Η VW θα εξυπηρετήσει την αμερικανική αγορά των ΗΠΑ με περισσότερα SUV

Ο νέος CEO της Volkswagen στη Βόρεια Αμερική, Πάμπλο Ντι Σι, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ότι θέλει να δημιουργήσει την επιχειρηματική του μονάδα πιο ανεξάρτητα. Θέλει να υπερδιπλασιάσει το μερίδιο αγοράς μέχρι το 2030 με νέα ηλεκτρικά SUV που θα είναι διαφορετικά από τα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Όπως ανέφερε ο Ντι Σι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Σκοτ ​​Κέογκ, ο οποίος μετακόμισε στη νέα μάρκα Scout, τον Ιούλιο σε συνέντευξή του στο γερμανικό έντυπο Handelsblatt, το μερίδιο αγοράς στη Βόρεια Αμερική πρόκειται να αυξηθεί από σήμερα σε 5% το 2025 – έως το 2030 θα πρέπει να είναι δέκα τοις εκατό. Τα στοιχεία αναφέρονται στο VW Group, δηλαδή όχι μόνο στη μάρκα Volkswagen – αλλά και στην Audi και την Porsche, για παράδειγμα.

Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους ανάπτυξης, η Di Si βασίζεται σε περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Με άλλα λόγια, κυρίως εκείνα που κατασκευάζονται επίσης στη Βόρεια Αμερική και επομένως πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκπτωση φόρου EV εκεί. Επί του παρόντος, αυτή η προσφορά περιορίζεται στο ID.4, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των ΗΠΑ στην Chattanooga. Σύμφωνα με τον Di Si, το ID.4 έτυχε επίσης θετικής υποδοχής, με την εταιρεία να σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 90.000 ID.4 στο Τενεσί τον επόμενο χρόνο. Αλλά το ID.4 είναι σχεδόν πολύ μικρό για την αγορά των ΗΠΑ – η VW κατασκευάζει επίσης πολύ μεγαλύτερα SUV καύσης για την αγορά των ΗΠΑ στην Τσατανούγκα, όπως το VW Atlas.

Ένα τέτοιο μοντέλο με ηλεκτρική κίνηση – πιθανώς στο στυλ του ID.6 X που κατασκευάστηκε στην Κίνα, αλλά με προσαρμογές στις Η.Π.Α. – είναι πιθανότατα στο μυαλό του νέου αφεντικού της Volkswagen στη Βόρεια Αμερική. Ένα ηλεκτρικό SUV στο μέγεθος του Atlas θα μπορούσε «να αναπτυχθεί και να κατασκευαστεί τοπικά στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», για παράδειγμα στο μεξικανικό εργοστάσιο στην Πουέμπλα. Ωστόσο, ο Di Si δεν ενδιαφέρεται μόνο για μεγαλύτερα SUV, αλλά και για μοντέλα SUV που είναι κυρίως αμερικανικής κατασκευής. Ένα μέγεθος παραγώγου ηλεκτρικού οχήματος του VW Taos είναι επίσης κατανοητό – με άλλα λόγια, ένα όχημα στην κατηγορία Tiguan.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα για τη Βόρεια Αμερική μέσα στα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια. Και θέλουμε να παράγουμε περισσότερα μοντέλα σε τοπικό επίπεδο», φέρεται να είπε ο μάνατζερ. «Το 2023, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα βήματα εδώ».

Μια επίθεση EV στις ΗΠΑ είχε ήδη προγραμματιστεί υπό τον πρώην CEO του ομίλου Herbert Diess. Τον Μάρτιο, ανακοινώθηκαν 25 μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων των εμπορικών σημάτων VW έως το 2030 – μόνο για την αγορά των ΗΠΑ. Ο Ντι Σι δεν αναφέρει αυτόν τον αριθμό τώρα, αλλά –δεν αποτελεί έκπληξη– θέλει να επικεντρωθεί κυρίως στην περιζήτητη κατηγορία SUV.

Οπως και Handelsblatt γράφει με αναφορά σε μέλη του ομίλου, η ομάδα σχεδιασμού της VW στην Καλιφόρνια πρόκειται να επεκταθεί. Επιπλέον, επαναλαμβάνονται τα γνωστά σχέδια για τη δική της παραγωγή κυψελών μπαταρίας στη Βόρεια Αμερική. Η παραγωγική ικανότητα για οχήματα πρόκειται επίσης να επεκταθεί – αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί πού θα κατασκευαστεί ένα δεύτερο εργοστάσιο του ομίλου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, το Chattanooga θα πρέπει να διπλασιαστεί μακροπρόθεσμα σε χωρητικότητα 500.000 αυτοκινήτων ετησίως.

handelsblatt.com (στα γερμανικά)