στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης Δυτικών στο εργοστάσιο. Συνολικά, έως και 329 ηλεκτρονικά οχήματα μπορούν πλέον να φορτιστούν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου (108 σημεία φόρτισης) και στους χώρους στάθμευσης γύρω από το εργοστάσιο (221 σημεία φόρτισης). Άλλα 78 σημεία φόρτισης πρόκειται να εγκατασταθούν στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης του East East πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, αναφέρει η εταιρεία. Μέχρι τα μέσα του 2023, θα λειτουργήσουν συνολικά 450 σημεία φόρτισης στο χώρο.

vwn-presse.de (στα γερμανικά)