Η VW και η Mahindra υπογράφουν συμφωνία προμήθειας εξαρτημάτων MEB

Ο Όμιλος Volkswagen και η ινδική κατασκευάστρια οχημάτων Mahindra υπέγραψαν ένα δελτίο όρων για την προμήθεια εξαρτημάτων MEB για τη νέα πλατφόρμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Inglo της Mahindra. Η Mahindra έδωσε επίσης μια προεπισκόπηση των πρώτων πέντε μοντέλων.

Το φύλλο όρων που υπογράφηκε τώρα θα εμβαθύνει τη συμφωνία συνεργασίας που επιτεύχθηκε τον Μάιο, δήλωσε η Volkswagen. Στόχος είναι η προμήθεια πέντε ηλεκτρικών μοντέλων SUV με εξαρτήματα MEB με όγκο άνω του ενός εκατομμυρίου μονάδων.

Το φύλλο όρου καλύπτει όλες τις σημαντικές εμπορικές και τεχνικές προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής προς τον πιθανό εντοπισμό του συστήματος μπαταρίας. Με άλλα λόγια, εξετάζεται και η δυνατότητα κατασκευής μπαταριών στην Ινδία στο μέλλον. «Όσον αφορά το επόμενο βήμα προς μια πιθανή στρατηγική συμμαχία για την Ινδία, και οι δύο εταιρείες συμφωνούν να διερευνήσουν περαιτέρω πιθανούς τομείς συνεργασίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων έργων οχημάτων, εντοπισμού της κατασκευής και φόρτισης κυψελών μπαταρίας και ενεργειακών λύσεων για το ηλεκτρικό οικοσύστημα στην Ινδία», σύμφωνα με τη VW. Μια δεσμευτική συμφωνία προμήθειας πρόκειται να εκπονηθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία έως το τέλος του 2022.

«Είμαστε χαρούμενοι που εντοπίσαμε ένα μεγαλύτερο εύρος συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών μας», δήλωσε ο Thomas Schmall, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Volkswagen για την τεχνολογία και πρόεδρος του Volkswagen Group Components. «Μαζί, η Volkswagen και η Mahindra μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση της Ινδίας, μιας τεράστιας αγοράς αυτοκινήτων με φιλόδοξες δεσμεύσεις για την προστασία του κλίματος. Η ηλεκτρική πλατφόρμα MEB και τα εξαρτήματά της είναι το κλειδί για οικονομικά προσιτή βιώσιμη κινητικότητα σε όλο τον κόσμο».

Ο Rajesh Jejurikar, Executive Director, Auto and Farm Sectors στη Mahindra & Mahindra, βλέπει την υπογραφή του φύλλου όρων ως ένα σημαντικό βήμα. «Η ειδικά κατασκευασμένη πλατφόρμα μας INGLO προσφέρει απαράμιλλες δυνατότητες για ανάπτυξη και περαιτέρω προσαρμογή για την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων, όχι μόνο για την Ινδία, αλλά και για τις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Jejurikar. «Το όραμά μας είναι να οδηγήσουμε την επανάσταση της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ινδία φέρνοντας αυθεντικά ηλεκτρικά SUV με τεχνολογία αιχμής, όπως παρουσιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα».

Λεπτομέρειες για την πλατφόρμα Inglo δεν αναφέρονται ακόμη στη δήλωση, αλλά τα χαρακτηριστικά της Mahindra είναι πιθανό να σχετίζονται με τομείς όπως το σασί, το αμάξωμα και το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του infotainment, καθώς για το ίδιο το σύστημα μετάδοσης κίνησης, οι Ινδοί υιοθετούν σε μεγάλο βαθμό εξαρτήματα VW – όπως όπως οι ηλεκτροκινητήρες ή τα συστήματα μπαταριών.

Στην εκδήλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Mahindra έκανε μια προεπισκόπηση πέντε μοντέλων SUV, όπως έχει ήδη αναφέρει ο Jejurikar. Για τα μοντέλα Inglo, ο όμιλος έχει δημιουργήσει δύο μάρκες που ονομάζονται XUV και BE. Τα μοντέλα ονομάζονται XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 και BE.09. Τα πρώτα τέσσερα από αυτά τα ηλεκτρικά SUV αναμένεται να κυκλοφορήσουν μεταξύ 2024 και 2026.

Όσον αφορά την κατεύθυνση των νέων θυγατρικών εμπορικών σημάτων, η Mahindra βρίσκεται ακόμη πολύ στην προκαταρκτική φάση δημιουργίας. Είπε ότι η «εμβληματική μάρκα XUV» θα στοχεύει πελάτες «που έχουν το πάθος να ζήσουν τη ζωή πέρα ​​από τα όρια κάνοντας τη διαφορά» με «εκλεπτυσμένο φουτουριστικό σχεδιασμό, παλλόμενες επιδόσεις και δυναμική καινοτομία». «Η τολμηρή, διεγερτική και συναρπαστική επωνυμία BE» λέγεται ότι απευθύνεται στους πελάτες «που θέλουν να ορίσουν το ταξίδι της ζωής τους με τον δικό τους τρόπο, κάνοντας τη διαφορά»: «Μια επωνυμία που θα αφήσει τους πελάτες να γίνουν αυτοί που θέλουν να είναι».

volkswagen-newsroom.com (φύλλο όρου), mahindraelectricautomobile.com (PDF, μάρκες XUV και BE)