Η VW ρίχνει την αντλία θερμότητας λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Η VW παραδίδει επί του παρόντος τα ηλεκτρικά της μοντέλα ID. σειρά χωρίς την προαιρετική αντλία θερμότητας. Ο λόγος για αυτό είναι η συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών, όπως επιβεβαίωσε ο κατασκευαστής στη συντακτική μας ομάδα.

«Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών, προς το παρόν δεν υπάρχει προαιρετική προσφορά για την αντλία θερμότητας στο ID μας. Μοντέλα. Παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση πολύ στενά και ελπίζουμε να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε ξανά την αντλία θερμότητας στη γκάμα μας σύντομα», απάντησε η Volkswagen όταν ρωτήθηκε από το electrive.

Το ιστορικό της έρευνάς μας ήταν αναφορές από τον Καναδά, σύμφωνα με τις οποίες το Audi Q4 e-tron και το VW ID.4 θα παραδοθούν εκεί χωρίς αντλία θερμότητας μέχρι νεωτέρας. Οι τοπικοί αντιπρόσωποι και των δύο εμπορικών σημάτων είχαν ενημερώσει τους πελάτες μέσω email ότι το όχημά τους θα παραδοθεί σύντομα χωρίς την παραγγελθείσα αντλία θερμότητας.

Τώρα είναι ξεκάθαρο: το ελάττωμα υπάρχει παγκοσμίως και επηρεάζει όχι μόνο το ID.4, αλλά όλα τα ID. μοντέλα της VW. Ρωτήσαμε και την Audi, αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση. Στον διαδικτυακό διαμορφωτή της, η Audi (όπως και η VW, παρεμπιπτόντως) επισημαίνει μόνο με γενικούς όρους ότι «λόγω παγκόσμιων σημείων συμφόρησης εφοδιασμού» ενδέχεται να υπάρχουν «σημαντικά μεγαλύτεροι χρόνοι παράδοσης για ορισμένες εκδόσεις μοντέλων και για ορισμένα προαιρετικά πρόσθετα». Η αντλία θερμότητας δεν αναφέρεται ρητά. Η αντλία θερμότητας δεν μπορεί πλέον να επιλεγεί στο γερμανικό διαμορφωτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Wolfsburg.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα αντιμετωπίσει η Volkswagen πελάτες που έχουν ήδη παραγγείλει ένα όχημα με αντλία θερμότητας. Ο κατασκευαστής δεν έχει απαντήσει ακόμη σε περαιτέρω έρευνα για το εάν θα υπάρξει αποζημίωση ή πιστωτικό σημείωμα.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η VW προμηθεύεται τις μονάδες αντλίας θερμότητας για τα ID.3 και ID.4 από τη βρετανική εταιρεία TI Fluid Systems (TIFS). Η TIFS συναρμολογεί μια μονάδα αντλίας θερμότητας για τη Volkswagen που περιλαμβάνει τις ηλεκτρονικές βαλβίδες, την μπαταρία, το στήριγμα και το ψυγείο με τις σχετικές σωληνώσεις αλουμινίου υψηλής πίεσης. Συγκεκριμένα, τα εξαρτήματα προμηθεύονται από το εργοστάσιο Jablonec της TI Fluid Systems στην Τσεχία.

Το γεγονός ότι τόσο το ID.4 όσο και το Q4 e-tron επηρεάζονται για τους Καναδούς πελάτες υποδηλώνει τη διάσταση της έλλειψης ημιαγωγών – επειδή δεν επηρεάζεται μόνο η παροχή μιας μονάδας. Το Q4 e-tron κατασκευάζεται στο Zwickau για τις παγκόσμιες αγορές, αλλά η VW κατασκευάζει τώρα το ID.4 για τη Βόρεια Αμερική στο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ στο Chattanooga του Τενεσί.

Οι καναδικές αναφορές λένε ότι οι πελάτες ID.4 εκεί θα εκδοθούν ένας τελικός λογαριασμός προσαρμοσμένος για το επιπλέον κόστος της αντλίας θερμότητας – στη συνέχεια είτε θα πρέπει να κάνουν χωρίς την αντλία θερμότητας είτε να μην παραλάβουν το όχημα. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική για τους επηρεαζόμενους πελάτες της Audi στον Καναδά: Εφόσον η αντλία θερμότητας στο Q4 e-tron δεν είναι προαιρετική εκεί, αλλά στην πραγματικότητα μέρος του βασικού εξοπλισμού, θα λάβουν το αντίστοιχο πιστωτικό σημείωμα.

Η τεχνολογία αντλίας θερμότητας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει τη λειτουργία θέρμανσης και ψύξης του εσωτερικού. Το CO2 χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο. Υπό ορισμένες συνθήκες, η αντλία θερμότητας μπορεί να λειτουργήσει με αυξημένη απόδοση, αυξάνοντας έτσι την εμβέλεια της μπαταρίας. Η συναρμολόγηση των γραμμών θερμικού ψυκτικού αποτελείται από διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών πολυμερών μηχανικής.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email, driveteslacanada.ca (ID.4), driveteslacanada.ca (Τ4 e-tron)