Η VW λανσάρει το HPC park με μπαταρίες δεύτερης ζωής στο Zwickau

Η Volkswagen ανέθεσε ένα πάρκο ταχείας φόρτισης στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στο Zwickau, το οποίο αντλεί μεγάλο μέρος της ενέργειάς της από ένα λεγόμενο Power Storage Container (PSC). Στο μέλλον, η λύση θα χρησιμοποιείται επίσης σε κατοικημένες περιοχές, για παράδειγμα, καθώς δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί μετασχηματιστής μέσης τάσης για το HPC.

Το δοχείο αποθήκευσης ισχύος αποτελείται από 96 μονάδες κυψελών συνολικής καθαρής χωρητικότητας 570 kWh, οι οποίες εγκαταστάθηκαν σε οχήματα προπαραγωγής των ID.3 και ID.4 και τώρα δίνεται μια «αίτηση σταθερής σύνδεσης», σύμφωνα με την δήλωση. Το PSC είναι μια «οικονομική εναλλακτική λύση για το σταθμό μετασχηματιστή». Έως το τέλος του έτους πρόκειται να λειτουργήσουν τρία πάρκα ταχείας φόρτισης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Το πάρκο φόρτισης στο Zwickauer Tor West αποτελείται από τέσσερις στήλες φόρτισης με δύο σημεία φόρτισης η καθεμία. Κάθε στήλη προσφέρει έως και 150 kW ισχύ ή 2x 75 kW εάν και τα δύο σημεία φόρτισης είναι κατειλημμένα. Η ηλεκτρική ενέργεια για το πάρκο φόρτισης παράγεται, μεταξύ άλλων, στο φωτοβολταϊκό σύστημα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και με άλλο τρόπο αντλείται από το δίκτυο – καθώς η Volkswagen Sachsen αγοράζει ήδη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από το 2017, όλα τα οχήματα φορτίζονται με 100 τοις εκατό ανανεώσιμη ενέργεια .

Με το PSC, η Volkswagen Saxony βασίζεται σε μια λύση που η Audi χρησιμοποιεί ήδη με επιτυχία για πρώτη φορά στο Audi Charging Hub στη Νυρεμβέργη. Οι κύβοι του κοντέινερ αποτελούνται από χρησιμοποιημένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες (στην περίπτωση της Νυρεμβέργης) προέρχονται από αποσυναρμολογημένα οχήματα δοκιμής Audi και χρησιμεύουν ως αποθηκευτικός χώρος αποθήκευσης συνεχούς ρεύματος.

Η επικοινωνία δεν προσδιορίζει το συνδεδεμένο φορτίο που απαιτεί το PSC 570 kWh στο Zwickau. Με μια μονάδα αποθήκευσης αυτού του μεγέθους, ωστόσο, είναι δυνατές πολλές διαδικασίες γρήγορης φόρτισης – το δίκτυο, από την άλλη πλευρά, φορτώνεται μόνο με το χαμηλότερο συνδεδεμένο φορτίο. Η VW αναφέρει επίσης ένα άλλο πλεονέκτημα στο δελτίο τύπου: η ενδιάμεση αποθήκευση ενέργειας θα πρέπει να αποφεύγει τα υψηλά βασικά κόστη που διαφορετικά θα προέκυπταν σε κατάσταση αναμονής – ακόμα κι αν δεν φορτίζονται οχήματα. Οι σταθμοί μετασχηματιστών των πάρκων ταχείας φόρτισης, που συνδέονται με το δίκτυο μέσης τάσης, λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Επιπλέον, είναι δυνατές υψηλές αρχικές επενδύσεις για αυτές τις συσκευές.

Όπως η Audi, έτσι και η VW Saxony βλέπει το πρώτο πάρκο φόρτισης με αποθηκευτικό χώρο 2ης ζωής ως πιλοτικό έργο για να αποκτήσει εμπειρία με την τεχνολογία. «Το πλεονέκτημα είναι ότι η υποδομή ταχείας φόρτισης μπορεί να κατασκευαστεί σχεδόν οπουδήποτε, ακόμη και σε μέρη με σύνδεση δικτύου χαμηλής χωρητικότητας. Οι κατοικημένες περιοχές είναι ένα παράδειγμα όπου αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί», αναφέρει η δήλωση. Ωστόσο, η επεκτασιμότητα τέτοιων λύσεων φόρτισης με αποθήκευση 2ης διάρκειας ζωής εξαρτάται φυσικά από τη διαθεσιμότητα των μπαταριών που έχουν αποσυρθεί. Εάν εγκατασταθούν νέες κυψέλες στις μονάδες αποθήκευσης buffer, η αρχική επένδυση θα ήταν σημαντικά υψηλότερη και εδώ.

«Η επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών είναι σημαντική για το μέλλον και συνδέεται στενά με την επιτάχυνση της τάσης προς την ηλεκτρική κινητικότητα», λέει η Karen Kutzner, Διευθύνουσα Σύμβουλος Οικονομικών & Ελέγχου της Volkswagen Saxony. «Με το δοχείο αποθήκευσης ενέργειας, η Volkswagen Sachsen επιδεικνύει μια πρακτική, οικονομικά αποδοτική και χρήσιμη περίπτωση που επιτρέπει στις μονάδες κυψέλης στο τέλος της ζωής τους να έχουν μια δεύτερη ζωή. Αυτό το power bank αυτοκινήτου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όπου η χωρητικότητα της σύνδεσης στο δίκτυο είναι πολύ χαμηλή, αλλά υπάρχει ζήτηση για ισχυρή υποδομή φόρτισης. Καινοτόμες ιδέες όπως αυτή θα μπορούσαν να δώσουν ανανεωμένη ώθηση για την κρίσιμη δημιουργία υποδομής ταχείας φόρτισης».

volkswagen-newsroom.com